Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ringvägen 155 C
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 52 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 560 kr/mån Inkl. värme, v/a
)

Ringvägen 155 C

LJUST OCH MYSIGT HÖGST UPP MED BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 155 C
Område
Södermalm - SoFo
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
52 kvm
Avgift
2 560 kr/mån Inkl. värme, v/a

Driftskostnader

El
2 800 kr/år
Försäkring
2 819 kr/år
Total driftskostnad
5 619 kr/år
Drift räknat på
1 person

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1927

Huset på Ringvägen 155 i fastigheten Räfsan 6 ritades tillsammans med grannfastigheterna Räfsan 4 och Räfsan 5 av Björn Hedvall som är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Björn Hedvall hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott, och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, i klassicistisk och funktionalistisk stil. De tre fastigheterna i kvarteret Räfsan uppfördes under åren 1926–1927 i nyklassicistisk stil och har sex våningar med indragen kungsvåning högst upp. Föreningen innefattar 160 bostadsrätter, tolv hyresrätter och fyra lokaler i totalt tre hus. Ekonomin är mycket god och avgiften har sänkts tre gånger under de senaste åren, 2010, 2011 och 2013. För de boende finns bland annat en trevlig grönskande innergård med flera sittgrupper, blomstrande rabatter om sommaren och julgran till jul. Gården är en plats för såväl grillfester som födelsedagskalas och studentfirande. Föreningen har även en gästlägenhet som boende kan hyra åt gäster, samt sopsortering i huset och gemensam tvättstuga.

FÖRENINGEN

Brf Räfsan 4, 5 & 6

Föreningen

Brf Räfsan 4, 5 och 6 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2001. Föreningen består av tre flerbostadshus i 4-6 våningar med totalt 162 bostadsrätter och 10 hyresrätter. Föreningen upplåter även 4 lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en trevlig gemensam innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 150 kr/kvm/bostadsrättsyta. Snittet på Södermalm ligger på 6000 kr/kvm. I kassan finns drygt 1 mkr.

Förvaltning

Både den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp, samt cykelrum, barnvagnsförråd och dessutom en nyrenoverad gästlägenhet för uthyrning för 350 kr/dygn. Den trevliga innergården utrustas sommartid med utemöbler och grill. Ett soprum med sorteringskärl för metall, papper, glas och plast finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm.

Renoveringar, i urval

2019 byte av maskinell utrustning i tvättstuga samt brandtätning av garage, 2018 brandbalkonger, 2017 OVK, stamspolning, 2015 nytt elektroniskt låssystem, fönsterrenovering av samtliga fönster, 2014 byte av undercentral för fjärrvärme, 2013 underhåll av värmestammar, nya balkonger, modernisering av hiss på Ringvägen 155 C, 2012 byte av stamregleringsventiler och radiatorventiler samt injustering av värmesystem, 2010 renovering av innergård, 2007 trapphus, portar och fönster, 1989 rörstambyte och elstambyte.

Kommande renoveringar

En underhållsplan sträcker sig fram till 2037. Inga större renoveringar är planerade i närtid.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Tele2 för kabel-tv och Ownit för bredband med 100 Mbit/s.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma kvarter vid Ringvägens lugna slutpunkt och mittemot Lilla Blecktornsparken med en av stans bästa och mysigaste uteserveringar Bleck. Dessutom har du här mycket nära till Nytorget och SoFos stora utbud av restauranger, caféer, barer och butiker, samt till Stora Blecktornsparken och Vitabergsparken. Det är också trevligt att ha nära till vattnet i Södra Hammarbyhamnen och alla promenad- och löparstråk längs med Hammarby sjö och Årstaviken. Busshållplats finns precis intill och att hitta parkeringsplats på gatan utanför brukar gå galant.