Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Steningevägen 3
  [Område] => ÅRSTA
  [Våning] => 7 av 7, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 71 kvm
enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 3 112 kr/mån inkl. värme, vatten & kabel-tv bas (+120 kr/mån för bredband) )

Steningevägen 3

LJUS TREA PÅ SJUNDE VÅNINGEN MED BALKONG OCH MÖJLIG UTHYRNINGSDEL

TEXT: BERTHELS FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Steningevägen 3
Område
ÅRSTA
Våning
7 av 7, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
71 kvm
enligt uppmätning
Avgift
3 112 kr/mån inkl. värme, vatten & kabel-tv bas (+120 kr/mån för bredband)

Driftskostnader

El
6 222 kr/år
Försäkring
2 114 kr/år
Total driftskostnad
8 336 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Levnadsvanor och avtal påverkar driftskostnaderna.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Hesselgren & Acking 1946

Det vackra åttavåningshuset Steningen 2 ritades av Sven Hesselgren och Carl-Axel Acking och uppfördes av Nils Nessen 1946. Byggnaden är K-märkt och unik på så sätt att alla lägenheter är hörnvåningar och har burspråk i samtliga rum – vilket skapar ett ljusinsläpp utöver det vanliga. Lägenheterna är mycket välplanerade och bjuder på interiörer av hög klass, såsom inbyggda garderober och platsbyggd köksinredning, vilket är typiskt för tidens byggande. Fastigheten är i fint ursprungligt skick och har inte genomgått några större ombyggnader.

FÖRENINGEN

Brf Steningen 2

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Steningen 2 (org. nr 716460-3107) innehar fastigheten Steningen 2. Bostadshuset är beläget i Årsta. Föreningen upplåter 30 st lägenheter med bostadsrätt, 2 st med hyresrätt och har även 1 st hyreslokal. Uppvärmning via fjärrvärme, mekanisk frånluftsventilation.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten år 2000.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Delagott AB sköter den ekonomiska förvaltningen och ADB är teknisk förvaltare.

Renoveringar

(2018) Ommålning av trapphuset i en kulör som liknar den vid byggåret. Byte av dagvattenpump i källaren. Hissen är besiktigad. Förstärkning av inbrottsskydd. Gamla styrelserummet blev bättre förvaring för cyklar och barnvagnar. (2017) Asfaltering av p-platser, ny fläktutrustning i tvättrum och byte av stuprör mot Steningev. (2016) Balkongrenovering. (2015) Installation av fiber. (2014) Fönsterrenovering. (2010) OVK samt reparation av tak. (2008) Renovering av V/A-stammar, alla stammar har enbart relinats.

Kommande renoveringar:

Eftersom husets VA-stammar ej har bytts så undersöker styrelsen deras skick samt för samtal med företag för att hitta en lösning som säkerställer stammarnas fortsatta funktion, antingen i form av byte eller annan lösning. Styrelsen vet ej när ingreppet blir aktuellt. Eftersom relining har skett 2008 så kan det vara så att stammarna inte behöver röras förrän om 10 år eller längre (detta enligt allmän info om relining).

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 5,5 mkr och årliga intäkter uppgår till ca 1,5 mkr. I kassan finns ca 1,5 mkr. Skuldkvoten per kvm bostadsyta uppgår till cirka 2.500 kr, snittet i Årsta uppgår till ca 6.000 kr. Föreningens kvarvarande hyresrätter utgör en tillgång vid framtida upplåtelse.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Vid nedre ingången till huset finns en välutrustad tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel.

Gemensamma utrymmen

Vid nedre ingången till huset finns cykelförråd och barnvagnsförråd. I källaren finns föreningens samlingslokal och ett hobbyrum med utrustning för snickeri. På gården finns en grillplats och på taket finns en takterrass i västerläge med utsikt mot Södermalm som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Parkering

I föreningen finns det 18 st p-platser med kösystem. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på gatorna till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband via Ownit 100/100 Mbit/s med gruppavtal för fiberanslutning (tillägg på 120 kr/mån på månadsavgiften). Anslutning till kabel-TV-nät med Com Hem samt bredbands-tv via fiber med Canal Digital och Viasat.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officella information i juni 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Årsta är en mycket trevlig stadsdel präglad av lummig grönska och äldre, charmiga hus. Cirka 1400 meter från din nya adress ligger Årsta centrum, som stod klart 1953 som det första förortscentrumet i Sverige, med allt från små butiker, gym, bibliotek, teater, Folkets Hus, restauranger och konstnärliga utsmyckningar. Du har även nära fina promenadstråk runt Årstaviken och Årstaskogen. Till knutpunkten Gullmarsplan är det endast cirka 550 m, med tunnelbana, tvärbana och många busslinjer samt ett småstadsutbud med Hemköp, systembolag, frisör, apotek, sushirestaurang och krog.