Type and press Enter.

Skebokvarnsvägen 294

FEMTIOTALSTREA MED SOLIG BALKONG HÖGST UPP I HUSET

TEXT: BERTHELS FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skebokvarnsvägen 294
Område
Högdalen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
68,5 m²
föreningens information
Avgift
3 648 kr/mån inkl. värme & vatten + kabel-tv bas

Allmänt om fastigheten

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 860 kr/år
Total driftskostnad
5 260 kr/år
Beräknat antal pers
3
Kommentar
Föreningen har individuell mätning och debitering av el, vilket innebär att bostadsrättshavaren slipper den fasta elkostnaden.

planskiss

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Marjatta Rankka 1956

HSB:s Brf Magelungen består av elva låga smalhus och fyra höga punkthus, samtliga ritade av Marjatta Rankka. Byggnaderna uppfördes, liksom större delen av bebyggelsen i Högdalen, i mitten av 1950-talet och det första huset stod klart för inflyttning 1956. Det tidstypiska smalhuset på Skebokvarnsvägen 294 kännetecknas av sin tidstypiska fasad i rött tegel, som pryds av ett rutmönster i vitt tegel, fönster om en till två lufter och balkonger med plåtfronter. Fasaden renoverades i början av 2000-talet, men har i mångt och mycket kvar sitt ursprungliga utseende. Vid samma tid genomfördes även stambyte och badrumsrenovering och på senare år har bland annat fönstren energieffektiviserats och vinden isolerats.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Magelungen i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

HSB:s BRF Magelungen i Stockholm (org. nr 702001-3798) innehar tomträtt till samt äger och förvaltar byggnaderna på fastigheterna kv. Ledstången, Skärmväggen 1 samt Skärmväggen 2 i Högdalen. Föreningen upplåter 500 st lägenheter med bostadsrätt och har även 41 st lokaler.

Föreningens bildande

Föreningen bildades 1954 i samband med att husen byggdes, de första inflyttningarna ägde rum 1956.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom ett tomträttsavtal med Stockholms stad.

Förvaltare

Föreningen har ekonomisk och administrativ förvaltning via HSB Stockholm, förvaltare är Martina Asplund.

Renoveringar

1992/93: Ny fasadbeklädnad och tilläggsisolering samt nya balkonger på höghusen.

1993/94: Omläggning av samtliga tak på låghusen.

1995/98 Helrenovering av tvättstugorna.

1998/99: Ombyggnad av hissar i de fyra höghusen. Bredbandsuppkoppling installeras i alla lägenheter.

2001/03: Stambyte samt renovering av alla badrum, ny el med jordfelsbrytare, nya balkonger i låghusen. Omfärgning av fasader på låghusen. Gym med bastu och gästrum öppnas.

2005/06: Källsortering av hushållssopor införs. Enhetsmätning av el införs.

2008: Tilläggsisolering av fönster.

2013: Nya garageportar samt värmeåtervinnande ventilation i höghusen.

2014: Tilläggsisolering vindar (låghus) samt värmeinjustering.

2016: Nytt gästrum byggs.

2017: Inför matavfallssortering.

2017/2018: Byte av hissar. Byggt och sålt lägenhet på nr 275.

2019: LED-belysning i låghusen.

Kommande renoveringar:

En underhållsplan finns och mindre arbeten görs hela tiden.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 80 mkr per bokslutet 2018 medan de årliga intäkterna uppgår till drygt 23 mkr . Skuldkvoten är cirka 2,600 kr/kvm boyta, snittet i Högdalen uppgår till 6.000 kr/kvm. Föreningen får in gott om intäkter från lokalhyror och p-platser vilket kan anses väga upp för tomträttsavgälderna.

Avgifter

Ingen information om kommande planer eller beslut om avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Folksam.

Städning och städdagar

Föreningen har en anlitad städfirma och har dessutom två anställda fastighetsskötare.

Gemensamma utrymmen

För medlemmarna finns tvättstugor i portarna Skebokvarnsvägen 257, 273, 282 samt 296. Alla tvättstugor har två tvättmaskiner. Torktumlare och torkskåp finns. I tvättstugan vid port 273 finns även en grovtvättmaskin. På Skebokvarnsvägen 265 finns en samlingslokal för 50 personer, den kostar 300 kr/tillfälle. Det finns ett gästrum på nr 271, kostnad 300 kr/natt. Det finns grillplatser på alla gårdar och även en boulebana med utrustning. Vid varje gård finns cykelrum. Nycklar till barnvagnsrum kan utkvitteras. I porten till nr 294 finns barnvagnsrum och cykelrum. Ett nytt gym invigdes 2019 vid port 298/300.

Parkering

Föreningen har 35 st garageplatser och 117 st parkeringsplatser med motorvärmaruttag. Väntetid till garagekön är cirka 10 år i dagsläget och p-plats 1 år.

Bredband/TV/elabonnemang

Bredbandsuppkoppling via Com Hem eller Bredbandsbolaget. Uttag för anslutning av kabel-tv finns i varje lägenhet. Föreningen har ett gruppavtal för elen och därmed behöver hushållet inte bekosta själva abonnemanget. Förbrukningen betalar man dock för individuellt.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument september 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I femtiotalsförorten Högdalen hittar vi en härlig mix av klassiska trevåningslängor och höga punkthus. Här bor du med mysiga skogspartier och lummiga villaområden inpå knuten, liksom tunnelbanans gröna linje som tar dig in till stan på 20 minuter. Högdalens centrum bjuder på ett brett utbud av butiker och restauranger, samt bokhandel, bibliotek, apotek, kyrka, systembolag, kulturskola, simhall och idrottshall. Missa inte heller en av Europas största skateboardparker, som ligger strax intill centrum.