Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Schlytersvägen 43
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 47 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 243 kr/mån Inkl. Värme, V/A & Kabel-tv bas. )

Schlytersvägen 43

TRIVSAM HÖRNTVÅA MED BALKONG OCH ORIGINALKÖK

FOTO: SYLWAN STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Schlytersvägen 43
Område
Aspudden
Våning
2 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
47 kvm
Föreningens information
Avgift
3 243 kr/mån Inkl. Värme, V/A & Kabel-tv bas.

Allmänt om fastigheten

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 160 kr/år
Total driftskostnad
5 760 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: ADRIAN LANGENDAL 1947

Husen på fastigheten Kryckan 8 uppfördes under 1945–1947 och ritades av arkitekt Adrian Langendahl. Langendahl var en produktiv yrkesman som bland annat ritat Södermalmskyrkan, S:t Görans kyrka, stadshuset i Tranås och radhusområdet Långseleringen i Vällingby. Kryckan 8 består av tre punkthus i fyra våningar. Husen är välgestaltade och rymmer en mängd trivsamma hörnlägenheter med många tidstypiska detaljer. Brf Kryckan 8 består av 45 lägenheter med bostadsrätt, fyra hyresrätter och fem lokaler. I den lummiga utemiljön finns utemöbler och grillplats. Föreningens gemensamma tvättstuga ligger i källaren av huset.

FÖRENINGEN

BRF Kryckan 8

Antal lägenheter och lokaler

Brf Kryckan 8 är en äkta förening belägen på fastigheten Kryckan 8 och består av 3 bostadshus. Husen uppfördes 1947 och föreningen registrerades 2006. Föreningen består av 49 lägenheter varav 45 stycken är upplåtna med bostadsrätt samt 4 lägenheter med hyresrätt. Föreningen har dessutom 5 lokaler om totalt 384 kvm. Föreningens hus värms upp med fjärrvärme.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande avtal löper till år 2025.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Storholmen Förvaltning AB.

Renoveringar

2000: Takrenovering

2009: Nya uttag för telefoni och bredband

2010: Nya vatten- och avloppsstammar samt nya tät- och ytskikt i badrum. Nya sopkärl och renovering av tvättstuga.

2012: Nya postboxar, ny utomhusbelysning.

2013: Fönsterbyte och fasadrenovering.

2014: Renovering av takstegar.

2015: Renovering av ventilationssystem (nr 41) och justering av friskluftsventiler (nr 43 och 45).

2016: Elstigarna byttes.

2017: Dränering av huset på Schlytersvägen 41.

2017-2018: Renovering av portar & nytt passersystem.

2019: OVK.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar beslutade. De ska förbättra utomhusbelysningen, installera bredband via fiber (2022) samt utreda behov av dränering för hus 43 samt 45.

Ekonomi

Föreningen har stark ekonomi. De långfristiga skulderna är ca 18 mkr vilket ger en belåning på ca 6800kr/kvm. De har dessutom ca 2,1 miljoner kronor i kassan (kontrollerat med förvaltare 2020-09-30). Det finns inga beslutade avgiftsändringar. Föreningen sålde en tidigare hyresrätt under 2018 vilket ökade föreningens likviditet. Då föreningen har hyresrättslägenheter, kan dessa inbringa kapital vid en framtida upplåtelse till bostadsrätt.

Avgifter

Styrelsen har i dagsläget inte beslutat eller planerat om några avgiftshöjningar. I samband med förvärv betalar säljaren en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet. Vid pantsättning utgår en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får tidsbegränsat ske med tillstånd från i första hand styrelsen och i andra hand hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Trygg Hansa. Bostadsrättshavare tecknar eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Städning och städdagar

Föreningen har överlåtit trappstädningen till en firma. Städ- och trädgårdsdagar hålls två gånger per år där medlemmarna deltar. Utemiljön sköts annars av en trädgårdsfirma som passande nog hyr lokal av föreningen.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga finns i källaren på Schlytersvägen 43. Tider bokas digitalt via hemsidan eller tagg/bricka. Den är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare och en mangel. Torkrum finns även.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tre hus ligger på ett skyddat avstånd från vägen med mycket träd och växtlighet. Det finns flera platser där man kan sitta ute med exempelvis gemensamma bänkbord och grillplatser. I föreningens hus finns förråd på vinden och i källaren. Cykelrum finns även där barnvagnar också kan förvaras.

Sophantering

Vid 41:an och 45:an finns sortering för mat- och hushållsavfall. I övrigt hänvisas till kommunens återvinningsstation som finns vid Aspuddens centrum.

Parkering/garage

Föreningen har inga bilplatser att erbjuda. Det finns en närliggande förening som har ett garage där alla kan ställa sig i kö, men den föreningens medlemmar har förstås förtur. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv levereras genom Com Hem. Grundutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet, den mindre ägarandelen ska normalt sett vara minst 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-09-30, senaste årsredovisning samt föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.kryckan8.se.

OMRÅDET

Här bor du i en mysig och familjär småstadsmiljö i hjärtat av Aspudden, omgiven av många pärlor; bageri, bokhandel, cykelaffär, bibliotek, apotek, kemtvätt, café, pizzeria, indisk restaurang med mera. Området har nyligen fått två till bra och härliga restauranger, Kniv och kavel och Fabel bar. Fem minuter från lägenheten finns tunnelbanan och caféet Bonne Femme som har världens godaste kanelbullar och frukostbröd. En stor tillgång är närheten till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor, och i närheten finns även populära Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet.