Type and press Enter.

Sysslomansgatan 22

FLOTT LJUS FUNKIS PÅ ÅTTONDE VÅNINGEN – BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sysslomansgatan 22
Område
Kungsholmen
Våning
8 av 9, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
63 m²
föreningens information
Avgift
3 884 kr/mån Inkl: värme, v/a, kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El
2 700 kr/år
Försäkring
2 950 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
8 650 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Övrigt: gas

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker - Gate - Lindegren 1939

På tomten Hemmet 13 uppfördes 1939-1940 ett hela nio våningar högt bostadshus. Det ritades av den välrenommerade arkitekttrion Ancker-Gate-Lindegren. Hemmet 13 hör till deras tidiga gemensamma verk, tillsammans ritade de många byggnader runt om i Stockholm under fyra decennier. Hemmet 13 är ett mycket fint och välbevarat hus med fasad putsad i ljusgrönt och stora perspektivfönster och balkonger med slät plåt, målade i vitt. Brf Sysslomannen är en förening bestående av 58 lägenheter (varav en är en kvarvarande hyresrätt). Man har även en hyreslokal i bottenplanet. I huset finns gemensam tvättstuga och cykelrum. De boende kan också njuta av en gemensam och grillutrustad takterrass med häftig utsikt över staden på toppen av sitt höga fina hus.

FÖRENINGEN

Brf Sysslomannen

Föreningen

Brf Sysslomannen (org. nr 769605-0884) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Hemmet 13 år 1999. Föreningen består av ett gathus beläget på Sysslomansgatan 22 och omfattar 57 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om 150 kr/månad för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Lånen för föreningens fastighet ligger på 8 209 kr per kvm boarea.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC som även sköter fastighetsförvaltningen.

Bredband och kabel-tv

Bredband från Telenor (100/10 Mbit) tillkommer med en obligatorisk avgift om 150 kr/månad. Kabel-tv från Com Hem (grundutbud) ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källarlokal, utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt mangel. Cykelförråd finns i anslutning till entrén på baksidan, och det finns även cykelställ på fram- och baksidan av huset. Föreningen har miljörum för sortering av glas, papper, grovsopor och kartong. Mycket fin gemensam takterrass i västerläge med gasolgrill och utemöbler under säsong, och det går att boka takterrassen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 2 kvm.

Renoveringar, i urval

2019 besiktning av skyddsrum i källaren, 2017-2018 stambyte i kök och badrum, 2017 byte av radiatorstam i samtliga badrum, 2015 installation av belysning med rörelsesensor i cykelrum, 2014 målning av fönster i mark och källarplan, installation av luftrenare i soprum, 2010 nya maskiner i tvättstugan, 2009 kontroll av el-teknisk anläggning, 2007 renovering av trapphus, 2001 byte av elstigare, 2005 omputsning av fasaden, renovering av hiss, 2002 renovering av tvättstugan, 2001 byte av ytterbågarna i samtliga fönster, OVK genomförd och godkänd.

Kommande renoveringar

2019 OVK-besiktning, målning av tak (medel finns avsatta för detta).

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Städpoolen AB.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i lugna och lite dolda kvarter men med direkt närhet till Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken och Fridhemsplan. Med detta läge behöver du inte sakna någon form av service, ej heller grönska eller vatten. Kommunikationerna från denna plats är bland de bästa i staden. Området erbjuder många trevliga restauranger och caféer, både i de närmaste kvarteren och nere vid vattnet, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park.