Type and press Enter.

Torsvikssvängen 32

ELEGANT OCH SPATIÖS PARADVÅNING MED ROFYLLT LÄGE OCH UTSIKT I FLERA VÄDERSTRECK

TEXT: ENGSTRÖM FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

John Jakobsson
Fastighetsmäklare
Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torsvikssvängen 32, 1tr
Område
Lidingö - Torsvik
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
110,8 m²
föreningens information
Avgift
6 130 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Allmänt om fastigheten

El
8 694 kr/år
Försäkring
3 086 kr/år
Total driftskostnad
11 780 kr/år
Beräknat antal pers
2

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker-Gate-Lindegren 1946

Huset Torshallen, som Torsvikssvängen 32 har som beteckning, byggdes 1947. Det är ett mindre punkthus i tre våningar och ritat av arkitekttrion Ancker-Gate-Lindegren som ligger bakom både de lamell- och punkthus som byggdes här på Torsvikshöjden från 1945 och framåt. Punkthusen var för tiden ett nytt sätt att bygga, då husen har olika höjd, men alltid byggs runt ett enda trapphus. Detta är ett fint exempel på tidens byggande, då huset i sig har en varmare arkitektur gentemot tidigare stramare stil. Byggnaden har en grå betongsockel, med en spritputsad fasad i rosa. Husets entré är fint hållen i en nisch och dörren är omgiven av vackert inramat fönsterljus. Här finns också fint spröjsade fönster längs med ena fasaden, vilket ger en mjukare inramning. 1940-talets arkitektur kännetecknas också av en mänsklig och tilltalande modernism där hela byggnaden med omgivning togs i beaktande. Torsvikssvängen är ett bra exempel på detta, då husen på höjden är placerade och grupperade i samklang med grönska i en närliggande park med en damm, samt en angränsande allmänning med överblick över hav och natur.

Brf Torshallen är en liten, välskött och lågt belånad bostadsrättsförening, den bildades 1985 och består av 18 lägenheter. I huset finns tillgång till tvättstuga. Här finns också parkeringsplats, garage och gemensam tvättstuga.

FÖRENINGEN

Brf Torshallen 1 och 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Torshallen 1 och 2 på adresserna Torsvikssvängen 30-32 på Lidingö. Förening består av 18 lägenheter, varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1946 av arkitekt Ancker-Gate-Lindegren.

Torshallen är en liten bostadsrättsförening med idylliskt läge på Broberget högt ovan Lidingöbron. De två rosa trevåningshusen har glimtvis utsikt över Stockholm och Lilla Värtan mellan björkar och furor. Husen omges av rabatter och en trädgård med utemöbel, syrener och blåbärsris. Perfekt för en grillkväll med boule och trivsamt umgänge!

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Ekonomisk förvaltning i Uppsala AB.

Garage och parkering

Föreningen har 6 garage och 9 parkeringsplatser. Till dessa platser är det separat kö. Kostnad garage & p-plats ca 500 kr/mån – 1000 kr/mån (beroende på storlek)

Renoveringar

1987 Omputsning fasad, 1999 Byte av elstigar, 2004 Omtäckning yttertak, 2007 Byte av VA stammar, 2012 Tilläggsisolering vind, 2012 Installation av bergvärme, 2014 Renovering och målning av fönster, portar och balkongplattor, 2018 Dränering av grund (Dräneringspump installerad), 2019 Obligatorisk ventilationskontroll (Godkänd), 2019 Renovering av fönsterbågar, balkongfundament och fasad.

Kommande renoveringar

Inget större underhåll planerat (kontrollerat med styrelsen 2019-08-27).

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2018 till 6 050 000 kr, vilket ger en belåningsgrad på cirka 4028 kr/kvm boyta.

Avgifter

Årsavgifterna har varit oförändrade under 2018 och styrelsen planerar inga höjningar under 2019 (kontrollerat med styrelsen 2019-08-27).

Förråd

Till lägenheten hör ett större källarförråd samt en matkällare.

Gemensamma utrymmen

Det finns en stor gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkskåp. På föreningens bakgård finns det utemöbler där man kan umgås med andra grannar.

Bredband och TV

Leverantör Com-Hem. (Bredband och Kabel-TV ingår i avgiften).

Avgifter i samband med köp:

Överlåtelseavfigt betalas av köparen med 1185 kr

Pantsättningsavgift betalas av låntagaren med 474 kr

Kontroll

Ovanstående information grundas på uppgifter från senaste årsredovisning, föreningens hemsida och kontakt med bostadsrättsföreningens styrelse. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Kontaktuppgifter till styrelse kan inhämtas från ansvarig fastighetsmäklare.

OMRÅDET

Här bor du med småstadskänsla och gångavstånd till Lidingö centrum samtidigt som du kan åka kollektivt på 15 minuter till centrala Stockholm. Inom tio minuters promenad finns tre bagerier/caféer, flera restauranger och två Coop-butiker. Dessutom finns både förskola och en F9-skola med mycket gott renommé väldigt nära. Trevligt är också att ha en av Stockholms vackraste platser, Millesgården, på promenadavstånd. Att bo på en ö är såklart härligt, och på denna adress bor du mycket vattennära med fina promenadstråk och motionsspår längs vattnet. Cirka 500 meter från lägenheten har man en fin utsikt över inloppet vid Lilla Värtan.