Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Torbjörn Klockares Gata 25
  [Område] => Vasastan - Rödabergen
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 71 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 556 kr/mån Inkl: värme, v/a, kabel-tv, bredband. )

Torbjörn Klockares Gata 25

LJUS OCH LUFTIGT 1920-TAL MED HÖGT LÄGE I RÖDA BERGEN

FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torbjörn Klockares Gata 25
Område
Vasastan - Rödabergen
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
71 kvm
föreningens information
Avgift
3 556 kr/mån Inkl: värme, v/a, kabel-tv, bredband.

Allmänt om fastigheten

El
2 160 kr/år
Försäkring
2 407 kr/år
Övrigt
3 024 kr/år
Total driftskostnad
7 591 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Övrigt: gas

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander, 1925

Rödabergsområdet i Vasastan bebyggdes under 1920-talet. Brf Myrstackens hus uppfördes av HSB i mitten av detta decennium, 1924–1925, och ritades av dess chefsarkitekt Sven Wallander. Föreningen består av fyra fastigheter, tre ligger i kvarteret Myrstacken och en i kvarteret Humleboet. Byggnaderna är uppförda i tre till fyra våningar och har fasader putsade i olika nyanser av rött och gult. Fönstren är tidstypiskt spröjsade med tre glas i varje båge. Alla hus har unik utformning med olika entréer och arkitekturdetaljer. Husen är blåklassade i Stockholms stads kulturhistoriska inventering, vilket är den högsta klassen som tilldelas byggnader med synnerligen högt kulturhistoriskt värde. Brf Myrstacken bildades redan 1924 och är en anrik och välskött förening med 144 bostadsrättslägenheter, en bostadsrättslokal och två hyresrättslokaler. Medlemmarna har i fastigheterna tillgång till flera faciliteter som gästlägenhet, bastu, cykel- och barnvagnsrum, sop- och återvinningsrum och tre nyrenoverade tvättstugor. Här finns även två fina innergårdar där det under varmare årstider finns utemöbler och grillar att nyttja. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som ser till att gården är välskött och ompysslad. Utemöbler att nyttja finns även på trapphusens balkonger.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Myrstacken

Föreningen

HSB Bostadsrättsförening Myrstacken i Stockholm (org. nr 702001-4796) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Myrstacken 25, 30, 31 samt Humleboet 16 år 1924. Föreningen består av fastigheterna Myrstacken 25 med adresserna Gävlegatan 13 och Torbjörn Klockares Gata 25, Myrstacken 30 med adresserna Torbjörn Klockares Gata 21 och 23, Myrstacken 31 med adresserna Torsgatan 78, Torbjörn Klockares Gata 15, 17 och 19, Humleboet 16 med adresserna Falugatan 20, 22 och 24 och omfattar 144 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler med hyresrätt samt en gemensam lokal med bostadsrätt som nyttjas av medlemmarna som övernattningslägenhet och föreningslokal. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 107 kr per kvm boarea. Avgiften kommer att höjas med 5% fr om den 1 januari 2021. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm. Teknisk förvaltning sköts av Adamsberg Fastighetsförvaltning.

Bredband och kabel-tv

Bredband 1000/1000 Mb/s från Bahnhof ingår för närvarande i månadsavgiften via ett fastighetsnät med nätverksuttag (UTP/ethernet) i respektive lägenhet. Bostadsrättshavaren kan också välja bredband från Telenor eller ComHem och tecknar då själv abonnemang. ComHems grundutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Medlemskap

Medlemskap i HSB krävs av bostadsrättshavare innan HSB Stockholm Servicecenter vidarebefordrar överlåtelser till styrelsen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tre stycken tvättstugor i källarplan, utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt ett gemensamt torkrum. Det finns två trevliga innergårdar, tre cykelrum och även ett cykelställ på ena innergården, en bokningsbar bastu, en övernattningslägenhet / föreningslokal för uthyrning till medlemmar, barnvagnsrum och ett återvinningsrum.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm.

Renoveringar, i urval

2019 renovering av samtliga tvättstugor, 2016 OVK genomförd och godkänd, 2013 samtliga fönster renoverades, 2011 tak på övriga fastigheter, 2004 tak och fasad på Humleboet 16, 2002 byte av värmecentral, 1990 stambyte, renovering av elnät, tillbyggnad av vindslägenheter, dessa har maskinell ventilation.

Kommande renoveringar

Under de kommande åren planeras en fasadrenovering på fastigheterna Myrstacken 25, 30 och 31.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i september 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Rödabergsområdet började bebyggas under 1920-talet efter en stadsplan signerad Per Olov Hallman. Han förespråkade ett nytt stadsplaneideal, där man istället för att dra upp raka gatulinjer i ett rutnät, ville anpassa bebyggelsen till terrängen. Röda Bergen är ett av stadens finaste exempel på 1920-talets stadsplaneidéer, och också det största i sin art, och en unik kulturhistorisk innerstadsmiljö i ett nationellt kulturarv. Sedan 1987 är stadsdelen i sin helhet kulturskyddad som riksintresse. Röda Bergen är ett trivsamt och själfullt bostadsområde med lugn småstadskaraktär samtidigt som stadens puls finns runt hörnet. Rör du dig några kvarter söderut når du till exempel Sankt Eriksplan och området kring Rörstrandsgatan. Åt andra hållet finns nya Hagastaden som fått Röda Bergsområdet att blomstra på nytt. Flera matbutiker, restauranger, gym med mera har etablerat sig i stadsdelen och utökat serviceutbudet. Ytterligare en nyetablering är den nya pendeltågsstationen vid Dalagatan/Vanadisvägen. Tunnelbanan når du smidigt både vid St Eriksplan och Odenplan och många busslinjer samt flygbussarna trafikerar precis intill. Många parker, grönområden och promenadstråk finns också nära, som Vasaparken, Karlbergsparken, Hagaparken och Brunnsviken.