Type and press Enter.

Pipersgatan 24

SEKELSKIFTE HÖGST UPP MED BALKONG OCH KAMIN

FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST TEXT: PETTERSSON

Denna bostad är såld

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pipersgatan 24, 4 tr
Område
Kungsholmen
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
76 m²
föreningens information
Avgift
3 018 kr/mån inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv

Arkitekturen

Arkitekt: Hagström & Hallström 1898-1900

Härolden 48 är ett fint och välbevarat bostadshus som stor klart år 1900, ritat av arkitekterna Jacob Hallström och Georg Theodor Hagström. Härolden 34 är ett bostadshus uppfört i fem våningar med tre trapphus och sträcker sig runt hörnan från Pipers- till Kungsholmsgatan. Den smått originella fasaden pryder verkligen sin plats på gatan. Bottenvåningen är klädd med grovhuggen sandsten och här finner man portar i trä och glas som är av nyare datum utförda i gammal stil. Fasaden mot Kungsholmsgatan är vacker och fantasifull och avslutas upptill av en imponerande prydnadsgavel med drag av Schweizerstil över sig. Brf Härolden 48 är idag en välskött, vänlig förening bestående av 24 lägenheter och 3 lokaler. De goda lokalintäkterna är grunden för en låg belåning och bra månadsavgifter. Den skyddade innergården med gjutjärnsmöbler och grön spalje är populär bland de boende, även om ägarna av aktuell lägenhet troligen oftare nyttjar sin egen balkong.

FÖRENINGEN

Brf Härolden 48

Antal lägenheter och lokaler

Brf Härolden 48. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 24 lägenheter, varav samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 3 hyresrättslokaler.

Ekonomi

Föreningen är mycket lågt belånad med lån på endast 2 714 kr/kvm bostadsrättsyta. Snittet för en bra förening i området ligger normalt på ca 6 000 kr/kvm bostadsrättsyta. Intäkterna från de tre lokalerna överstiger årligen 1 mkr. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, via Trygg-Hansa.

Bredband och kabel-tv

Via Comhem. Basutbud kabel-tv ingår i månadsavgiften. För bredband utgår en obligatorisk avgift om 148 kr/mån.

Trappstädning

Trappstädning är inget som de boende själva behöver utföra. Föreningen har avtal med Städfamiljen AB.

Tomträtt

Föreningen disponerar fastigheten via tomträtt. Avgälden ligger fast till februari 2024 och ligger på 388 100 kr/år.

Renoveringar

1995 byttes samtliga va-stammar i kök och badrum. Samma år renoverades trapphuset. 2003 målades yttertaket. 2007 renoverades fönster. 2010 installerades ny värmecentral. 2011 gjordes brandskyddskontroll av samtliga öppna eldstäder. 2011-2012 installerades värmeslingor på taket samt att taket målades om. 2012 såldes en del av råvinden till en medlem för utbyggnad till taklägenhet. 2012 renoverades trapphusen samt gårdshuset. 2013/2014 spolades stammarna. 2015 rengjordes fasaden. 2016 infördes gruppavtal bredband med Comhem. 2016 köptes nya trädgårdsmöbler och växter till innergården. 2017 byttes stammarna i källaren och en installation av toalett samt duschrum gjordes i källaren. 2018 renoverades fasaden mot gården och stammarna spolades.

Kommande renoveringar

2019 planeras en utbyggnad av barnvagnsförrådet och 2021 ett byte av hissmaskineri. I övrigt endast mindre underhåll.

Förvaltning

SBC sköter om ekonomisk förvaltning. Bantorget Fastighets AB sköter fastighetsskötsel och teknisk förvaltning.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd och trevlig gård med sittmöbler i gjutjärn och ytterligare cykelförvaring

OMRÅDET

Här bor du på ett lugnt men samtidigt mycket centralt läge på nedre Kungsholmen. Precis utanför porten går både bussar och tunnelbana och det tar endast fem minuter att promenera till Centralstationen och Arlanda Express. I området finns härliga promenadstråk längst vattnet och Kungsholmen runt är en perfekt runda för dig som vill träna på att springa milen. På vägen kan du passa på att svalka dig med ett dopp, till exempel vid Fredhällsklipporna eller Hornsbergs strand. Närbelägna Scheelegatan är en klassisk restauranggata och på Hantverkargatan finner vi mäklarens favorit Mäster Anders. För den som indirekt vill gynna föreningen så varför inte besöka Café Frankurt eller restaurang Dolce Vita som båda är hyresgäster i föreningen.