Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svandammsvägen 8
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 50 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 300 kr/mån inkl värme och vatten. Obl. Tillägg för kabel-TV OM 140 KR per mån. tillkommer. 
)

Svandammsvägen 8

TVÅA I ETT AV MIDSOMMARKRANSENS FINASTE HUS

TEXT: LINDEFORS FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 8
Område
Midsommarkransen
Rum
2 rum
Area
50 kvm
Avgift
2 300 kr/mån inkl värme och vatten. Obl. Tillägg för kabel-TV OM 140 KR per mån. tillkommer.

Arkitekturen

Arkitekt: Arthur Clarin 1929

Lejongapet 33 är en av de äldre fastigheterna i det stora kvarteret Lejongapet. Huset uppfördes under åren 1929-1930 och ritades av arkitekt Arthur Clarin. Det är en vinkelfastighet belägen i hörnet av Tegelbruksvägen och Svandammsvägen vid den plats som kallas Skvallertorget. Huset har fyra våningar och fasad putsad i en rödbrun nyans. Byggnaden har inte genomgått några större förändringar utan bevarar i stort sett sitt ursprungliga utseende. Den är ett fint exempel på byggnad från den tid då klassicism och funktionalism möttes. Brf Lejongapet 33 bildades 1973 och är en trygg och skuldfri förening med alla större renoveringar gjorda. Här finns 39 lägenheter. Föreningen har en gemensam innergård med en fin pergola, utemöbler, grill, gräsytor, träd och planteringar. I huset finns tvättstuga, hobbyrum, samlingslokal, cykel- och barnvagnsförvaring och källarförråd.

FÖRENINGEN

Brf Lejongapet 33

Allmänt

Bostadsrättsföreningen är en äkta förening som äger fastigheten Lejongapet 33 med adress Svandammsvägen 8 samt Tegelbruksvägen 1. I föreningen finns det 38 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lokaler hyrs ut. Huset uppfördes mellan 1929–1930 och ritades av arkitekten Arthur Clarin.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen övertog fastigheten 1987.

Förvaltare

Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen och Driftia AB sköter den tekniska förvaltningen.

Mark

Föreningen äger marken.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Renoveringar i urval

2021 - Säkrat upp taket och förlängt livslängden.

2020 - installation av fiber från Bahnhof i samtliga lägenheter och lokaler.

2019 - systematiskt brandskydd genomfördes under hösten och numera finns brandsläckare upphängda i källare och i trapphusen. Ny energideklaration har genomförts. Underhåll av föreningens gasledningar har genomförts.

2018 - byte av tvättmaskin. Kontroll av fasad samt reparation av skadade delar. Besiktning och kontroll av fjärrvärmeanläggningen. Spolning av stammarna.

2017 - OVK besiktning.

2015 - underhåll avloppsrör i källaren.

2014 - installation av värmekablar på taken samt upprustning av innergården. Översyn av avloppssystem.

2013 - montering isolerglas i samtliga fönster samt målning utsida fönster. Totalrenovering av tvättstugan.

2012 - installation av sopsugsanläggning.

2010 - OVK genomfördes

2009 - spolning och renskärning av avloppsstammar. Detta är en modern rengöringsmetod som avsevärt förlänger intervallen mellan underhållsåtgärderna.

2006 - radonmätning.

1998 - installation och anslutning av fjärrvärme.

1990 - installation av nya avloppsstammar, nya tät- och ytskikt i badrum, nya el-stigare.

1988 - renovering av fasad och takbeläggning.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att rusta upp den gemensamma innergården samt genomföra stamspoling under 2022. Detta planeras att finansieras via medel som redan finns i föreningens kassa. Därutöver finns inga större kommande renoveringar.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri och har ca 3,5 mkr i kassan. De 4 lokalerna ger löpande goda intäkter.

Avgifter

Avgiften ligger på 582 kr/kvm/år, vilket är under snittet i området. Det finns inga planer på avgiftsförändringar.

Vid överlåtelse tas 2,5 % av prisbasbeloppet (motsvarande 1190 kr) ut och debiteras säljaren. 1 % av pbb (476 kr) tas ut vid pantsättning.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel samt linor för att hängtorka i separat rum. Tvättstugan är belägen i källaren på Svandammsvägen 8.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam, lummig och mysig innergård med pergola, utemöbler och grillmöjligheter. Som boende har man också tillgång till cykelförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal, trapphusbalkonger och ett hobbyrum.

Bredband och tv

Föreningen är ansluten till internet leverantören Bahnhof samt K-tv via Comhem. Önskas större kanalutbud beställs det och debiteras individuellt.

Städdagar och trappstädning

Under vår och höst anordnas gemensamma arbetsdagar för att städa föreningens utrymmen under trevliga former. Trappstädning sköts av städfirma.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, årsredovisning 2020 samt stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage, till exempel Vintagefabriken, Svenska Armaturer och Mimmi Staaf. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. På bara några minuters promenad finns tunnelbana.