Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Radhus
  [Adress] => Riksrådsvägen 97
  [Område] => BAGARMOSSEN
  [Våning] => 
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 114 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 6 037 kr/mån inkl; värme, v/a, bredband och kabel-tv via ComHem (gruppavtal) )

Riksrådsvägen 97

VÄLBEVARAT RADHUS PÅ RIKSRÅDSVÄGEN MED LUMMIG GÅRD I SÖDERLÄGE

FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Riksrådsvägen 97
Område
BAGARMOSSEN
Rum
5 rum och kök
Area
114 kvm
Föreningens information
Avgift
6 037 kr/mån inkl; värme, v/a, bredband och kabel-tv via ComHem (gruppavtal)

Driftskostnader

El
8 000 kr/år
Försäkring
3 369 kr/år
Total driftskostnad
11 369 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Léonie & Charles-Edouard Geisendorf 1954

Radhuslägenheterna på Riksrådsvägen, 114 till antalet, uppfördes under åren 1954–1956 och ritades av makarna Charles Edouard och Léonie Geisendorf. Husen tillkom efter att Statens nämnd för byggnadsforskning hade beställt en utredning med uppgift att presentera nya byggnadslösningar för barnfamiljer där småhusets marknära boende kombinerades med flerfamiljshusets ekonomi. Bostäderna var från början hyresrätter men är sedan 1992 omvandlade till bostadsrätter. Marken husen byggdes på bestod till stora delar av berg och makarna Geisendorf studerade terrängen noga och anpassade husen efter marken och inte tvärtom. Husen stegades ut på plats och stora sprängningsarbeten undveks av hänsyn till terräng, vegetation och ekonomi. Området består av tre olika hustyper som varierats efter markens förutsättningar. Utomhusmiljöerna ritades av landskapsarkitekt Nils Orénto och även de är av olika karaktär och funktion. Det är fint att se hur väl husen anpassats till naturen och hur byggnader och natur harmonierar med varandra och hur välavstämt fasaderna visar prov på 1950-talets fasadmaterial. Hela området är blåklassat i Stockholms stads kulturminnesklassificering, vilket innebär den högsta klassificeringen för byggnader med synnerligen högt kulturhistoriskt värde.

FÖRENINGEN

Brf Riksrådsvägen

Föreningen

Brf Riksrådsvägen (org. nr 716421-9896) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Riksfiskalen 11, Stadsfiskalen 10, Adelsmannen 21, Myntmästaren 13, samt Ämbetsmannen 17 år 2000. Föreningen består av 110 lägenheter med bostadsrätt och 5 lägenheter med hyresrätt samt två gemensamhetslokaler. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt, nuvarande avtal gäller till år 2038.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 1 413 kr per kvm boarea. Avgiften höjdes i april 2020 med 1,25%. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv bredband, ingår i avgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Det finns två föreningslokaler, tre stora lekplatser, cykelparkering och miljöstation för sopor. Två gånger per år hyr föreningen en stor container för att underlätta för de boende att rensa och storstäda.

Förråd

Varje lägenhet disponerar ett förråd.

Parkering

Föreningen hyr ut 70 st parkeringsplatser i området för 400 kr/ månad efter internt kösystem, alternativt gäller boendeparkering.

Renoveringar, i urval

2019 fortlöpande asfaltsomläggning i området, fortlöpande nyläggning av tak samt reparationer, 2018 nyplantering av träd och underhåll, fönsterrenoveringar, fasadreparation steg 2, 2016 stamspolning, samtliga avlopp utspolade till tomtgräns,

2016 fasadreparation steg 2 med reparation av spritputs, omfogning av tegelgavlar, reparation av stödmurar, 2014 byte av skyltfönster i Butiken till isolerglas, renovering av trappa avseende passage upp från miljöstuga, 2014-2015 hängrännor och stuprör, reparationer och byten, 2013 fasadreparation steg 1 med ny puts baksida två hus, 2012 sotning av kökskanal /IM-kanal i samtliga hus, sanering av PCB-fogar avseende fönsterfogar i vardagsrum i 65 hus, 2011-2014 portrenovering genomfört i de flesta huslängor, 2011 injustering av värmesystemet med ventilbyten, 2010 takreparationer steg 3 med undersökning länga, vidareutveckling av åtgärdsmetod och byte av tre tak, 2007-2009 takreparationer steg 2 med mätning, håltag, analys och byte av två tak, förrådsombyggnad för att ge alla boende förråd med liknande storlek, 2006-2007 elstambyte av stigarledningar och elstammar, 2004-2007 takreparationer steg 1 med pilotprojekt och byte av två tak, 2001 pågående fönsterrenoveringar genomförs fortlöpande.

Planerade renoveringar

De närmaste åren genomför föreningen en takrenovering på alla hus, en länga i taget. Planen är att de boende ska kunna bo kvar under renoveringsarbetet. Föreningen planerar även stambyte i kök och toalett på nedre plan, enligt underhållsplan, 2020 inventerar, projekterar och kommunicerar styrelsen arbetet med stammarna. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012.

Utemiljödagar

Två gånger per år arrangeras utemiljödagar då medlemmarna vårdar gemensamma områden.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i oktober 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Området är mycket barnvänligt med många gröna ytor, lekplatser och fotbollsplaner i närheten. Här bor du även nära Nackareservatet med badplatser, motionsspår, golfbana med mera. Närmaste tunnelbana finns i Bagarmossen varifrån resan till T-centralen tar 18 minuter.