Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lotterivägen 47
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1,5 rum
  [Area] => 41 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 219 kr/mån inkl värme och vatten )

Lotterivägen 47

Charmig och ljus fyrtiotalsetta i trivsamma Hägerstensåsen

FOTO:BOUKARI TEXT:NYSTED STYLING:RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lotterivägen 47
Område
Hägerstensåsen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
1,5 rum
Area
41 kvm
föreningens information
Avgift
2 219 kr/mån inkl värme och vatten

Allmänt om fastigheten

El
2 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
3 800 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1946 Ingvar Blixt

Lotterivägen 41–51 / Brf Skattsedeln 3

Det var under mitten av 1940-talet som de tre arkitekterna Stig Ancker, Bengt Gate och Sten Lindegren ritade ett antal bostadshus i kvarteret Skattsedeln, varav Skattsedeln 3 var ett av dem. Födda mellan 1906-09 hade den väl anlitade trion studerat vid Kungliga Tekniska högskolans arkitektutbildning, för att sedan starta eget. Under sin gemensamma karriär ritade de såväl bostadshus som större kontors- och affärshus i Stockholms innerstad och förorter. Några år in på 1940-talet präglades arkitekturen av så kallad folkhemsarkitektur. Med rötter i funkis och svensk modernism, var då spritputsade fasader vanligt förekommande. Gärna i kombination med slätputsade fönsteromfattningar i matchande nyanser, vilket återspeglas på Skattsedeln 3, som vilar på en gråputsad sockel, med en grovt spritputsad fasad ovanför i en gulbrun nyans och slätputsade fönsteromfattningar. Samma puts delar även in fasaden vertikalt. Trapphusen är svagt utskjutande från fasadlivet vilket ger byggnaden karaktär. Fönstren är en till två lufter breda och av varierande storlek. Portarna, som är av det nyare slaget, är utförda i trä och glas med en infattning i sten. På senare tid har även balkongernas fronter bytts ut och fönstren plåtats.

FÖRENINGEN

Brf skattsedeln 3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 36 lägenheter, varav 34 är upplåtna med bostadsrätt och 2 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1946 av arkitektIngvar Blixt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningens fastighet med fastighetsbeteckning: Skattesedeln 3 förvärvade från Stockholms kommun 2004-09-03

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo AB och tekniska förvaltningen sköts av Driftia Förvaltning AB

Garage och parkering:

7 garageplatser, för kontakt, vänligen kontakta brf.skattsedeln3@gmail.com

Renovering i urval, övrigt se årsredovisning för 2018

1997 Stambyte & Elstigar, 2006 balkongrenovering, iordningställande av lokal, bergvärmepumpar 2011 Nya portar, 2014 Ny tvättmaskin, 2015 Dränering kortsida vid port 41, Renovering av lokal, 2016 Stamspolning av fastighet, 2017 Stamventiler bytte, installation av fläktar på taket

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2018 till 14 049 566 milj kr, vilket ger cirka 6886 kr/kvm boyta.

Avgifter

I avgiften ingår värme och vatten

Förråd

Källarförråd om ca 2kvm

Gemensamma utrymmen

1 lokal om ca 65 kvm som hyrs till extern verksamhet, 1 förråd som även tjänar som mötesrum om ca 23 kvm, tvättstuga med tillhörande Mande- och torkrum sam 7 garageplatser

Bredband och tv:

Bredband via Telenor

Juridisk person

Juridiska personer accepteras /inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Efter andra världskrigets slut inleddes en period av intensivt byggande då ett stort antal bostadshus uppfördes i Stockholms förorter. Så även i Hägerstensåsen, en idag mycket populär och familjär stadsdel, där stora delar av området är beläget mer än 50 meter över havet. Skattsedeln 3 ligger mitt på “åsen”. Med fem minuters promenad till Hägerstens tunnelbanestation och den röda linjen, tar du dig smidigt in till Slussen och vidare till city på mindre än en halvtimme. I det lugna närområdet med mycket småstadskänsla hittar du ICA, en blomsteraffär såväl som trevliga caféer och restauranger på gångavstånd.