Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Lundagatan 37
  [Område] => SÖDERMALM
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 32 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 919 kr/mån Inkl. värme, vatten & comhem analogt grundutbud . Obligatoriskt tillägg om 169kr/mån för bredband tillkommer )

Lundagatan 37

Smakfull sekelskiftesetta invid Skinnarviksparken

TEXT:BERTHELS FOTO:FLORBRANT STYLING:YNGFALK

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Lundagatan 37
Område
SÖDERMALM
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
1 rum
Area
32 kvm
föreningens information
Avgift
1 919 kr/mån Inkl. värme, vatten & comhem analogt grundutbud . Obligatoriskt tillägg om 169kr/mån för bredband tillkommer

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 409 kr/år
Övrigt
2 409 kr/år
Total driftskostnad
7 818 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: A. Gasslander (Arkitekt) 1902

Kvarteret Bjälken, mellan Lundagatan och Brännkyrkagatan, utgörs framförallt av sekelskifteshus med lägenheter av det mindre slaget. Bjälken 8, som ritades av A Gasslander och uppfördes 1902–1903, är inget undantag. Byggnaden består av ett gathus i fem våningar och en gårdsflygel i fyra våningar, med trivsamma lägenheter som präglas av en generös takhöjd, profilerade snickerier och i många fall även bevarade kakelugnar.

Den välbevarade fasaden mot Lundagatan är tidstypiskt sparsmakad, med vitputsad bottenvåning och rödgul puts därovan, samt en vacker portal med träport. Byggnaden bevarar många fina detaljer från byggåret, trots att den genomgått ett antal ombyggnationer. WC installerades troligen redan 1920 och 1936 försågs huset med centralvärme. I samma veva inreddes badrum i trerummarna samt två gemensamma badrum i källaren för övriga boenden. Även de ursprungliga fönstren har bytts ut.

FÖRENINGEN

BF Lundagård u.p.a

Föreningen

Bostadsföreningen Lundagård u p a (org. 702001-3236) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Bjälken 8 år 1908. Föreningen består av ett gathus med adress Lundagatan 37 och omfattar 20 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens totala skuld är enligt årsredovisningen för 2021 3,45Mkr. Lånen ligger på låga 3436 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar, i urval

2019 renovering av entrén, 2018 täthetskontroll av gasledningar, 2016 fönster och ytterdörrar, målning av tak, 2013 fiber installerades, 2004 renovering av tvättstuga, 1990 byte av elstigare.

Planerade renoveringar

Underhåll av tvättstugan, de närmaste åren planerar föreningen en renovering av innergården, en projektgrupp är tillsatt och offerter tas in för innergården. Man beräknar renovera innergården 2022.

Avgift

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 1190 kr av köparen samt en pantsättkningsavgift om 476kr ifall köparen belånar lägenheten (andelen).

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp, gemensam innergård, vindsutrymme där varje lägenhetsinnehavare disponerar förråd (denna andel disponerar 2st förråd). Cykelförråd inomhus på innergården.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10%.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Övrigt

Kommunen har planer på att eventuellt bygga bostäder på Lundagatan. För mer information se på kommunens hemsida alternativt kontakta kommunen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i augusti 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du alldeles intill Skinnarviksparken, som bjuder på en fantastisk utsikt över Riddarfjärden och passar perfekt för picknick. Äter du hellre på restaurang, finns det många att välja bland i dina nya kvarter; italienaren Pane Vino, hippa Häktet, populära Folkets Kebab och veganernas favorithak Mahalo är bara några exempel. Nere vid Hornsgatan finns även ett brett utbud av shopping och service, samt utmärkta kommunikationer i form av tunnelbana och ett flertal busslinjer. På promenadavstånd hittar du bland annat knutpunkten Hornstull, mysiga Långholmen och Zinkensdamms IP, där du kan titta på bandy och åka skridskor om vintrarna.