Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skolgränd 1
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 0.5 av 4, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 25 kvm
faktisk uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 1 155 kr/mån ink. värme, vatten (obligatorisk kostnad om 210 kr/mån bredband) )

Skolgränd 1

MYSIG OCH VÄLPLANERAD 1920-TALSETTA I KULTURHISORISKA KVARTER

FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skolgränd 1
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
0.5 av 4, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
25 kvm
faktisk uppmätning
Avgift
1 155 kr/mån ink. värme, vatten (obligatorisk kostnad om 210 kr/mån bredband)

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström 1928–1929

Kattan Mindre 2 är ett klassiskt 1920-talshus som åren varit snälla mot. Det har en mycket välbevarad fasad och exteriören har knappast förändrats alls. Huset ritades 1928–1929 av Edvin Engström. Många är de byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den arkitekt som ritat flest hus i Stockholm, såväl flerfamiljshus som villor. När du kliver in genom entréporten på Skolgränd möts du av ett annorlunda och häftigt trapphus med olika tapeter på varje våning. Brf Kattan mindre 2 är en liten förening med 11 lägenheter. Huset har en liten innergård med cykelparkering och gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

FÖRENINGEN

Brf Kattan mindre 2

Föreningen

BRF Kattan Mindre 2 (769602-2149) är en äkta bostadsrättsförening med 11 lägenheter. Föreningen bildades år 1997. Föreningen äger marken.

Renoveringar, i urval

Stammar i badrum 2007/2008. Stammar i kök 2007/2008. Elstigar 2007/2008. Tvättstugan cirka 2008. Fönstren renoverades 2009. Säkerhetsdörrar 2010. Ommålning av trapphus 2010. Tak renoverat ca 2014. Värmepanna byttes ut 2015.

Ekonomi

Fastigheten är i gott skick utan planer på större renoveringar. Man har 2.9 msek i långfristiga lån. Det finns inga planer på några avgiftsändringar. Föreningen tar en pantsättningsavgift om 1 % av basbelopp per pant (465 kr) samt överlåtelseavgift om 2,5 % av basbeloppet (1162 kr) som debiteras köparen.

Gemensamma utrymmen

Huset har en liten innergård med cykelparkering och gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Förråd

Till lägenheten hör även ett källarförråd (ca 3 kvm, säljarens uppgift).

Bredband och kabel-tv

I fastigheten finns ComHem som både tv och bredbandsleverantör. Obligatoriskt tillägg om 210 för bredband och ett baspaket kabel-TV (ca 14 kanaler) tillkommer på avgiften.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress befinner du dig i vackra och anrika kvarter bland många kulturhistoriskt värdefulla fastigheter. Kullersten och kulturhus blir en del av din vardag. Bastugatans och Monteliusvägens vyer är några av de mest kända och avporträtterade i Stockholm, här har du Riddarfjärden, Gamla stan, Riddarholmen, Stadshuset, city och de fjärran vyerna från första parkett. Platsen är en oas och kullerstenarna gör att biltrafiken begränsas. Men du bor bara ett stenkast från Slussen, Hornsgatan och Mariatorget och all service, restauranger och barer. Flera trevliga ställen finns bara någon minut bort, till exempel A bowl, Magnolia och Tony´s pizzeria.