Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gullmarsvägen 56
  [Område] => ÅRSTA
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 61 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 605 kr/mån inkl. värme, V/A och kabel-tv bas. Obl. tillägg om 169kr/månad tillkommer för bredband. )

Gullmarsvägen 56

VÄLBEVARAD FUNKIS I GAVELLÄGE NÄRA BÅDE SKOG OCH STAD

FOTO: BOUKARI TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gullmarsvägen 56
Område
ÅRSTA
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
61 kvm
föreningens information
Avgift
3 605 kr/mån inkl. värme, V/A och kabel-tv bas. Obl. tillägg om 169kr/månad tillkommer för bredband.

Driftskostnader

El
1 400 kr/år
Försäkring
3 200 kr/år
Total driftskostnad
4 600 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Uppgifter från säljarna.

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Archibald Frid, 1946

Kogaren 1 är ett klassiskt smalhus i tre våningar och med en tidstypisk funkisfasad. Det ritades av arkitekt Archibald Frid och stod färdigt 1946. Huset har fyra trapphus som är förlagda till gårdsfasaden. Huset inreddes i stort sett bara med lägenheter om tre rum och kök med köket och ett sovrum mot gården och vardagsrum och ytterligare ett sovrum mot gatan. Däremellan en hall med garderober samt badrum. Köken gjordes ovanligt stora med inredning i vinkel och gott om plats för matbord. Brf Kogaren 1 består av 25 lägenheter, varav en är en kvarvarande hyresrätt, samt två lokaler. För de boende i föreningen finns en gemensam nyrenoverad tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och en nyinredd gästlägenhet som boende kan hyra åt gäster. Varje lägenhet har ett större källarförråd och en mindre matkällare. De boende har dessutom en gemensam innergård med bord och bänkar, grill och rabatter. Föreningen har en garageplats, för närvarande utan kö, och elva parkeringsplatser med en person i kö.

FÖRENINGEN

Brf Kogaren 1

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Kogaren 1 är belägen på Gullmarsvägen 50-56 och består av 24 bostadsrätter, en lägenhet upplåten med hyresrätt samt 2 hyresrättslokaler. Denna lägenhet är föreningens sista hyresrätt som nu ska upplåtas med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av fastigheten Kogaren 1. Huset ritades 1946 av arkitekten Archibald Frid. Föreningen bildades år 2000.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas inte av tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av NABO.

Urval renoveringar

Fasad- och balkongrenovering, 1997. Stambyte, 2003. Takomläggning, 2013. Fiber, 2017. Stamspolning, 2018. Fönsterrenovering till energiglas, 2018. Övernattningslokal, 2019. Renovering/omplanering av tvättstuga, 2019.

Kommande renoveringar

En vägg i källaren ska renoveras. Badrum och pentry i en av lokalerna ska renoveras. Det finns inga stora renoveringar planerade!

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder är i dagsläget ca 13 Mkr, vilket ger cirka 9000 kr per kvm boyta. Denna lägenhet är en tidigare hyresrätt och ska omvandlas till bostadsrätt. De planerar att amortera på lånen efter försäljningen. Föreningen arbetar ständigt för att underhålla och förbättra sitt gemensamma hus. 2018 amorterade de senast på sina lån. Föreningen har ingen avgiftsförändring planerad!

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar. Ibland hyrs container för grovsopor under dessa städdagar.

Tvättstuga

Det finns tvättstuga i gatuplan mellan port 52 och 54. Tvättstugan är utrustad med 2 st tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 2 st torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen disponerar en gemensam uteplats med grill och sittplatser. De har även ett fint övernattningsrum på bottenvåningen. Det finns två cykelrum samt ett utrymme för barnvagnar i huset.

Parkering

Föreningen har 11 parkeringsplatser i anslutning till huset. Det är endast 3 personer i kö till platserna och de kostar 400kr/månaden. 1 garageplats finns även. Gatuparkering gäller annars längst gatorna, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms stad.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och V/A ingår i avgiften om 3 605kr. Föreningen har ett gruppavtal med IP-only gällande fiberinternet. Obligatoriskt tillägg på 169kr/månad tillkommer. Ytterligare tjänster som TV och telefoni beställs via IP-only som har monopol på föreningens fibertjänster. Denna lägenhet har inte haft bredband förrän nu, så det kommer installeras innan inflytt. Vid pappersavisering av månadsavgift tillkommer 20kr/månad.

Förråd

Lägenheten disponerar över två förråd, ett större källarförråd och en mindre matkällare.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) debiteras av säljaren. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-11-06, föreningens hemsida, stadgar samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.kogaren1.se.

OMRÅDET

Här bor man lugnt och lummigt utan insyn vid en vändplan som gränsar mot Årstaskogen och dess kolonilotter. Årstaskogen och Årsta holmar är sedan 2018 ett naturreservat med härliga gång- och cykelslingor och flera idrottsanläggningar. Flera lokala parker finns i närområdet, som Ekorrparken, Grynkvarnsparken och Vättersparken med bra lekplats, öppen förskola och plaskdamm på sommaren. Skanskvarnsskolan ligger precis intill och även Internationella Engelska Skolan finns på gångavstånd. Flera förskolor finns i närområdet, det närmaste är ett föräldrakooperativ precis nedanför huset. Vid det lokala centrumet Sköntorpsplan finns bland annat bageri och café Spiga Madre samt pizzeria. Vid Årsta torg finns flera butiker och restauranger, bibliotek, teater med mera. Matbutiker i närheten är bland annat Ica Nära på Sköntorpsvägen och Hemköp vid Gullmarsplan. Globen Shopping ligger också nära. Du promenerar på sju minuter till Gullmarsplan och till Södermalm på en kvart. Det är lätt att ta sig vidare runt om staden med tunnelbana, buss, tvärbana och pendeltåg i närheten.