Type and press Enter.

Långholmsgatan 11A

LJUS OCH VÄLPLANERAD GÅRDSHUSTVÅA MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Långholmsgatan 11A, gårdshus
Område
Södermalm - Högalid
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
56 m²
Avgift
2 711 kr/mån

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Beräknat antal pers
3
Kommentar
Driftskostnaderna baseras på säljarnas förbrukning. De bor två vuxna och ett barn i lägenheten.

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1910 SJÖGREN & BADIN

På fastigheten Bulten 22 uppfördes 1910–1912 ett klassiskt 1910-talshus bestående av ett gathus i sex våningar och ett gårdshus i fem våningar. Arkitekt Axel Sjögren ritade dess fasader och Bror W Badin, som också var byggmästare för bygget, ritade planerna. Husets lägenheter var förhållandevis påkostade med wc och centralvärme. Längre fram i tiden dröjde det dock ganska länge innan samtliga lägenheter moderniserades. 1988 inreddes två gemensamma duschrum på bottenvåningen i gårdshuset som de hyresgäster som inte hade dusch fick dela på. Först i början av 2000-talet fick samtliga lägenheter dusch- eller badrum samt nya kök i samband med en modernisering av husen. Brf Bulten 22 förvärvade fastigheten år 2009. Tvättstuga finns i samma hus som lägenheten. Föreningen har två innergårdar med avskärmade sittplatser, blomsterlådor och grillmöjligheter.

FÖRENINGEN

Brf Bulten 22

Antal lägenheter och lokaler

Brf Bulten 22 huserar på Långholmsgatan 11, gathus, och Långholmsgatan 11A & B, gårdshus. Föreningen upplät i vid årsskiftet 2018/2019 22 bostadsrätter, 7 hyresrätter och tre hyreslokaler. I början av 2019 såldes en hyresrätt om 2 rok. Föreningen beskattas som en äkta sådan. Huset ritades 1910 av Axel Sjögren och Bror W Badin.

År föreningen övertog fastigheter

Byggnaderna förvärvades 2009.

Mark

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms stad. Tomträttsavtalet sträcker sig till 2028.

Renovering i urval

2019 - renovering av gården.

2017 - byte av torkskåp och blomlådor på gården.

2016 - underhåll och målning av tak, byte av torktumlare, motor till ventilationen i gårdshuset samt byte av hissdörr i gathuset.

Kommande renoveringar

Trapphusrenovering pågår.

Ekonomi

Föreningens lån ligger på 8500 kr / kvm och amorteras löpande samt när hyresrätter säljs. I kassan finns drygt 3 mkr. Hyresintäkterna ligger kring 1,3 mkr/år. Uppgifterna härrör från årsredovisningen för 2018 och som nämnt såldes ytterligare en hyresrätt under 2019.

Avgifter

I avgiften ingår värme och vatten samt kabel-tvs grundutbud. Inga avgiftsändringar finns planerade.

Vid försäljning tas en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet ut av köparen. Vid belåning tas pantsättningsavgift ut om 1 % per pant ut.

Förråd

Källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns på entréplan i gårdshuset. Det finns två innergårdar med bord, stolar och cykel/barnvagnsförråd.

Bredband och tv

Fiberbredband från Ip-Only.

Parkering

Föreningen hyr ut 7 p-platser för bil och 3 för mc, alla hyrs ut till medlemmar/hyresgäster.

Medlemskap

Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2018 samt kontakt med styrelsen i mars 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Du bor här mitt i Hornstullspulsen men den känns genast avlägsen när du kommer in på den lugna och fina innergården. Runt hörnet ligger Hornstulls torg med butiker, restauranger, kommunikationer och service. Du behöver inte promenera långt för att komma till vatten, Långholmen, Reimersholme och Tantolundens strandparti ligger med samma räckvidd. Både tunnelbanan, många busslinjer och flygbussarna nås precis runt knuten och läget mitt emellan Västerbron och Liljeholmsbron tar dig smidigt vidare runt staden.