Type and press Enter.

Hägerstensvägen 211

TRIVSAM OCH VÄLPLANERAD HÖRNLÄGENHET MED BALKONG

FOTO: SPINNELL TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 211
Område
Hägersten - Örnsberg/Aspudden
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
48 m²
föreningens information
Avgift
3 193 kr/mån inkl. värme, V/A och kabel-tv bas.

Allmänt om fastigheten

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
9 000 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Övrigt avser gas. Driftkostnader enligt schablon.

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

9

Arkitekturen

Arkitekt: ANCKER, GATE, LINDEGREN 1938

Den välrenommerade arkitekttrion Ancker-Gate- Lindegren ligger bakom ritningarna till huset på fastigheten Härberget 4 med adress Hägerstensvägen 211–213. Det är ett tidstypiskt smalhus i tre våningar samt suterrängvåning och det stod klart för inflyttning 1939. Dess fasad är putsad i en ljusgul kulör. Fönstren är vitmålade och en till två lufter breda. Brf Härberget 4 bildades 1982 och är en liten trevlig förening. På gården finns gemensamma grillar och utemöbler för de boende.

FÖRENINGEN

Brf Härbärget nr 4

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Härbärget nr 4 består av 21 stycken bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt på adressen Hägerstensvägen 211 och 2013. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger fastigheten Härbärget 4. Huset ritades 1938 av arkitekterna Ancker, Gate och Lindegren. År 1938/39 köptes marken och år 1982 bildades föreningen.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Stockholm.

Urval renoveringar

Nytt tak, 1995 – El- och rörstambyte samt byte av el-stigare, 2000 – Installation av fjärrvärme, 2001 – Fasad- och balkongrenovering, 2002 – OVK, 2013 – Nya fönster, 2015 – Fiber indraget, 2016.

Kommande renoveringar

Föreningen ska se över ventilerna i elementen och byta ut de som behövs. Inom några år planeras även dränering av ena sidan av huset samt renovering av tvättstugan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 4,9 Mkr, vilket ger cirka 5 200 kr per kvm boyta. Snittet i området är 6 500 kr per kvm boyta. Föreningen har ca 900 000 kronor i kassan.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har en städdag per år där medlemmarna deltar. Under vintern hjälps medlemmarna åt att skotta snön framför sina portar.

Tvättstuga

Det finns en gemensam tvättstuga i källaren på Hägerstensvägen 213. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp, mangel och hänglinor. Vitvarorna är inköpta 2012/2015.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har plats cyklar, förråd och tvättstuga i källaren.

Parkering

Gatuparkering gäller längst gatorna, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt

stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas

hos Stockholms stad.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, kabel-tv bas ingår i avgiften. Från och med 1 oktober 2019 kommer även bredband ingå i avgiften och läggas till som en obligatorisk avgift om 219 kronor/månad. Avgifterna kommer även sänkas med 3,5%.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) debiteras av säljaren. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-08-16, föreningens hemsida, stadgar samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Aspudden är en grön stadsdel med flera små parker, och den äldre bebyggelsen ger känslan av en mysig småstad utanför staden. Aspuddens centrala kärna har många trevliga restauranger, caféer och butiker, och stadsdelen kan även stoltsera med en oberoende bokhandel. Säljarnas favorit är det italienska caféet Bar Del Sole som alltid har god mat och ett trevligt bemötande. Du bor här också nära populära Aspuddsparken med 4H-verksamhet, ponnyridning och korvgrillning, och du har även nära till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor. Från lägenheten tar det bara någon minut att gå till tunnelbanan vid Örnsberg.