Type and press Enter.

Frejgatan 103A

LJUS OCH CHARMFULL JUGENDPÄRLA MED LÅG AVGIFT

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Frejgatan 103A
Område
Vasastan
Areakälla
faktisk uppmätn norm SS 021053
Våning
2 av 6, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
56 m²
Avgift
795 kr/mån värme, v/a, bredband

Allmänt om fastigheten

El
3 500 kr/år
Försäkring
1 980 kr/år
Total driftskostnad
5 480 kr/år
Beräknat antal pers
2

Arkitekturen

Arkitekt: Dorph & Höög 1907

Nuvarande byggnad på Pionen 4 stod färdig 1908. Det ritades av arkitektduon Dorph och Höög. Dorph och Höög var vid den tiden förmodligen Stockholms mest produktiva arkitekter. Just 1908 stod deras signaturer på 55 av 187 inlämnade byggnadslovshandlingar i staden. Pionen 4 är ett bostadshus i sex våningar med en mot Frejgatan öppen gård. Här förlade arkitekterna två kökstrappor, dessa har ingen hiss, medan huvudtrapphuset med hiss, lades mot Karlbergsvägen. Mot Frejgatan finns en vacker mur med välvd portik. Husets fasad är putsad i en gul kulör och fönstren är rödmålade och ursprungliga från byggnadsåret. Allt som allt är detta ett mycket stilfullt jugendhus som bevarar många fina detaljer. Bf Kv Pionen nr 4 upa bildades 1920 och kan alltså nästa är fira sitt 100-årsjubileum. Föreningen har mycket god ekonomi vilket bland annat beror på goda hyresintäkter från fyra hyresgäster (Babyland, Fastighetsbyrån, Svensk Direktreklam och Fotograf Jannis). Föreningens fina innergård har nyligen renoverats.

FÖRENINGEN

Bf kv. Pionen nr 4 u.p.a

Föreningen

Bf Kvarteret Pionen nr 4 u.p.a (org. nr 702001-6742) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Pionen: 4 år 1920. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Frejgatan 103 samt Karlbergsvägen 40 och omfattar 22 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Den fina innergården är nyrenoverad. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 2000 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Teknisk förvaltning sköts i egen regi.

Bredband och kabel-tv

Avtal finns med både Telenor och Com Hem, grundutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel, bastu, barnvagnsrum och cykelförråd samt en mycket fin och nyrenoverad gemensam gård.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm.

Renoveringar, i urval

2018 gården på Frejgatan, 2015 samtliga fönster, 2002 omputsning av fasaderna, 2002 trapphuset på Frejgatan 103, 1994 trapphuset på Karlbergsvägen, 1992 nya elstigare, 1990 - 1991 stambyte i kök och badrum, takrenovering

Kommande renoveringar

Fasadrenovering av gaveln på Frejgatan.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av föreningen själv. Gemensamma städdagar förekommer två gång per år, en gång på våren och en gång på hösten.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du ungefär mitt i triangeln S:t Eriksplan, Odenplan och Vanadisplan. Kommunikationerna är här de allra bästa med tunnelbana, pendeltåg, flygbussar och ett flertal busslinjer, bland annat stombussarna 2, 3 och 4. Det är även lätt och smidigt att komma ut till E4. Restaurang- och caféutbudet i området ger mycket att välja på, bland annat runt Rörstrandsgatan och vid alla knutpunkter. Du bor precis intill den trivsamma stadsoasen Hälsingehöjden. Ytterligare grönska nås via kort promenad till Hagaparken, Vasaparken eller Karlbergs slott med omgivningar.