Type and press Enter.

Bohusgatan 29 5tr

Själfullt 20-tal med balkong och makalös utsikt från femte våningen

TEXT:BERTHELS STYLING:RYDMAN FOTO:BOUKARI

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bohusgatan 29 5tr
Område
Södermalm
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
2,5 rum
Area
64 m²
Avgift
3 398 kr/mån Inkl Bredband, värme, vatten & Digital-Tv. Obligatoriskt tillägg om 63kr/mån tillkommer för balkong.

Allmänt om fastigheten

El
5 600 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
8 100 kr/år
Beräknat antal pers
2

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1929 Erik Wååg

Masken 33 består av ett gathus som stod klart för inflyttning 1929 och ett gårdshus som tillkom först 1985. Gathuset ritades av Erik Wååg just när funktionalismen stod för dörren, vilken bland annat syns på den strama fasaden i grå och beige puts. I mitten av 1980-talet påbörjades en genomgripande ombyggnad av fastigheten; lägenheterna moderniserades, fasaden renoverades och nya fönster sattes in. Samtidigt revs den gamla verkstadsbyggnaden som funnits på gården sedan 1924 och gårdshuset uppfördes. Balkonger har tillkommit på senare år och en renovering av trapphusen, inklusive installering av säkerhetsdörrar till alla lägenheter, håller på att avslutas.

I BRF Stacken 239 finns 30 bostadsrätter och två kommersiella lokaler, som skapar extra intäkter. Föreningen har god ekonomi och står för bredband (fiber i hög hastighet), kabel- och digital-TV, samt värme, vatten och trädgårdsskötsel. På den grönskande gården finns planteringar, grill och sittplatser och i föreningen finns även en välutrustad och fräsch tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelparkering samt återvinningskärl för returpapper.

FÖRENINGEN

HSB BRF Stacken nr 239 i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Brf Stacken består av 30 (1899kvm) bostadsrätter och 2 lokaler (118kvm) medlemslägenheter. Föreningen är äkta och huset ritades av arkitekt Erik Wååg år 1929.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Renovering i urval

2019 Byte till säkerhetsdörrar, ommålning båda trapphusen. 2019/2020 OVK. 1985 Stambyte

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 8 500 000kr enligt årsredovisningen 2018, vilket är 4214kr per kvm boa. Inga beslutade avgiftsförändringar.

Avgift

Ingår värme, vatten, bredband, tv-digital samt iptelefoni. Inga planerade avgiftsförändringar

Förråd

1 förråd i källaren ca 3 kvm

Bredband/Tv

I avgiften ingår bredband(telenor) och Digital-TV, Tv via comhem med ca 14-15kanaler

Gemensamma utrymmen

Denna välmående förening har mycket att erbjuda och i huset finns möblerad gård, källarförråd, cykelförråd, barnvagnsförråd, snickeriyta, returpappersåtervinning samt tvättstuga i gårdshuset bottenplan.

Parkering

Boendeparkering på gatan.

Ägande:

Juridisk person godkänns ej

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen 2019/08 samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen

OMRÅDET

Bohusgatan är en lugn och avskild liten pärla till gata invid Skanstull, nära både Årstavikens grönska och Nytorgets puls. I dina nya kvarter kan du bland annat titta på fotboll på Hammarby IP, leka och klappa djur i Stora Blecktornsparken och vardagshandla på ICA Lansen. Uppe på Ringvägen, bara några minuters promenad från porten, finns ett brett utbud av butiker, service samt utmärkta kommunikationer i form av tunnelbana och flera stomlinjebussar. Äter gott gör du till exempel på den populära foodcourten Teatern inne i Ringens köpcentrum, den klassiska Thaibåten nere vid kajen eller veganernas favoritkrog Växthuset under Skanstullsbron.