Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Hagagatan 16A
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 0 av 5, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 63 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 911 kr/mån ink. värme, vatten, kabel-TV, bredband samt terrasstillägg )

Hagagatan 16A

LJUS JUGENDTREA MED VASASTANS HÄRLIGASTE TERRASS

FOTO: OZOLLAPA STYLIST: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Hagagatan 16A
Område
Vasastan
Våning
0 av 5, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
63 kvm
föreningens information
Avgift
2 911 kr/mån ink. värme, vatten, kabel-TV, bredband samt terrasstillägg

Arkitekturen

Arkitekt: Dorph & Höög 1905

Nejlikan 8 består av ett gatuhus och ett gårdshus och mellan dem finns en underbyggd gård. Byggnaderna ritades av arkitektduon Victor Dorph och Anders Höög. Dorph och Höög var vid den tiden förmodligen Stockholms mest produktiva arkitekter. 1908 stod deras signaturer på 55 av 187 inlämnade byggnadslovshandlingar i staden. Husen är tidstypisk jugend som bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Fasaden är putsad i en rödgul nyans och pryds av ritsade band och ett dekorativt ornament i putsrelief. Fönstren är ursprungliga och av T-posttyp och målade i brunt. Bf Gnistan u p a är en snart hundraårig bostadsförening. Här finns en nyrenoverad innergård med gemensamma utemöbler, grill och växter. I huset finns förutom gemensam tvättstuga även en bastu. Nejlikan 8 har en vacker entré med välbevarade detaljer och en pampig trappa.

FÖRENINGEN

Bf Gnistan Upa

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Nejlikan 8. Föreningen upplåter 24 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter samt 3 hyresrättslokaler (286 Kvm). Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Renovering

1983 Installation av hissar, fasadrenovering. 2000 Fjärrvärmecentralen. 2002 Balkonger. 2003 Byte avloppsrör källaren och spolning av samtliga stammar. 2004 Renovering av trapphus. 2007 Hobbyrum källaren. 2010 Takrenovering. 2011 Fönsterrenovering. 2014 Stambyte. 2015 Renovering av innergård. 2016 Uppgradering av routers i alla lägenheter (internetanslutning), förbättring av ventilation i källarlokal, ny torktumlare, nya radiatorpump i undercentralen samt reparation av tvättmaskin, torkskåp, och ytterdörrarnas lås.

Kommande renoveringar

Man har fasaderna under uppsikt, det är framför allt fasaderna som vetter in mot föreningens gård (alltså inte ovanför denna bostad) som har ett visst behov av renovering.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 8,4 mkr, vilket ger cirka 5 614 kr per kvm boyta (snitt är ca 6 000 kr/kvm). Man har pengar i kassan, ett bra kassaflöde och göra positiva rörelseresultat. Lokalintäkterna uppgår till ca 394 tkr/år. Det finns inga planerade avgiftsändringar men föreningen har möjlighet att höja avgiften med som mest 5% vid behov (23/10-19).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykelrum, bastu samt hobbyrum.

Förråd

Till varje lägenhet hör både ett vinds- och källarförråd. Källarförråd om ca 3kvm och vindsförråd om ca 15kvm.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Bredband och TV

Bredband ingår i avgiften och levereras av Ownit. Kabel-TV är installerat och levereras av Canal Digital och Bredbandsbolaget.

Kontroll

Uppgifter är hämtade ur årsredovisningen 2018 samt kontrollerade 2019-08-14 med föreningens kontaktperson Håkan Nilsson. Saker som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du praktiskt taget mitt i Vasastan, lugnt och avskilt men med Odenplan bara två kvarter bort. Härifrån har du de bästa pendlingsmöjligheterna med tunnelbana, många bussar och Citybanan. Du behöver heller inte sakna något gällande restauranger och caféer. Till exempel ligger trevliga Haga Deli i grannhuset och populära Greasy Spoon i samma kvarter. I kvarteren finns flera väl ansedda skolor och omtyckta förskolor. Du bor även nära Stockholms stadsbibliotek. Vanadislunden, Observatorielunden och Vasaparken är gröna lungor i närheten och de ligger alla på kort promenadavstånd. Du har heller inte långt till Bellevue och Hagaparken.