Type and press Enter.

Sjöbjörnsvägen 66B

STILREN TREA MED VIDSTRÄCKT SJÖUTSIKT OCH HÖGT LÄGE I GRÖNDAL

TEXT: DALHAMN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sjöbjörnsvägen 66B
Område
Gröndal
Våning
4 av 6, hiss finns
Rum
3 rum
Area
74 m²
föreningens information
Avgift
4 784 kr/mån

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: GUSTAF MATTSSON 1946

Denna lägenhet ligger i en före detta industribyggnad från 1947 som år 1988-1989 byggdes om till bostäder, med bevarade detaljer som minner om husets ursprung. Här njuter du av generös takhöjd, stora fönster, trägolv och en härlig balkong med sjöutsikt. Ett förråd intill lägenheten om cirka 5 kvm hör också till.

FÖRENINGEN

Brf Sjöfortet

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Sjöfortet i Gröndal (org. nr 769602-8922) innehar fastigheten Bommen 7. Huset uppfördes 1946 som industribyggnad, men 1998 förvandlades ytorna till 109 st bostadsrättslägenheter. Huset värms upp med bergvärme och fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten år 1998.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB och den tekniska förvaltningen har skötts av Driftia AB.

Renoveringar

1998: Generellt så är avloppsstammar, el m.m. från ombyggnadsåret.

2003: Renovering av gården, justering av värmesystem.

2004: Fönstermålning.

2005: Slipning av trappor, fönstermålning.

2006: Fönstermålning.

2007: Fönstermålning, markarbeten.

2008: Hantering av vattenskada, installation av bredband, målning av korridorer. Renovering av grillpaviljongen.

2009: DUC i undercentralen, målning av tak, ommålning och omläggning av golv i port D. Hantering av fuktskador, energideklaration.

2010: Nytt takparti port B, rustning av tvättstugan, ommålning och omläggning av golv i port A.

2011: Nytt takparti i port A.

2012: Hantering av vattenskada.

2014: Bergvärme, plantering av ny gräsmatta på innergården.

2015: Nya postboxar, spolning av stammar, hantering av vattenskada på innergården. OVK genomförd, köksfläkten är kopplad till ventilationen. Fläkten får bytas om funktionaliteten kan säkras och en godkänd OVK genomförs.

2017: Ommålning av taket, målning av vissa fönster och fastighetsdetaljer.

Kommande renoveringar:

Inga stora underhåll planerade som påverkar avgiften.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 85 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 8 mkr, i kassan finns 1,9 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsrättsyta uppgår till cirka 8.900 kr, snittet i Gröndal uppgår till 6.000 kr. Föreningen har god ekonomi och december brukar vara avgiftsfri.

Avgifter

Avgifterna har varit oförändrade i 8 år och det finns inga planer på att höja avgifterna.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, eller med ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Stockholm Stads Brandförsäkringskontor.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad firma. Utemiljön sköts delvis av medlemmarna tillsammans. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, kan man inte delta så får man istället bidra med cirka 100 kr.

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor som renoverades 2010, de är belägna i uppgång B. I vardera tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en varmmangel. Det finns även en ej bokningsbar tvättstuga för spontantvätt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en föreningslokal med plats för ca 60 sittande, övernattningsmöjligheter finns (300 kr/tillfälle). Det finns även ett motionsrum och bastu och på föreningens mark finns en grillpaviljong och badbrygga. Föreningen har cykel- och barnvagnsförråd samt soprum och återvinningsrum.

Parkering/båtplats

Egen båtbrygga med bom (ca 2900 kr/år), 12 st platser där kö tillämpas.

Bojplatser 12 st (ca 1600 kr/år). Ingen kö till dessa idag.

Garage med 44 platser (ca 830kr/mån och 2 års kö).

Parkering med 43 st uteplatser (ca 420 kr/mån och 2,5 års kö).

MC-platser 6 st (ca 230 kr/mån).

Kajak & takboxplatser (ca 500 kr/år).

Gällande bilparkering, sett över en längre period är snittiden i köerna cirka 30 mån för en uteplats och 24 mån för en garageplats.

Bredband och TV

Föreningen har en kollektiv gruppanslutning genom Ownit (100/100 Mb/s), obligatorisk bredbandsavgift om 75 kr/månad som debiteras via avgiftsavierna. Abonnemang beställs individuellt för möjlighet till Digital-TV via bredband. Kabel-tv levereras av Com Hem, grundutbudet ingår i avgiften.

Gemensamt elavtal

Föreningen har ett gemensamt elavtal, vilket innebär att föreningen köper grön el för hela föreningens förbrukning. I varje lägenhet sitter en elmätare som rapporterar vad varje lägenhet förbrukar till en central enhet, och detta underlag tillsammans med en uträkning av vad varje lägenhets del av den gemensamma förbrukningen är ligger till grund för den kvartalsvisa eldebitering som kommer på avgiftsavierna från den ekonomiska förvaltaren. Detta innebär att man, som nyinflyttad medlem, tillsammans med den förre ägaren, behöver komma överens om hur detta skall regleras, när man flyttar ut och in.

Förråd

Till bostadsrätten följer källarförråd på ca 5kvm.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och infodokument. Denna fakta intygades som uppdaterad av en styrelsemedlem. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Läs mer på www.sjofortet.se

OMRÅDET

Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Sedan tvärbanan byggdes ut tar man sig smidigt mellan Solna och Sickla och innanför tullarna. På nära avstånd finns även Vintervikens trädgårdar med restaurang och café, samt nybyggda utomhus-padelbanor, liksom Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, konsthallen Färgfabriken, tunnelbana, flertal busslinjer och direktbuss till Bromma flygplats.