Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Robert Almströmsgatan 6, 3 tr
  [Område] => Vasastan - Birkastan
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 62 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 3 595 kr/mån inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv )

Robert Almströmsgatan 6

HÖGT UPP MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: OZZOLAPA STYLING: LINDHOLM TEXT: PETTERSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Robert Almströmsgatan 6, 3 tr
Område
Vasastan - Birkastan
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
62 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
3 595 kr/mån inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv

Arkitekturen

Arkitekt: Höög & Morssing 1927

1926 avvecklades Rörstrands fabriksområde och under 1920-talets sista år bebyggdes området med förhållandevis höga bostadshus i nyklassicistisk stil. 1927 färdigställde arkitekterna Anders Höög och Gunnar Morssing fastigheten Stengodset 22. Tillsammans ritade de ungefär 140 hus i Stockholm under 20 års tid. Bland de mer kända byggnaderna finns Folkoperan på Hornsgatan och Bonnier Tidskrifters hus på Sveavägen. Stengodset 22 är ett mycket elegant och tillika välbevarat 1920-talshus vars nedre del är klädd med släthuggen natursten. Fasaden är putsad i en ljus gulröd nyans och pryds av tidstypisk dekor i gråvit puts, till exempel i form av fönsteromfattningar och listverk samt några runda blinderingar. Fönstren är spröjsade med tre glas i varje båge och de är vitmålade. Brf Stengodset 22 är en välskött vänlig förening med en vacker gemensam innergård med grill och utemöbler.

FÖRENINGEN

Brf Stengodset 22

Antal lägenheter och lokaler

Brf Stengodset 22 består av 20 lägenheter med bostadsrätt och 4 lägenheter med hyresrätt. Föreningen är en s.k. äkta förening och äger marken.

Förvaltare

Delagott Real Estate sköter ekonomisk och teknisk förvaltning.

Ekonomi

Föreningen har långsiktiga skulder på ca 8,1 mkr dvs 7 632 kr/kvm lägenhetsyta. De fyra kvarvarande hyresrätterna är en ansenlig dold tillgång. Det rör sig om två ettor på 22 kvm samt två tvåor på 57 kvm, dvs totalt 158 kvm. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Hiss

En normalstor barnvagn går in fint i hissen som har en dörröppning på ca 70 cm och innermått på 98 x 99 cm.

Renoveringar

2007 renovering av gatufasad och ommålning trapphus. 2008 markanläggning bakgård. 2009 rör- och elstambyte, ny fjärrvärmecentral, byggnation vindslägenhet inkl terrasser, renovering plåttak och ny hiss. 2010 markanläggning framsida och byggnation balkonger. 2016 målning av fönster. 2016-2017 ytterligare balkongbyggnation. 2018 systematiskt brandskyddsarbete och besiktning av fastighetens gasledningar.

Kommande renoveringar

Föreningen har en underhållsplan men det finns inga större planerade renoveringar. Under hösten kommer en obligatorisk ventilationskontroll att genomföras.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga större planerade renoveringar.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv via Comhem och fiberuppkoppling via Ownnit. Basutbud kabel-tv ingår i månadsavgiften. Obligatorisk avgift för fiberuppkoppling samt balkongfond om 173 kr/mån.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd om ca 2,5 kvm.

Gemensamma utrymmen

Gemensam innergård med grill och utemöbler. Tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Framsidan av huset har mindre gräsmattor med planteringar på båda sidor om entrén samt uppställningsplats för cyklar och sopsorteringsskåp.

OMRÅDET

Birkastan hörde en gång i tiden till den stora Rörstrandsegendomen. När porslinsfabriken lades ner i slutet av 1920-talet bebyggdes området i rekordfart. Arkitekturen karaktäriseras av den nordiska klassicismens stilideal, med sparsmakade fasader och spröjsade, sexrutade fönster. Här finns många fina fastigheter, där mycket är bevarat från tillkomsttiden.

Idag är det liv och rörelse i området, men på ett lugnt och trivsamt sätt. På Rörstrandsgatan finns många trevliga småbutiker, restauranger och caféer, och under sommarhalvåret stängs gatan helt för biltrafik och blir en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Fortsätter du gatan ner kommer du snart till Karlbergs slott, där du hittar såväl motionsspår som grönytor intill vattnet. Kommunikationerna är också de allra bästa med tunnelbana och många bussar inom ett par minuter. Dessutom är det enkelt att ta sig till Arlanda med flygbussarna från Sankt Eriksplan.