Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kocksgatan 20 A, 2TR
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 86 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Tomtareal] => [Avgift] => 3 595 kr/mån Inkl värme, vatten och bredband )

Kocksgatan 20 A

Rogivande oas från 1890 med kakelugnar och balkong

TEXT:BERTHELS STYLING:RYDMAN FOTO:BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kocksgatan 20 A, 2TR
Område
Södermalm
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
86 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
3 595 kr/mån Inkl värme, vatten och bredband

Arkitekturen

Arkitekt: 1889 Johan Arvid Vallin

Här bor du nära allt Södermalm har att erbjuda i form av butiker, restauranger och nöjen. Vad sägs om en shoppingrunda på myllrande Götgatsbacken, en after work på Nytorget eller kanske en spelning uppe på Mosebacke? Är du sugen på något att äta har du mycket att välja på i dina nya kvarter; populära Folkets Kebab, cyklisternas mecka Café Le Mond, hajpade Punk Royal och klassiska Humlehof är bara några exempel. Känner du mer för en picknick är det inte långt till oasen Vitabergsparken, med grönskande kullar och utomhusscen. Tunnelbanan går bara några minuter från porten, på Medborgarplatsen, där du även hittar all tänkbar service, biograf och Saluhall.

FÖRENINGEN

Brf Dagakarlen 20

Allmänt

Brf Dagakarlen 20 är en välskött förening med egen förvaltning. Föreningen förvärvade hörnfastigheten 1980 och omfattar 16 lägenheter.

Ekonomi

Mycket gott skick, Långfristiga skulderna enligt årsredovisningen for 2017 är 6 232 000kr. Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Bredband

Alla lägenheter är anslutna via Bredbandsbolaget. Kostnaden för internet ingår i avgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen accepterar inte juridisk person, men delat ägande godkänns

Överlåtelseavgift

Nej

Pantsättningavgift

Nej

Gemensamma utrymmen

På gården finns ett låst utrymme för barnvagnar, cykelparkering på gården samt vinterförråd nere i källaren. Soprum, tvättstuga, källarförråd bastu samt samlingslokal.

Teknisk och ekonomisk förvaltning

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts av medlemmarna.

Förråd

Till varje lägenhet finns ett förråd i källaren eller på vinden. Denna lägenhet disponerar ett förråd på vinden om 8 kvm enligt

Övrigt

Föreningen tillämpar sk självförvaltning vilket innebär att alla medlemmar deltar i skötseln av föreningen. Styrelsen håller nu på att ta fram en underhållsplan vilket man inte har idag. Trappstädning sköts av medlemmarna enligt rullande schema. Styrelsen arbetar för närvarande med att modernisera stadgarna. En vattenledningsskada i en lägenhet har åtgärdats i april 2019. Delar av avloppsrör i källaren har bytts ut i maj 2019. Styrelsen är även i en process att utvärdera behovet av ett stambyte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen 2019/06 samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen

OMRÅDET

Dagakarlen 20 uppfördes 1889–1890 av byggmästare J P Hedqvist efter ritningar av Johan Arvid Vallin. Byggnaden består av ett gathus om fyra våningar samt en gårdsflygel och karaktäriseras av en tidstypiskt lekfull arkitektur, med fasad i både grov och slät puts samt en tjusig portal. Lägenheterna bjuder på vackra originaldetaljer som stuckaturer, kakelugnar, profilerade snickerier, höga fönster och en generös takhöjd. Ett antal ombyggnader har genomförts under åren; 1925 fick samtliga lägenheter WC och i början av 1980-talet moderniserades fastigheten med centralvärme, badrum, nya kök, nya fönster samt hiss i gathuset. De små lägenheterna i gårdsflygeln slogs även samman till en större lägenhet per våningsplan. På senare år har även vinden inretts och balkonger har satts upp på gårdsfasaden.