Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Venngarn 639 C
  [Område] => Sigtuna - Venngarn
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 97 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 5 278 kr/mån inkl. värme, v/a, försäkringens bostadstillägg )

Venngarn 639 C

IDYLL I ANRIK SLOTTSMILJÖ - STOR FYRA MED EGEN ALTAN OCH GEMENSAM POOL

FOTO: OZOLLAPA STYLING: GÄRDE TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Venngarn 639 C
Område
Sigtuna - Venngarn
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
97 kvm
föreningens information
Avgift
5 278 kr/mån inkl. värme, v/a, försäkringens bostadstillägg

Driftskostnader

El
7 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
8 800 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd 1932 ca

Venngarns slott har anor ner till 1100-talet då en enklare stenbyggnad uppfördes på platsen. Kanske finns rester av denna bevarad i nuvarande slottsbyggnad som i huvudsak uppfördes kring 1670 av dåvarande ägaren Magnus Gabriel de la Gardie och ritades av tidens ledande arkitekt Jean de la Vallé. Olof Rudbeck anlitades till att skapa en ståtlig trädgårdsanläggning som är bevarad än i våra dagar. Släkter som Fleming, Piper och Posse har ägt egendomen genom seklen. Den byggnad i vacker nyklassicism som idag utgör Brf Paviljongen uppfördes troligen i början av 1930-talet, och innehåller idag tolv lägenheter. På föreningens gemensamma mark finns en terrass med pool och utemöbler omgiven av lummig grönska och med vacker utsikt över de omgivande markerna. Den golfintresserade kan promenera direkt ut på anslutande Sigtuna golfbana.

FÖRENINGEN

Brf Paviljongen Wenngarn

Föreningen

Brf Paviljongen Wenngarn (org. nr 769628-6033) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Venngarn 1:42 år 2014. Föreningen består av totalt 12 lägenheter, där två av hushållen omfattar två lägenheter vardera. Det finns en lummig trädgård med stor gräsmatta och pool. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 7 224 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB. Medlemmarna hjälps åt med trädgårds- och poolskötsel.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga i källarlokal. Terrass, uteplats, pool och en härlig trädgård med fruktträd.

Förråd

Lägenheten disponerar två vindsförråd om ca 10 kvm vardera samt ett uteförråd om ca 8 kvm. Därutöver finns det ett gemensamt källarförråd där varje lägenhet har en egen hylla.

Parkering

Det finns parkeringsplatser med elstolpe à 200 kr/månad, varav denna lägenheten kan disponera två platser.

Renoveringar, i urval

2018 OVK genomförd och godkänd, 2014 hela byggnaden genomgick en omfattande renovering: stammar i badrum och kök byttes ut, fasaden renoverades, trapphusen och tvättstugan gjordes iordning. Tak och fönster är kvar i bra skick sedan tidigare.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av städfirma två gånger/månad. Varje lägenhet ansvarar för trädgårds- och poolskötsel två veckor/år. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Venngarn är ett levande bysamhälle med betoning på levande. Slottet med tusenåriga anor har en fantastisk trädgård med utsikt över Garnsviken. Sigtuna Golfklubb huserar precis intill. På slottsområdet finns flera matställen; ett slottscafé, Dammstugan med vedugnspizza och ett bageri och café. Här finns även ett orangeri med festlokal, musteri, bränneri, bryggeri, förskola, fritidsverksamhet, hunddagis och islandshästridning. Sigtuna Ridskola ligger också nära. I företagscentret Betongfabriken kan man hyra kontorsplats i snygga lokaler och här finns även gym, yoga och utegym. Sigtuna nås via 20 minuters promenad, via fina Viby by, eller efter 10 minuter på cykel eller några minuter med bil. Mycket bra pendlingsavstånd till Arlanda, Uppsala och Stockholm (SJ-tåg tar 18 minuter till Stockholm och pendlingsparkeringen är gratis). Gratis buss, Framtidsbussen, går mellan Venngarn, Sigtuna, Märsta och Arlanda och det går även skolbuss. I Sigtuna finns utmärkta skolor, bland annat Sigtuna Humanistiska Läroverk.