Type and press Enter.

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gröndalsvägen 37
Område
Gröndal
Rum
2 rum
Area
55 m²
Avgift
3 198 kr Inkl värme, vatten samt balkongavgift. 95 kr i mån tillkommer för kabel TV samt bredband.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd - 1913

Förra sekelskiftet gick i jugendstil och denna fastighet från 1910-talet andas verkligen charm från tiden. Ritningarna på detta hus finns inte kvar och därför finns ingen uppgift om arkitekten. Detta är dock ett bra exempel på förra sekelskiftets byggande i förstäder. Huset renoverades stort med start 1972, vilket omfattade badrum, centralvärme, kök och fönster. År 2012 byttes fönster och portar ut ännu en gång och under 2015 renoverades hissen. Idag huserar en trevlig bostadsrättsförening i fastigheten och här är engagemanget stort, bland annat inom trädgårdsgruppen, som ser till att det växer och frodas både på innergården och i trapphuset samt på de gemensamma balkongerna. Innergården är lugn och lummig och ansluter till Sannadalsparken med boulebana och lekpark. Huset bjuder även på en fräsch tvättstuga, som renoverades år 2011, och cykel-/barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

Brf Rattmuffen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Ratten 1, Ratten 3, samt Ratten 13. Föreningen 63 lägenheter. 58 st bostadsrätter, 5 hyresrätter samt hela 12 uthyrda lokaler. Adress är Gröndalsvägen 33, 37 samt 39. Husen uppfördes 1913.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tog över fastigheten 2009.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts Förvaltning i Östersund AB. Den tekniska förvaltningen sköts av MFS.

Renovering

Så sent som 2012 byttes fönstren, balkonger byggdes samt kakelugnarna i fastigheterna renoverades. Portarna har renoverats samt hissen i uppgång 33 har renoverats och moderniserats. 2011 byggdes en helt ny tvättstuga. Obligatorisk ventilationskontroll har genomförts. Under 2017 har samtliga badrum samt kök stambytts.

Kommande renoveringar

Under sensommaren/hösten renoveras trapphuset samt nya säkerhetsdörrar installeras.

Ekonomi

Föreningens kontaktperson ser ekonomin som god då stambyte precis utförts, ytterligare hyresrätter finns som dolt tillgång och intäkt från lokalerna ligger på ca 400.000 kr per år. Föreningens skulder uppgår enligt årsredovisningen 2018 till ca 26 milj kr. Föreningen har under 2018 sålt en hyresrätt, upplåtit en ny bostadsrätt som var kontor tidigare samt håller på att bygga om en gammal grovsop till en borätt. Alla de försäljningarna beräknas ge ett nettotillskott till föreningen på ca 9-10 miljoner. Kapital som kan användas till att amortera föreningens lån eller till framtida kostnader för underhåll.

Avgift:

Inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning skall godkännas av styrelsen. På föreningens hemsida finns ansökansblankett och information kring detta. http://www.brfrattmuffen.se/

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg. Du behöver alltså inte komplettera din hemförsäkring med någon typ av tillägg för bostadsrätt.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

Föreningen har en städdag på våren och en på hösten, med efterföljande fika.

Tvättstuga

Nybyggd tvättstuga i anslutning till Gröndalsvägen 33. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp samt mangel.

Gemensamma utrymmen

Mycket trevlig innergård med planteringar och grillar. Gott om plats för cykelparkering/Barnvagnsförråd i port 33.

Bredband och Kabel-TV

Kabel-TV via Com hem. Installerad fiber till bostäderna 200 mbit/s. Detta till en kostnad om 95kr /mån.

Delat ägande:

Delat ägande godkänns med minsta andel 10%.

Förråd:

Ett vindsförråd tillhör lägenheten.

Juridisk person

Juridisk person godkännes ej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Nära Stockholms centrum och Södermalms puls, men ändå en helt egen och lugn småstad med gröna ytor och vatten på flera håll. I Gröndals centrum finns mataffär och små charmiga butiker. Det klassiska och charmiga konditoriet Lundbergs från 1946 är väl värt ett besök! Behöver du shoppa ordentligt finns Liljeholmens galleria en kort promenad bort. För den som är arkitekturintresserad finns många pärlor att beundra, till exempel de berömda stjärnhusen. Från klipphällarna i närheten av dessa hus har du magisk utsikt över solnedgången och gillar du att bada är det fritt fram att härifrån slänga dig i Mälarens vågor, alternativt gå ner till Trekantens barnvänliga badstrand. I närheten finns också Vinterviken med strandpromenaden som löper ända bort mot Mälarhöjden. Kommunikationerna är toppen - på cirka 10 minuter går du till Liljeholmens t-bana, på 15 minuter går du till Hornstull, Tvärbanan tar dig både i riktning Hammarby sjöstad och Solna. Dessutom trafikerar buss 133 sträckan Liljeholmen-Gröndal-Ekensberg.