Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Falköpingsvägen 17
  [Område] => HAMMARBYHÖJDEN
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 49 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 293 kr/mån Inkl. Värme, V/A och bredband. )

Falköpingsvägen 17

HÖGST UPP PÅ GAVELN – VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED RYMLIG OCH SOLIG BALKONG

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Falköpingsvägen 17
Område
HAMMARBYHÖJDEN
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
49 kvm
Föreningens information
Avgift
3 293 kr/mån Inkl. Värme, V/A och bredband.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström, 1939

Huset på Falköpingsvägen 17–19 har fastighetsbeteckningen Lärarinnan 4, och uppfördes 1939 efter ritningar av Edvin Engström. Många är de byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den arkitekt som ritat flest hus i Stockholm, såväl flerfamiljshus som villor. Lärarinnan 4 är ett smalhus i tre våningar med två trapphus och en vitputsad fasad som pryds av ljusgrönt målade balkonger. Huset förvaltas av Brf Koppen som bildades 1985 och består av 12 lägenheter. Föreningens gårdsmiljö är grön och lummig. På framsidan av huset finns bland annat utemöbler, grill, odlingslådor och andra planteringar. Runt huset finns även parkeringsplatser, cykelparkering och källsortering. I husets källare finns en bastu, lägenhetsförråd, cykelförråd och tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum.

FÖRENINGEN

Brf Koppen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Koppen är belägen på fastigheten Lärarinnan 4 med adresserna Falköpingsvägen 17 och 19. Föreningen består av 12 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt om totalt 611 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 1985.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt som senast omförhandlades 2019.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Urval renoveringar

1992, elstambyte. 1999, trapphusrenovering. 2004, rörstambyte samt fönsterrenovering. 2013, fasad-, tak och balkongrenovering. 2017, isolering av vindsutrymme.

Kommande renoveringar

Målning av takplåtar och snickerier samt utbyte av stuprör och hängrännor planeras 2021. Föreningen har inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 4,3 Mkr, vilket ger cirka 6 800 kr per kvm boyta. Snittet i området är 6 500 kr per kvm boyta. Föreningen höjde avgifterna med 5% 2019-01-01 i och med höjningen av tomträttsavgälden. Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Tvättstuga

Tvättstugan i källaren och är utrustad med två maskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga, cykelförråd samt en bokningsbar bastu i källaren. På gården finns även utemöbler, grill, odlingslådor och andra planteringar.

Parkering

Föreningen har ett garage med en uthyrbar plats (1300 kr/månad) samt två parkeringsplatser utomhus (400 kr/mån). För närvarande ingen kö till parkeringsplatserna. I övrigt parkering/boendeparkering på gatorna i området.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A och bredband ingår i avgiften. Bredband 100/100 Mbit via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-01-24, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden, som bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft, fick smeknamnet ´Den vita staden´ på grund av den ljusa färgsättningen på husen. Det är ett kuperat och grönt område med många vackra fastigheter från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. Det är ett aktivt område med stora friluftsområden lättillgängliga, Nackareservatet, Hammarbybacken, Nytorps gärde och flera utomhusgym bland annat, så har finns alla förutsättningar för ett liv nära naturen. Kärrtorp med kafeér och bio och Gamla Enskede med trevliga mat- och fikaställen är också trevliga begivenheter att ha i sitt närområde. När du i stället vill leva stadsliv har du endast 450 meter till tunnelbanan som tar dig till Söder på fem minuter. Bostadens läge ger dig variation och valmöjligheter i vardagen, vilket hör till områdets stora fördelar.