Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 1
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 55 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Tomtareal] => [Avgift] => 3 194 kr/mån Inklusive värme, vatten samt kabel-TV. 125 kr tillkommer för bredband. )

Sigfridsvägen 1

EN DOFT AV PARIS I ASPUDDEN – LJUVLIG JUGEND HÖGST UPP I HUSET

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: DOCKHEMMEN/COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 1
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
55 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
3 194 kr/mån Inklusive värme, vatten samt kabel-TV. 125 kr tillkommer för bredband.

Driftskostnader

El
3 300 kr/år
Total driftskostnad
3 300 kr/år
Drift räknat på
1 person

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Brag 1910-13

Den ståtliga fastigheten Korpen 13 ritades av arkitekt Albin Brag och uppfördes under åren 1910-1912. Albin Brag var mannen bakom många av de hyresfastigheter som byggdes i Aspudden under denna tid. Han ritade även ett flertal villor, bland annat Villa Pauli i Nacka åt konstnärsparet Hanna och Georg Pauli. Korpen 13 består av två fyravåningshus i korsningen Hägerstensvägen/Sigfridsvägen. Det är en en stilfull tidstypisk jugendfastighet, slätputsad i en gul nyans och med höga spröjsade fönster. Gården ligger inbäddad i grönska och är stor och barnvänlig. Här finns sittmöbler, grill och sandlåda omgiven av syrenbuskar och träd. Trädgården sköts av en trädgårdsfirma. Brf Lilla Korpen är en välskött förening med 32 lägenheter, god ekonomi och trevlig gemenskap. Barnvagnsrum och cykelförråd finns på husets bottenplan och tvättstuga med fem tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp finns i föreningens andra hus.

FÖRENINGEN

Brf Lilla Korpen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Korpen 13. Föreningen består av 33 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler och 3 p-platser med hyresrätt. Huset ritades av arkitekterna Albin Brag 1912.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen är äkta.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är NABO. Teknisk förvaltning sköts av Firma Macus Spång.

Renoveringar

Va-stammar byttes 1981. Elstigar och elledningar byttes 1981. Radonmätning gjordes 2006 på fastigheten (Ingen notering). Fjärrvärme och ny vattenservis installerades 2005. Fasad, tak, portar dränering samt utsida fönster har totalrenoverats under 2006-2007. Renovering tvättstuga 2007. Trapphusen målades om 2012. OVK-besiktning genomfördes 2012/2013, då även samtliga åtgärdspunkter korrigerades. Hyreslokal om 152 kvm totalrenoverades 2013 för att kunna hyras ut till marknadsmässiga hyresnivåer. 2018, Byttes hela taket ut till nytt. Även dåliga bjälkar, nytt plåttak med mera. Nya hissar installerades 2018 (4 st). 2020, bytt barnvagnsförråd, OVK. 2020, stamspolning och filmning av stammar. Stambyte planerat till 2032 enligt underhållsplan.

Kommande renoveringar

Endast normalt underhåll är planerat de närmsta åren. Fönstren ska även rustas upp i framtiden men inget är beslutat.

Föreningen har sagt upp en lokalhyresgäst på bottenvåningen till 2023. Planen är att bygga 4 bostadsrätter vilket kommer leda till att föreningen får in ytterligare kapital.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet ca 13,45 mkr, vilket motsvarar cirka 6 685 kr/kvm/bostadsrättsyta. Föreningen har sålt en råyta på 33 kvm, en hyresrätt samt amorterat 2 mkr under 2018. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. Det finns ca 7 mkr i kassa & bank.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta. Trädgårdsfirma finns för utomhusarbete både vinter som sommar.

Tvättstuga

Modern tvättstuga i källaren under Hägerstensvägen 120/122. Utrustad med sex stycken tvättmaskiner, två torktumlare samt ett stort torkskåp. Stort torkrum finns i källarvåningen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en stor gemensam barnvänlig trädgård med staket, grindar och sandlåda. Kraftiga buskar ramar in trädgården och tillsammans med de vackra syrenträden ger de en idyllisk gård fantastisk både för grillning med vänner och familj, fester och barnkalas. Sophantering framför Hägerstensvägen 118. Cykelrum och barnvagnsrum finns på Hägerstenvägen 118.

Parkering

Det finns idag tre parkeringsplatser att tillgå för föreningsmedlemmarna. De som sitter i styrelsen har förtur till platserna. Annars gäller boendeparkering på gatorna, se Stockholms stads hemsida för mer information.

Bredband och kabel-tv

Bredband via Ownit och TV via ComHem.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från styrelsen 2022-02-25, senaste årsredovisning från 2020 samt stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brflillakorpen.com.

OMRÅDET

Här bor du i en mysig och familjär småstadsmiljö i hjärtat av Aspudden, omgiven av en innerstadsliknande kvartersbebyggelse i mestadels jugendstil, som blandas med mer friliggande senare bebyggelse. Via en genväg från huset når man gågatan med Ica och tunnelbana på endast en minut. Aspuddens centrala kärna har många pärlor och de bor du nära; bageri, bokhandel, cykelaffär, bibliotek, apotek, kemtvätt, café, pizzeria, indisk restaurang med mera. Ett kommunalt dagis och ett kooperativ ligger på samma gård, och det finns flera förskolor i området. Närmaste skolor är Aspuddsskolan, F9, och Pilgrimsskolan, F3. En stor tillgång är närheten till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor, och i närheten finns även populära Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet.