Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bondegatan 74B
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 91 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 852 kr/mån inkl värme, VA och bredband )

Bondegatan 74B

Magisk 4:a i östra Sofo med härlig balkong

TEXT: NYSTED STYLING: RYDMAN FOTO: SPINELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bondegatan 74B
Område
Södermalm - SoFo
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
4 rum
Area
91 kvm
föreningens information
Avgift
4 852 kr/mån inkl värme, VA och bredband

Driftskostnader

El
7 200 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
8 700 kr/år
Drift räknat på
5 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Axel Bergman 1915

Bondegatan 74 B minner om en tid då äldre byggnadstraditioner och nationalromantik stod högt i kurs. Och visst har fastigheten åldrats mycket väl, med vackra burspråk och fina originaldetaljer intakt, både in och utvändigt. Här är lugnet konstant, även om pulsen och nöjena aldrig är långt borta. De stora sociala ytorna i lägenheten är helt fria från insyn, med ett luftigt vardagsrum och en underbar balkong i direkt anslutning till ett lyxigt och modernt kök. Fräscht badrum därtill, liksom tre härliga sovrum med fönster ut mot Bondegatan. Vackra trägolv och välbevarade dörrposter genomgående, liksom tidstypiska fönster med djupa fönsternischer. Den stora, gröna innergården utanför vardagsrumsfönstret gränsar till ytterligare två, där barnen i familjen tryggt kan springa fritt, gunga eller leka i sandlådan. Här finns också flera grillplatser, för mysiga kvällar bland goda grannar och nära vänner. I den familjära föreningen finns även tvättstuga och en gästlägenhet, liksom generöst utrymme för cyklar och mopeder. Till lägenheten hör också ett litet förråd, beläget två trappor ner.

FÖRENINGEN

Brf Kopparn 9

Föreningen

Brf Kopparn 9 (org. 769604-0224) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kopparn 9 år 2000. Föreningen består av ett flerbostadshus, här finns 42 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2070 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 7.5 MSEK (enligt årsredovisning 2020). Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2021 fönsterrenovering mot gatan, 2019 byte av två takfläktar, OVK-besiktning och energideklaration genomförd, partiellt stambyte av en stam i A-porten samt justering av avrinningen på en av altanerna i A-porten, soprum samt port mot gatan har renoverats, 2018 delar av taket byts ut samt räcken till vindslägenheternas terrasser installeras, 2016 cykel och barnvagnsrum renoveras och förses med cykelliftar (D-porten) och avsats för barnvagnar (A-porten), föreningslokalen görs om till gästlägenhet, 2012 trapphus renoveras, 2005 balkonger byggs till de flesta av lägenheterna, omputsning och ny färgsättning på fasaderna samt utvändig målning av fönster, renovering och målning av portarna, hisskorgarna rustas upp och gården får nya planteringar och nytt markarbete, 2003-04 installering av ny undercentral för fjärrvärme och montering av ny tryckstegringspump för tappvatten, 2002 vinden byggs om till 6 nya lägenheter, i samband med detta renoveras tak, nya frånluftsfläktar sätts in, hissarna får nytt maskineri, 1978 omfattande ombyggnad sker med stambyte och sammanslagning till större lägenheter.

Planerade renoveringar

Det finns ett behov att renovera eller byta ut stammarna, föreningen utreder hur detta bäst ska genomföras, upphandling av tjänst beräknas vara klar under 2022, fönsterrenovering genomförs just nu och beräknas vara klart i oktober.

Bredband och Kabel-TV

Bredband via Ownit och kabel-tv via ComHem, ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

En tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner (varav en för grovtvätt), två torktumlare, två torkskåp och ett torkrum samt en mangel, underbar utemiljö med tre sammankopplade gårdar och mycket yta och sittgrupper som går att boka, sandlåda för de små, cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen har även en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra till sina gäster för 400 kr/ natt.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande tillåts från fall till fall med minsta ägarandel om 10%.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad, gemensamma städdagar förekommer 2 gånger / år, vår och höst.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i oktober 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Här bor du på en lugn och skön gata, i lika sköna Söderkvarter, med bara ett par minuters gångavstånd till Slussen, Medborgarplatsen och Nytorget - tillika Sofos pulserande kärna. Brett nöjesutbud för alla smaker och åldrar inklusive allehanda service, kvalitativt parkhäng, mysiga småbutiker och utmärkta kommunikationer, med flertalet innerstadsbussar i närområdet. Den här krog- och cafétäta delen av Södermalm har länge varit en av Stockholms mest naturliga och omtyckta mötesplatser, som dessutom blommar upp lite extra sommartid då Skånegatan blir gågata, med kulturevenemang, uteserveringar och loppisar. Gott om potentiella stammishak är det förstås också, med restauranger som Nook och Café Nizza på Åsögatan, thailändska tapaskrogen Pat´s Place på Folkungagatan, liksom en av Stockholms bästa vinbarer tvärs över gatan. Vad mer kan man önska sig?