Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Östgötagatan 87B 2TR
  [Område] => 
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 42 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021054 [Tomtareal] => [Avgift] => 1 319 kr/mån Inkl värme, vatten & bredband )

Östgötagatan 87B 2TR

TRIVSAMT TJUGOTAL MED LÅGA AVGIFTER

SKRIBENT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Östgötagatan 87B 2TR
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
42 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021054
Avgift
1 319 kr/mån Inkl värme, vatten & bredband

Allmänt om fastigheten

El
1 700 kr/år
Försäkring
2 564 kr/år
Total driftskostnad
4 264 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: 1927 J.Dahl

Harvpinnen 10 är ett hus som uppfördes av Fackföreningarnas Byggproduktion. Byggnaden uppfördes 1927 och ritningarna är signerade J Dahl och Figge (Adolf Fredrik) Wetterqvist. Huset ligger i hörnet av Östgötagatan och Ringvägen och har sex våningar med kungsbalkonger överst. Det är ett relativt påkostat 1920-talshus putsat i rosa med varmt vita fönsteromfattningar och två rader burspråk mot Ringvägen. Brf Inlandsisen 10 har en stor och fin innergård med utemöbler och ett orangeri. Föreningen har låga avgifter och goda intäkter från hyreslokaler i bottenvåningen. Ett externt lägenhetsförråd om ca 6-8 kvm finns i huset.

FÖRENINGEN

Brf Inlandsisen 10

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Harvpinnen 10, bebyggd med en fastighet som rymmer 66 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt, samt två lokaler. Byggnaden ritades av arkitekt J. Dahl och uppfördes 1927.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen har egen förvaltning.

Renoveringar i urval

Renovering samtliga trapphus 2017/18. Byte till sa¨kerhetsdo¨rrar 2017. Spolning av avloppsstammar i kök, OVK samt byte av radiatorventiler med tillhörande justering av värmesystemet. 2013 Omläggning av tak, installation av nya portar och reparation av mur kring gård, renovering av tvättstuga på vind. 2012 Renovering av innergårdens tätskikt och bjälklag, utbyte av fjärrvärmeanläggning. 2008 Putning av fasad mot gården, nya räcken på altan och vädringsbalkonger, spolning av avloppsstammar, OVK. 2007/2008 Målning/renovering av fönster (yttersidor). 2002 Målning av tak och byte av elstigare. 1999 Stambyte. 1992 Putsning av fasad.

Ekonomi

Lån per kvm boa är 2371kr enligt årsredovisningen för 2017. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har tagit nya lån om ca 2 milj kronor under 2018 för trapphus renoveringen. Inga planerade avgiftsförändringar.

Trappstädning:

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor, en i källaren och en på vinden som nyligen är renoverad med nya maskiner samt har en ljus och trevlig utsikt över takåsarna medan du tvättar.

Gemensamma utrymmen

Nyrenoverad och väldigt trivsam innergård med flera sittgrupper, gasolgrill finns att låna. Det finns inget cykelrum eller barnvagnsrum i fastigheten.

Bredband och Kabel-TV

Kabel-tv via Comhem och bredbandsnät finns installerat via Stockholms Stadsnät AB. Bredband 100 Mb/s ingår i avgiften. För utökat tv-utbud sluts individuellt avtal med Comhem.

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-04-19. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Östgötagatans sydliga del bor du både med närhet till en av Södermalms stora knutpunkter Skanstull och intill stora grönytor och parker som Tullgårdsparken och Lilla- och Stora Blecktornsparken. Till vattnet och kajerna vid Hammarby sjö är det dessutom bara två kvarter och du bor med cool vy ner mot vattnet och över till Globen. Åt andra hållet har du SoFo, Nytorget och Vitabergsparken bara ett par kvarter bort. I de närmaste kvarteren på Ringvägen finns många trevliga matställen som till exempel Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus.