Type and press Enter.

Bergsundsgatan 19

LUGNET MITT I HORNSTULL - SNYGG OCH VÄLPLANERAD TVÅA VID GRÖN UTEPLATS

FOTO: SPINNELL STYLING: THORNGREN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bergsundsgatan 19
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
0 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
48 m²
föreningens information
Avgift
2 757 kr/mån ink värme & vatten

Arkitekturen

Arkitekt: Bocander & Cronvall 1929

Tomten Fabriken 27 bebyggdes 1929 och byggnaden ritades av duon Martin Bocander och Albin Cronvall. Det är ett bostadshus i sex våningar med kungsvåning överst. Dess fasad är putsad i en ljust gulröd kulör och har en ovanligt riklig men diskret dekor i vitt. På husets framsida finns en trevlig liten förgård och en pampig träport omgiven av vildvin, och på baksidan av huset har föreningen en mysig och lummig innergård möblerad med utemöbler och grill. I Brf Fabriken 27 finns 30 lägenheter. Gemensam tvättstuga finns i källaren, med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och torkrum. I källaren finns också cykelrum.

FÖRENINGEN

Brf Fabriken 27

Föreningen

Brf Fabriken 27 (org: 769603-0779) är en äkta bostadsrättsförening som består av ett sexvåningshus med källare och vind. I fastigheten finns 30 lägenheter på mellan 19 och 48 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1998-10-01 och äger marken.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med en låg belåning på totalt endast 4 msek och en fastighet i gott skick. Inga planerade avgiftsändringar.

Renoveringar, i urval

Renoveringar har ägt rum 1978, då bl. a VA- och elstammarna byttes och köken gjordes om, och 1999 då badrummen renoverades. 2002 byttes elinstallationerna i källaren, och alla fönster och taket målades om. Under 2004 har alla lägenhetsdörrar bytts ut och trapphuset målats om. 2005 rengjordes avloppsstammarna. Under 2007 har ytterligare förbättringar gjorts, bl a av elektricitet, allmänna dörrar och lås samt i tvättstugan som fått förstärkt belysning och ny torktumlare. Under 2008 renoverades hela källarvåningen. 2019 Renovering kungsbalkonger.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en lummig innergård med stenläggning och gräsmatta. Mitt på gården finns en bergknalle som skapar två nivåer. Upp på "berget" tar man sig via en trapp i natursten och här finns gemensamma utemöbler. I källaren finns tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och torkrum.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband och kabel-tv

I fastigheten finns ComHem som både tv och bredbandsleverantör, medlemmarna tecknar individuella avtal.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i en trivsam och lugn del av Hornstull med Långholmen och Reimersholme åt ena hållet och Årstaviken åt andra, samtidigt som du har direkt närhet till massor av restauranger, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer i området. Trevliga Rio Bio är en annan begivenhet i kvarteren, liksom Hornstulls marknad under sommarhalvåret. Området ger dig massor av fina promenad- och motionsstråk och möjligheter till bad på Långholmen, Reimersholme och Tanto.