Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fleminggatan
  [Område] => Kungsholmen / Fridhemsplan
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 68 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 168 kr/mån Inkl: värme, v/a, kabel-tv (grundutbud från ComHem)
  [Pris] => 7 100 000 kr Utgångspris
)

Fleminggatan

Optimal planerad sekelskiftestvåa, med högt läge och stor solig balkong mot gård

FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: BERTHELS

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fleminggatan
Område
Kungsholmen / Fridhemsplan
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
68 kvm
Avgift
2 168 kr/mån Inkl: värme, v/a, kabel-tv (grundutbud från ComHem)
Pris
7 100 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El
4 400 kr/år
Försäkring
2 784 kr/år
Total driftskostnad
7 184 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Gustaf Detthoff 1904

Det vackra jugendhuset Knoppen 11 uppfördes 1904–1905 av byggmästare B P Dahlbeck efter ritningar av Gustaf Detthoff. Byggnaden består av ett gathus med butiksplan följt av fem våningar inkluderat bebyggd vind. Gårdshuset har fyra våningar och ligger således lägre än denna våning. Den välbevarade, rödputsade fasaden utåt gatan pryds av fina detaljer som portaler i natursten och en elegant reliefdekor med blommotiv. Sidan mot gården är gul. Lägenheterna bjuder på en generös takhöjd samt originaldetaljer som tidstypisk stuckatur samt sockelpanel och andra profilerade snickerier.

Knoppen 11 har genomgått ett antal renoveringar under åren; WC installerades 1925, centralvärme 1928, på 30-talet fick gathuset hiss och alla trerummare badrum. Gårdshuset moderniserades i slutet av 1970-talet och gathuset i början av 1980-talet gathuset, men våtrum, nya kök och troligen byttes även merparten av fönstren ut i samband med denna renovering. På senare år har balkonger satts upp på gårdsfasaderna, vindarna har inretts och innergårdarna är nyrenoverade.

FÖRENINGEN

Knoppen 11

Föreningen

Brf Knoppen 11 (org. nr 769604-9662) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Knoppen 11 år 2000. Föreningen består av två gathus och två gårdshus belägna på Fleminggatan 95-97 och omfattar 39 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt som ger goda intäkter till föreningen. Föreningen har två gårdar. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 516 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Utöver månadsavgiften tillkommer balkongavgift på 600 kr/år. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB. Teknisk förvaltning sköts av externa leverantörer.

Bredband och kabel-tv

Lägenhetsinnehavaren tecknar eget bredbandsavtal. Com Hems grundutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med 15% som minsta andel.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i gathuset, utrustad med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har två nyligen renoverade, lummiga gårdar med utemöbler och grillmöjligheter och även en liten fotbollsplan samt en sandlåda, barnvagnsförråd, cykelrum och ett eget hus för källsortering för bl a elavfall, kartong, plast, glödlampor, metall, tidningar, kartonger mm.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2018 stamspolning, 2017 byte och justering av fläktar, 2014 putsning av gårdshusets gavelfasad, 2013 installering av källsortering, nya entréportar, snörasskydd på tak, 2012 ombyggnation av råvind till etagelägenheter, nya hisschakt, omläggning av tak, fasadrenovering av gathus med nya skyltfönster, 2010 renovering av trapphus, 2009 fönsterrenovering, 2005 nya balkonger, 2003 nya elstammar, 1984 stambyte i gathus, 1976 stambyte i gårdshus.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Snöröjning och trappstädning sköts externt. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på ett centralt läge på Kungsholmen, med absolut närhet till Västermalmsgallerian, ett brett utbud av restauranger och caféer samt utmärkta kommunikationer i form av tunnelbanans gröna och blå linje samt ett flertal busslinjer. Det är även nära till härliga promenadstråk längst Karlbergskanalen, motionsspår vid Karlbergs Slott och badmöjligheter vid Kristinebergs Strand. Då det är många butiker i området så är det stor omsättning på parkeringsplatser, vilket gör det relativt lätt att få parkering på gatan. I närområdet finns flera garage där nuvarande ägare fick garageplats närmast direkt.