Type and press Enter.

Lidnersplan 16

VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED NYRENOVERAT KÖK OCH BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lidnersplan 16
Område
Kungsholmen - Kristineberg
Areakälla
föreningens information
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
44 m²
Avgift
2 183 kr/mån Inkl: värme, v/a, balkongavgift

Allmänt om fastigheten

El
2 050 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
4 050 kr/år
Beräknat antal pers
1

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1937

Folkungaträdet 1 är ett ljusgult putsat funkishus i sex våningar som uppfördes 1937 och ritades av Björn Hedvall. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott, och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, i klassicistisk och funktionalistisk stil. I Brf Folkungaträdet 1 finns 35 lägenheter varav två är kvarvarande hyresrätter. På toppen av huset finns en gemensam altan som går att boka då man till exempel vill ställa till med kalas. Gemensam tvättstuga finns i huset, liksom cykelrum och lägenhetsförråd. Fastigheten har en sluttande ängstomt som sköts av trädgårdsmästare. Trapphus och fasad/balkonger renoverades 2007 för att i mesta möjliga mån återställa det ursprungliga utseendet som hade renoverats bort på 1990-talet. Ett färgprogram togs fram av byggnadsantikvarie och utfördes av Alviks måleri. Balkongerna renoverades i ursprunglig stil 2015 men uppdaterades enligt nya säkerhetsföreskrifter.

FÖRENINGEN

Folkungaträdet 1

Föreningen

Brf Folkungaträdet 1 (org. nr769605-4365) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Folkungaträdet 1 år 2001. Föreningen består av ett gathus och beläget på Lidnersplan 16 omfattar 33 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt samt ett garage med ett fåtal platser. Huset har även en bokningsbar takterrass med fin utsikt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 786 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av fastighetsägarna Service Stockholm AB

Teknisk förvaltning sköts av styrelsens fastighetsgrupp.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källarlokal, gemensam takterrass som även går att boka, här finns sittmöbler och dynor, cykelförråd.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 3 kvm.

Parkering

Det finns 6 parkeringsplatser för bil och 2 för MC, hyrs ut enligt internt kösystem.

Renoveringar, i urval

2018 radonmätning utförd och godkänd, OVK genomförd och godkänd, reparation av två pelare i garaget, 2016 förbättrad taksäkerhet och reparation av pelare i garage, 2015 fasadrenovering, nya balkonger, 2013 stamspolning, 2012 nytt expansionskärl till värmesystemet samt värmepump, 2011 injustering av värmesystemet (inklusive byte av termostater), installering av säkerhetsdörrar, ommålning av trapphus, nytt torkskåp till tvättstugan, 2004 balkonger, 1993 trapphus, fönster, fasader, stambyte, rör och el.

Planerade renoveringar

2019 energideklaration ska genomföras i övrigt är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av extern entreprenör.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juni 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kristineberg är Kungsholmens västligaste utpost, vackert beläget på klipporna mot Mälaren. Här finns lugnet, parkerna och vattnet med småbåtshamn och badmöjligheter. Härifrån kan du promenera längs vattnet runt holmen och även ta Tranebergsbron över till Alvik och Bromma. Den nya stadsdelen Hornsbergs strand norr om Kristineberg, har medfört ett ökat utbud av restauranger och barer i området vilket ger härlig stämning, särskilt sommartid. Du har nära till storhandling på Ica Maxi i Lindhagen och ett stort utbud av olika träningsmiljöer och lokaler i området. Du tar dig snabbt med cykel, buss eller tunnelbana till knutpunkten Fridhemsplan, och sedan vidare mot city.