Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Norra Stationsgatan 53
  [Område] => Vasastan - Norrmalm
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 83 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021054 [Tomtareal] => [Avgift] => 3 740 kr/mån Värme, v/a, kabel-tv, försäkringens bostadsrättstillägg. )

Norra Stationsgatan 53

VACKRA ORIGINALDETALJER I STOR OCH FLEXIBEL TREA

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Norra Stationsgatan 53
Område
Vasastan - Norrmalm
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
83 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021054
Avgift
3 740 kr/mån Värme, v/a, kabel-tv, försäkringens bostadsrättstillägg.

Driftskostnader

El
1 700 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
3 700 kr/år
Drift räknat på
1 person

Arkitekturen

Arkitekt: Axel Wetterberg 1916

Axel Wetterberg var arkitekt och Josef Norén byggmästare till den byggnad på tomten Sländan 9 som stod klar för inflyttning 1916. Samma duo uppförde och ritade även grannhusen på två intilliggande fastigheter som från början hade samkomponerade fasader. Sländan 9 har två trapphus, ett från Norra Stationsgatan och ett från Dannemoragatan och har sex våningar inkluderat en inredd vindsvåning. Fasaden är idag putsad i rödorange kulör. År 1939 genomfördes en omfattande modernisering av fastigheten då lägenheterna fick badrum och troligtvis nya kök, och dessutom anpassades fönstren efter funkistidens ideal, vilket innebar att spröjsen blev ett minne blott. Brf Sländan nr 9 bildades 1939 och köpte huset 1940 mitt under brinnande världskrig. Det pågående världsläget påverkade att huset försågs med ett skyddsrum. I föreningen råder god grannsamverkan och man har flera gemensamma aktiviteter som gårdsstädning och julgransuppsättning med glögg. Varje sommar görs gården i ordning med utemöbler, grill och nya blommor. På gården finns även pallkragar med kryddor samt bärbuskar som gör platsen till en grön lunga i storstaden.

FÖRENINGEN

Brf Sländan 9

Föreningen

Brf Sländan nr 9 (org. nr 702002-0207) är en äkta förening som förvärvade hörnfastigheten Sländan 9 år 1940. Föreningen består av adresserna Norra Stationsgatan 53 och Dannemoragatan 22, och omfattar 32 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Föreningen har en pågående bygglovsansökan för balkongbygge.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga 3 092 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. En obligatorisk avgift om 163 kr/månad för bredband tillkommer.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Teknisk förvaltning sköts av Fastighetsägarföreningen genom konsultation.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga i källarlokal, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Gemensam grönskande innergård med utemöbler och grill.

Bredband och kabel-tv

Bredband och kabel-tv levereras via Com Hem. Fiber via Bahnhof.

Förråd

Lägenheten disponerar två vindsförråd på sammanlagt ca 4 kvm.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Husmekanikerna. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Renoveringar, i urval

2018 stamspolning, OVK genomförd och godkänd, 2016 renovering av hiss, 2015 renovering av yttertak, 2014 renovering av fönster, 2013 ny ventilation i lokal, 2012 trapphusrenovering, 2009 byte av värmecentral, armatur i trapphus, 2008 renovering av hisskorg, 2007 värmekabel i stuprör, 2006 målning av fönster, 2004 omputsning av fasad, renovering av balkonger mot gården, 2002 målning av tak, 1999 rörstambyte, elstambyte.

Planerade renoveringar

2020 renovering av fönster mot gatan, 2021 renovering av tvättstuga.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i april 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i genuina stadskvarter och samtidigt alldeles intill stora grönområden som Hagaparken, Bellevue, Brunnsviken och Hagaparken. Såväl bad som skridskoåkning finns nära. I Vasastan är det aldrig långt till en trevlig kvarterskrog, här finns till exempel utmärkta Döden i grytan i samma kvarter. Nya Hagastaden har utökat restaurang- och serviceutbudet i området ytterligare och knyter ihop Stockholm med Solna.