Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Lundagatan 37
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 32 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 919 kr/mån Inkl. värme, vatten & comhem analogt grundutbud . Obligatoriskt tillägg om 169kr/mån för bredband tillkommer )

Lundagatan 37

Smakfull sekelskiftesetta invid Skinnarviksparken

TEXT:BERTHELS FOTO:FLORBRANT STYLING:YNGFALK

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Lundagatan 37
Område
Södermalm
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
1 rum
Area
32 kvm
föreningens information
Avgift
1 919 kr/mån Inkl. värme, vatten & comhem analogt grundutbud . Obligatoriskt tillägg om 169kr/mån för bredband tillkommer

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 409 kr/år
Övrigt
2 409 kr/år
Total driftskostnad
7 818 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: A. Gasslander (Arkitekt) 1902

Kvarteret Bjälken, mellan Lundagatan och Brännkyrkagatan, utgörs framförallt av sekelskifteshus med lägenheter av det mindre slaget. Bjälken 8, som ritades av A Gasslander och uppfördes 1902–1903, är inget undantag. Byggnaden består av ett gathus i fem våningar och en gårdsflygel i fyra våningar, med trivsamma lägenheter som präglas av en generös takhöjd, profilerade snickerier och i många fall även bevarade kakelugnar.

Den välbevarade fasaden mot Lundagatan är tidstypiskt sparsmakad, med vitputsad bottenvåning och rödgul puts därovan, samt en vacker portal med träport. Byggnaden bevarar många fina detaljer från byggåret, trots att den genomgått ett antal ombyggnationer. WC installerades troligen redan 1920 och 1936 försågs huset med centralvärme. I samma veva inreddes badrum i trerummarna samt två gemensamma badrum i källaren för övriga boenden. Även de ursprungliga fönstren har bytts ut.

FÖRENINGEN

BF Lundagård u.p.a

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsföreningen Lundagård upa består av 20 lägenheter med bostadsrätt.

Ekonomi

Lån per kvm bostadsrättyta uppgår till 3436 enl årsredovisningen 2018

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Förråd

Samtliga lägenheten disponerar 2st förråd ett på vinden och ett i källaren.

Renoveringar i urval

2019 Entrerenovering 2016 Fönster och ytterdörrar, målning av tak. 2013 installation av fiber, 2004 renovering av tvättstuga, Elstigare bytta 1990. Se mer i årsredovisning för 2018.

Kommande renoveringar

Underhåll av tvättstugan och utredning kring innergården. De närmaste åren planerar föreningen en renovering av innergården. Denna renovering kan leda till nya lån.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga. Varje lägenhet har ett källarförråd och ett vindsförråd

Juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Delat ägande

Delat ägande är tillåtet med minsta ägarandel 10%

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från föreningen.

Bredband och kabel-tv

Fiberbredband via Ownit och Comhem-dosor för TV. Gällande comhem så ingår ett analogt grundutbud av kanaler för alla lägenhetsinnehavare. Boende har sedan möjlighet att teckna egna abonnemang för digital-TV.

Avgifter

Överlåtelseavgift om 1182,5kr betalas av köparen & pantsättkningsavgift om 473kr betalas av pantsättaren.

Kontroll

Uppgifterna ovan kommer från årsredovisning 2018 samt kontroll med styrelsen februari 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med styrelsen.

OMRÅDET

Här bor du alldeles intill Skinnarviksparken, som bjuder på en fantastisk utsikt över Riddarfjärden och passar perfekt för picknick. Äter du hellre på restaurang, finns det många att välja bland i dina nya kvarter; italienaren Pane Vino, hippa Häktet, populära Folkets Kebab och veganernas favorithak Mahalo är bara några exempel. Nere vid Hornsgatan finns även ett brett utbud av shopping och service, samt utmärkta kommunikationer i form av tunnelbana och ett flertal busslinjer. På promenadavstånd hittar du bland annat knutpunkten Hornstull, mysiga Långholmen och Zinkensdamms IP, där du kan titta på bandy och åka skridskor om vintrarna.