Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Jakob Westinsgatan 5
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 4 av 6, hiss finns
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 163 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 278 kr/mån Inkl. värme, v/a, kabel-tv )

Jakob Westinsgatan 5

MAGNIFIK VÅNING MED HÖGT I TAK, ÖPPEN SPIS, BALKONG OCH FRANSK BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Jakob Westinsgatan 5
Område
Kungsholmen
Våning
4 av 6, hiss finns
Rum
5 rum och kök
Area
163 kvm
föreningens information
Avgift
2 278 kr/mån Inkl. värme, v/a, kabel-tv

Driftskostnader

Drift räknat på
1 person

Arkitekturen

Arkitekt: Wadsjö 1924

Kvarteret Vattuormen bebyggdes under 1920-talet. Fastigheten Vattuormen 26 på Jakob Westinsgatan 5 uppfördes 1924-1925 och ritades av Harald Wadsjö. Huset uppfördes i sex våningar med stora påkostade lägenheter med genomgående planlösning. Redan då huset stod nytt hade det kylskåp i köken, vilket var mycket ovanligt på denna tid. Gatufasaden är mycket vacker och rikt utsmyckad med motiv från antiken. Huvudentrén ligger på fasadens mitt och omges av granit och på var sida av den finns sidoportaler vars dörrar kröns av figurativa reliefer. I de yttersta fönsterraderna sitter franska fönster med dekorativa smidesräcken och de omges av imponerande pilastrar som avslutas med korintiska kapitäl. Huset har, precis som övriga på gatan, en trevlig förgård. Här finns gräsmatta och planteringar med bland annat rosor. På baksidan finns en mysig innergård med utemöbler och grönska. Trapphuset är mycket stilfullt och har nyligen renoverats av AIX arkitekter där bland annat en färgsättning i stil med ursprungligt utförande utfördes, och belysningen kompletterades. Brf Vattuormen 26 är en trevlig och välskött förening med goda lokalintäkter.

FÖRENINGEN

Brf Vattuormen 26

Föreningen

Brf Vattuormen 26 (org. nr 716417-8415) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Vattuormen 26 år 1986. Föreningen består av ett gathus beläget på Jakob Westinsgatan 5 och omfattar 12 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt i gatuplan med tillhörande parkeringsplatser samt 1 källarlokal. Föreningen har en trevlig grönskande innergård, och på framsidan av huset finns gräsmatta med planteringar. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 685 kr/kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Hyrorna för lokalerna har nyligen omförhandlats vilket ger föreningen extra inkomster på 400 000 kr/år. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott.

Bredband och kabel-tv

Fiber är framdraget till huset och det finns möjlighet att koppla upp sig. Kabel-tv från Com Hem med utökat utbud ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Trevlig uteplats på innergården med utemöbler och grillmöjlighet sommartid. Cykelförvaring i gången mellan entré och innergård, rum i källaren med pingisbord, samt däckförråd.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Kerstin Brolin Redovisning AB. Fastighetsskötsel sköts i egen regi.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av säljaren.

Renoveringar, i urval

2019 OVK genomförd, ommålning och upprustning av samtliga fönster, 2012 trapphusen renoverades, hissen fick ny inredning, 1985-86 gjordes en omfattande renovering i samband med att råvindarna byggdes om till bostäder, stammarna byttes i kök och badrum, elstigare byttes, taket och fasaden renoverades.

Kommande renoveringar

Energideklaration ska genomföras, planerat byte av fönster på våning sex samt partiellt byte av horisontella avloppsledningar i källaren.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av externt städbolag. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i november 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på en enkelriktad lugn gata på Nedre Kungsholmen mellan Kungsholmstorg, Kungsholms hamnplan och Norr Mälarstrand. I dessa vattennära kvarter är det lätt att trivas. På Kungsholmstorg finns torghandel i trevlig atmosfär och i kvarteren runt Hantverkargatan finns många trevliga och unika butiker. Närliggande Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. I området finns många bra restauranger och caféer, både i de närmaste kvarteren och nere vid vattnet. Dessutom har du från denna adress ett mycket bra pendlarläge med endast 15 minuters promenad till centralstationen. Till närmaste tunnelbanestation Rådhuset är det bara ett par minuter. På Hantverkargatan trafikerar ett flertal busslinjer, bland annat stombuss 3.