Type and press Enter.

Puckgränd 15

VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED ORIGINALKÖK OCH SÖDERVÄND BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMANSHEM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Puckgränd 15
Område
Västertorp
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
56,5 m²
Boarea enligt föreningens info
Avgift
2 906 kr/mån Ink värme & vatten

Arkitekturen

Arkitekt: CURT STREHLENERT 1950

Brf Västertorps hus uppfördes av HSB och stod inflyttningsfärdiga hösten 1950. De ritades av HSB:s arkitektkontor med Curt Strehlenert i spetsen och han hade arkitekt Y Magnusson samt trädgårdsarkitekt Eric Anjou till sin hjälp. Husen är av olika utförande men alla är smalhus. Puckgränd 15 ligger i ett tvåvåningshus med fasad av rött tegel. Föreningen består av 237 lägenheter. För de boende finns en gemensamhetslokal med övernattningsdel som för en mindre penning kan användas för fest, möten eller övernattning, samt tre tvättstugor.

FÖRENINGEN

Brf Västertorp

Föreningen

Brf Västertorp (org: 702002-5917) är en äkta bostadsrättsförening som består av 238 stycken lägenheter (totalt 15 472 kvm) samt 1 217 kvm lokalyta. Lägenheterna består av 2-4 rok. Till föreningen hör fastigheterna Brodden, lsbanan, Hockeyspelaren, Hockeyklubban, lsvaken, Bandylaget, Benskyddet, Knäskyddet och Pucken. Föreningen bildades 1952 som en HSB-förening. År 2000 begärde föreningen utträde ur HSB och Bostadsrättsföreningen Västertorp bildades. Föreningen innehar marken med tomträtt.

Ekonomi

Föreningens har goda intäkter från både lokaler och parkeringsytor samt en bra belåningsgrad på ca 6200 kr/kvm/boyta. Föreningen räknar med att behöva höja avgifterna något till 2020 pga av ökade kostnader. Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1163 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (465 kr).

Renoveringar, i urval

Renoveringar av föreningens byggnader är mestadels utförda under åren 1993-1995. Byggnaderna har försetts med nya yttertak inklusive plåtbeslag, hängrännor, säkerhetsräcken, bärande konstruktioner och undertäckning. De tidigare enkupiga takteglet har bytts ut mot betongpannor. På balkongerna har över- och kantbetong bilats bort och defekt armering har bytts ut. Nya aluminiumräcken och nya skärmar har monterats. Va-anläggningen, dvs rörledningar för vatten- och avloppsförsörjning i kök och badrum har ersatts med nya. Stambyte är utfört. Nya entréportar har monterats samt nya kodlåssystem har installerats. Trappuppgångar har målats. Ny asfalt på gångbanor. Lekplatser upprustade. Renovering av byggnadernas fönster genomförs under hösten 2017.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor på Broddgränd och en på Puckgränd. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp. Till varje tvättstuga hör även mangel- och läggningsrum samt torkrum. Dessutom finns cykelförråd och två lekplatser på föreningens mark.

Föreningslokal/Övernattningsrum

Föreningen har en föreningslokal i källaren vid Broddgränd 25, ingång från gaveln som är ca 150 m2 stor. Det finns ett pentry, några stora rum och ett övernattningsrum. Lokalen kan med andra ord både hyras för fest, möten med mera och övernattning. Festlokalen Mysingen: hyrs till en kostnad av 300 kronor. Övernattningsdelen i Mysingen: får hyras i tre dygn per tillfälle. Om rummet är ledigt, är det möjligt att en vecka före uthyrning utöka till maximalt sju dagar. Kostnaden är 300 kronor/dygn.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Förråd

Till lägenheten hör två förråd. Ett stort källarförråd och ett mindre (tidigare matkällare).

Bredband och kabel-tv

I Fastigheten finns ComHem som både tv och bredbandsleverantör. Bredband med fiber finns via Ownit.

Parkering

Föreningen har 45 garageplatser och 51 parkeringsplatser. Kostnaden för dessa är 325 kr/mån för garage samt 200 kr/mån en parkeringsruta. F n kö.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stadsplanen för Västertorp stod färdig 1947. Förutom vanliga gator planlades här ett nät av gångvägar som gjorde det möjligt att ta sig från centrum och kommunikationspunkter till bostäderna utan att störas av trafiken. Västertorp var det första trafikseparerade centrumet i hela Sverige, en modell som sedan kom att dominera 1950-talets förortsbebyggelse. Västertorps centrum är ett litet livligt småstadsliknande centrum med det mesta som behövs i vardagen, här finns butiker, restauranger och olika typer av serviceinrättningar. Västertorp är också rikligt konstnärligt utsmyckat med offentliga skulpturer. Till tunnelbanan är det bara ett par minuters promenadväg och därefter är det tio minuters resa till Hornstull och femton till T-centralen. Med bil tar du dig snabbt ut på E4 och vidare till t ex Kungens Kurva och Ikea. Området ger dig många trevliga promenadvägar, bland annat runt villavägarna i Mälarhöjden och längs vattnet vid Mälaren, som du når på cirka kvarten.