Type and press Enter.

Torggatan 15

LJUS OCH LUFTIG GAVELLÄGENHET MED KAMIN OCH FRANSK BALKONG

FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torggatan 15
Område
Vaxholm
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
99 m²
säljarens information
Avgift
4 951 kr/mån Inkl. värme, v/a (kallvatten)

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
3 000 kr/år
El
3 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Övrigt
2 449 kr/år
Total driftskostnad
10 949 kr/år
Beräknat antal pers
3
Kommentar
Övrigt: uppvärmning av varmvatten

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd 1830

Neptunus 12 är en av de äldre byggnaderna i Vaxholm, eller Vaxön som själva ön heter. Dess anor sträcker sig tillbaka till 1800-talets första hälft. Vid denna tid var byggnaden dock av ett mindre format. 1839-1862 ägdes det av assessorsenkan Gustafva Mygge. På 1870-talet ägdes det troligtvis av sjökapten J M Höglander som också förvärvat grannhuset. Sannolikt fick huset sin nuvarande storlek i slutet av 1800-talet. I byggnaden har funnits skolsal och lärarbostad, dock okänt om det var före eller efter ombyggnaden. Under 1900-talet har husets fönster bytts två gånger. De perspektivfönster som sattes in på 1960-talet ersattes vid den stora renovering och ombyggnad som huset nu genomgått med spröjsade fönster. Huset är idag klätt med en liggande vitmålad fasspontpanel som delas in av ett listverk målat i grått, precis som foder och knutar. Fönstren är målade i rött. Mot gården sitter franska fönster med svarta smidesräcken och en stor altan högst upp. I Brf Neptunus 12 finns fem bostadsrättslägenheter, ett garage och en lokal som upplåts med bostadsrätt. De boende har en gemensam trädgård om cirka 350 kvm med nysådd gräsmatta, planterande buskar, fruktträd och buskhäck runt tomtgränsen. Dessutom finns en gemensam altan om cirka 120 kvm.

FÖRENINGEN

Brf Neptunus 12

Föreningen

Brf Neptunus 12 (org. nr 769634-8544) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Neptunus 12 år 2018. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Torggatan 15 i Vaxholm och omfattar fem lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler, även dom med bostadsrätt. Huset har en gemensam trädgård med utemöbler och grill, en stor altan och egen parkering. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 9 560 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Utöver månadsavgiften tillkommer avgift för varmvatten, mätare finns för varje lägenhet som debiteras efter uppmätt förbrukning. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Jan Ekeman och fastighetansvarig är Jan Sjöberg.

För närvarande har ingen fastighetsskötsel upphandlats.

Bredband och kabel-tv

Fiber och nätverkskabel är installerat i samtliga lägenheter, innehavaren tecknar själv sitt abonnemang med valfri leverantör.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner juridisk person som medlem i föreningen och delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns ett teknikrum, barnvagnsrum samt cykelförråd. Parkeringsplatser att hyra finns på den asfalterade delen av gården. Mycket fin gemensam grönskande trädgård med planterade buskar och fruktträd, fin gräsmatta och en ca 120 kvm stor altan.

Parkering

Föreningen har fem stycken parkeringsplatser med eluttag, dessa kan hyras för 500 kr / månad.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt, uppvärmt källarförråd om ca 4,3 kvm.

Renoveringar i urval

Hela huset genomgick en varsam totalrenovering och tillbyggnad mellan 2014-2018.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädningen sköts enligt överenskommelse i föreningen. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Vaxholm förknippas starkt med Vaxholms fästning men har som ort också präglats av badortslivet som växte fram i slutet av 1800-talet med både kallbadhus och societetshus. Idag är Vaxholm en livlig sommarstad med härligt folk- och båtliv, medan vintern är mer stillsam. Båda har sin fulla charm. Torggatan är en av Vaxholms centrala gator och leder som namnet antyder från torget. Det är en charmig gata som kantas mestadels av äldre träbebyggelse. Den löper parallellt med huvudgatan Hamngatan med närhet till butiker, restauranger, caféer, vårdcentral, apotek, bibliotek med mera. Du bor på denna adress bara någon minut från charmiga Vaxholms biografteater med över hundraåriga anor. Buss till Stockholm tar cirka 45 minuter och Waxholmsbåt tar cirka en timme.