Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Thorildsvägen 5
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 2 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 627 kr/mån Inkl. Värme, V/A, Kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 99kr/månad samt balkongtillägg om 57kr/månad. )

Thorildsvägen 5

LJUST OCH SMAKFULLT RENOVERAT 1920-TAL OCH BALKONG MED PARKVY

FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Thorildsvägen 5
Område
Kungsholmen
Våning
2 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
53 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 627 kr/mån Inkl. Värme, V/A, Kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 99kr/månad samt balkongtillägg om 57kr/månad.

Driftskostnader

El
4 200 kr/år
Försäkring
2 100 kr/år
Total driftskostnad
6 300 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
2 vuxna & 1 barn i hushållet

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Café Bullen
Perfekt take away-kaffe runt hörnet.
Norrmälarstrand
Stockholms vackraste promenadstråk. Här börjar vi både löp- och barrundor. Mälarpaviljongen och Orangeriet längst strandpromenaden är två favoriter.
Drejeri Guldfasanen
Drop-in drejeri på tvärgatan Gyllenborgsgatan.
Boule Bar
Året runt-öppen bistro mitt i Rålambshovsparken, med fransk mat, goda drinkar och boulespel på menyn.
Smedsuddsbadet
För alla morgon- och kvällsdopp. Alterneras med fördel med bad från Fredhälls klippor. För badkrukor är Rålis Kajak ett hett tips.

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Westman 1929

I hörnet av Thorildsvägen och Gyllenborgsgatan ligger en vacker röd tegelbyggnad. Den uppfördes i slutet av 1920-talet som barnbördshus för det kungliga sällskapet Pro Patria som då flyttade dit från lokaler på Sveavägen. En av tidens mest omtalade arkitekter, Carl Westman, känd för bland annat Stockholms rådhus, stod för ritningarna. I slutet av 1930-talet byggdes huset till och arkitekt för detta var Sven Malm, som bland annat ritat Hotel Knaust i Sundsvall. Många är de barn som sett dagens ljus här, men 1951/1952 övergick verksamheten till allmänna och större sjukhus och huset kom att hyras ut, bland annat till Lärarhögskolans vårdutbildning. I början av 2000-talet inreddes huset med bostäder. Husets historia är dock ännu närvarande med namnet i guldrelief ovanför entrén och figuriner av små barn på varje våningsplan. När de första bostadsrättsinnehavarna flyttade in var det en av dem som flyttade till det hus han också var född i – han är närmaste granne till denna lägenhet. Brf Guldfasanen 6 Pro Patria består av 29 lägenheter i storlek 1-6 r o k. Man har en gemensam prunkande och barnvänlig innergård med utemöbler, grillmöjlighet, sandlåda och cykelparkering under tak. I huset finns en nyrenoverad gemensam tvättstuga, ett litet gym med cykel, roddmaskin och olika redskap, källarförråd och cykel- och barnvagnsförvaring.

FÖRENINGEN

Brf Guldfasanen 6

Antal lägenheter och lokaler

Brf Guldfasanen 6 är en äkta bostadsrättsförening och registrerades år 2003. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus på Thorildsvägen 5. Föreningen har 33 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om totalt 2281 kvm boyta.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk samt teknisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna service Stockholm AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret. I försäkringen ingår styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Medlem tecknar själv bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring.

Urval renoveringar

Huset byggdes om till lägenheter 2003, vilket var året då komponenter som avloppsstammar och fasad renoverades. Takrenovering, 2012. Hissrenovering, 2013. Balkongbygge, 2014. Fönsterrenovering, 2015. Stamspolning, 2016. Installation bergvärme, 2017. Renovering tvättstuga, 2018. Upprustning av gården och sopstation, 2019. Byte av köksfläktar och postboxar, 2020. Reparation av ett avloppsrör i källaren, 2021.

Kommande renoveringar

Det finns inga större renoveringar planerade närmsta åren. Pågående arbeten som håller på att avslutas är målning av källargolv samt målning av delar av taket.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och amorterar löpande på sina lån. De långfristiga skulderna är ca 14 mkr vilket ger en belåning på 6 137kr/kvm boyta. Det finns dessutom ca 1,4 mkr i kassa 6 bank (årsredovisning 2020). Föreningen höjde avgifterna med 2% under våren 2021. Ingen ytterligare avgiftshöjning är beslutad.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam lummig gård för grillning, samvaro och lek. Det är en mysig och unik gård som renoverades 2019. På gården finns även cykelparkering. I källaren finns en nyrenoverad tvättstuga med två tvättmaskiner och torkskåp. I källaren finns även cykelparkering och barnvagnsförvaring.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A och kabel-tv bas ingår i grundavgiften. Sedan tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 99kr/månad för bredband (30Mbit från Bredbandsbolaget/Telenor) samt 57kr/månad för balkongtillägg.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Säljare betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om ca 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse 2021-07-17, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mittemot fina Thorildsplan och omgiven av klassisk 1920-talsbebyggelse och många kreativa verksamheter med olika studios och ett drejeri med drop in. Området är en grönskande liten pärla och här känns det alltid lugnt och tryggt. På Thorildsplan ligger mysiga Café Bullen med bland annat goda kanelbullar och i huset intill ligger en bra thairestaurang. Fridhemsplan, Rålis, Norr Mälarstrand och andra klassiska Kungsholmsadresser nås via kort promenad, liksom nyare delar av stadsdelen vid Lindhagen och Hornstulls strand, vilka gett området ett än större service- och restaurangutbud. Ica Maxi stormarknad ligger på kort gångavstånd och till tunnelbanan är det bara en minut. I området finns många parker och träningsanläggningar, bland annat Friskis och Svettis i Lindhagen som endast ligger ett par kvarter bort.