Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Östgötagatan 87B 2TR
  [Område] => 
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 42 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021054 [Tomtareal] => [Avgift] => 1 319 kr/mån Inkl värme, vatten & bredband )

Östgötagatan 87B 2TR

TRIVSAMT TJUGOTAL MED LÅGA AVGIFTER

SKRIBENT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Östgötagatan 87B 2TR
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
42 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021054
Avgift
1 319 kr/mån Inkl värme, vatten & bredband

Driftskostnader

El
1 700 kr/år
Försäkring
2 564 kr/år
Total driftskostnad
4 264 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: 1927 J.Dahl

Harvpinnen 10 är ett hus som uppfördes av Fackföreningarnas Byggproduktion. Byggnaden uppfördes 1927 och ritningarna är signerade J Dahl och Figge (Adolf Fredrik) Wetterqvist. Huset ligger i hörnet av Östgötagatan och Ringvägen och har sex våningar med kungsbalkonger överst. Det är ett relativt påkostat 1920-talshus putsat i rosa med varmt vita fönsteromfattningar och två rader burspråk mot Ringvägen. Brf Inlandsisen 10 har en stor och fin innergård med utemöbler och ett orangeri. Föreningen har låga avgifter och goda intäkter från hyreslokaler i bottenvåningen. Ett externt lägenhetsförråd om ca 6-8 kvm finns i huset.

FÖRENINGEN

Brf Inlandsisen 10

Föreningen

Brf Inlandsisen 10 (org. Nr 716417-8837) är en äkta förening som äger fastigheten Harvpinnen 10. Föreningen består av ett gathus med tre portar beläget i hörnan av Östgötagatan och Ringvägen och omfattar 66 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 875 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och Stockholms Stadsnät för bredband med hastighet 100 Mbit/s, bredband och grundutbudet för TV ingår i avgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med 10% som minsta ägarandel.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 000 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns både på vinden och i källaren. Stenbelagd innergård med utemöbler och planteringar.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd.

Renoveringar, i urval

2020 OVK genomförd, energideklaration samt radonmätning, 2017-2018 renovering av samtliga trapphus, byte till säkerhetsdörrar för samtliga lägenheter, stamspolning, 2016 renovering av hiss, 2013 omläggning av tak, nya portar, mur runt gården renoverades, renovering av tvättstugan på vinden, 2012 bjälklag och tätskikt på innergården renoverades, ny fjärrvärmeanläggning, 2008 putsning av fasad mot gård, nya räcken på altan och vädringsbalkonger, stamspolning, 2002 byte av elstigare, 1999 stambyte, 1992 putsning av fasad.

Planerade renoveringar

Översyn av fönster samt ventilation.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i december 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Östgötagatans sydliga del bor du både med närhet till en av Södermalms stora knutpunkter Skanstull och intill stora grönytor och parker som Tullgårdsparken och Lilla- och Stora Blecktornsparken. Till vattnet och kajerna vid Hammarby sjö är det dessutom bara två kvarter och du bor med cool vy ner mot vattnet och över till Globen. Åt andra hållet har du SoFo, Nytorget och Vitabergsparken bara ett par kvarter bort. I de närmaste kvarteren på Ringvägen finns många trevliga matställen som till exempel Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus.