Type and press Enter.

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Storkyrkobrinken 3
Område
Gamla Stan
Våning
0 av 4, ej hiss
Rum
1 rum
Area
15.9 m²
Avgift
2 768 kr inkl. v/a (toalett), försäkringens bostadsrättstillägg.
Pris
1 650 000 kr/Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El
2 232 kr/år
Total driftskostnad
2 232 kr/år
Kommentar
Uppvärmningskostnad ingår i elkostnad. Baserat på nuvarande ägares nyttjande av lokalen vilket kan variera beroende på verksamhet.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd ca 1640

Kvarteret Hippomenes ligger direkt till väster om Storkyrkan. Fastigheten Hippomenes 5, eller Weilerska huset, har en historia som stäcker sig tillbaka till tidigt 1600-tal. Fastslaget är att huset byggdes i mitten av 1600-talet och uppfördes av dess ägare Hans Weiler. Innan dess fanns här ett enklare sten- och trähus som ägdes av hans farbror, guldsmeden Mårten Weiler. Troligen hade Hans Weilers hus från början bara tre våningar, som sedan i omgångar byggts på under åren. De olika ägarförhållandena har genom åren förändrats och med det och med tidens gång har förändringar i fastigheten gjorts. Byggnaden har en mycket fin fasad som minner om såväl 1600-talet, 1780-talet och om en ombyggnad från 1866 som gav byggnaden det utseende den har än idag. I Brf Hippomenes 5 finns en gemensam tvättstuga, bastu och en mysig vinkällare där varje husets invånare har tillgång till ett eget låsbart vinförråd. Dessutom har man en liten innergård med utemöbler.

FÖRENINGEN

Brf Hippomenes 5

Föreningen

Brf Hippomenes nr 5 (org. nr 716417-4455) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Hippomenes nr 5 år 1980. Föreningen består av ett gathus beläget på Storkyrkobrinken 3 och omfattar 8 bostadsrätter, varav 3 är lokaler. Huset har en mindre innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga 3 199 kr/kvm. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen. Fastighetsskötsel sköts av medlemmarna enligt schema.

Bredband och kabel-tv

Fibernät installerades under 2017 och bredbandsavtal har tecknats med Bahnhof.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner juridisk person som köpare av bostadsrättslokalen. Delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar bastu, vinkällare med vinprovarbord samt tvättstuga. Det finns en liten och mysig innergård med utemöbler.

Förråd

Ett av plåtskåpen i källaren får disponeras av innehavaren liksom ett fack i vinkällaren.

Renoveringar, i urval

2018 nytt bastuaggregat, 2017 ny kabel till takvärmeanläggningen, 2016 fönsterrenovering på 4 trappor, 2015 stamspolning, 2014 underhåll av tvättstugan, 2013 målning av tak samt service på takvärmeanläggningen, 2005 nya maskiner i tvättstugan, 1999 renovering av fasad, målning av fönster på våning 4, 1984 byte av stammar i kök och badrum, 3-fas el indraget, el-stigare bytta, renovering av tak och fönster samt trapphus.

Kommande renoveringar

Underhåll sker löpande och vid behov, f.n. är inga arbeten inplanerade.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Städning av de gemensamma utrymmena sköts av medlemmarna enligt ett schema som fastställts på föreningsstämman. Enligt gällande schema städar butikerna den yttre farstun.

Soprummet på gården är endast avsedd för hushållssopor. Förvaring och bortforsling av övriga sopor liksom förpackningar ansvarar respektive medlem för.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i augusti 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Storkyrkobrinken ligger mellan Västerlånggatan och Kungliga slottet, Storkyrkan och Stortorget. Här har du Sveriges historia runt knuten och all världens folk som passerar i ett väl upptrampat stråk mellan några av stadens största turistattraktioner. Till Gamla stans tunnelbanestation är det cirka 400 meter och Postens företagscenter finns i närområdet.