Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Södermannagatan 34
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 58 kvm
faktisk uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 3 028 kr/mån Inkl värme & vatten )

Södermannagatan 34

VACKER OCH TRIVSAM SEKELSKIFTESTVÅA MITT I SOFO

TEXT:MURÉN FOTO:SPINELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Södermannagatan 34
Område
Södermalm - SoFo
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
58 kvm
faktisk uppmätning
Avgift
3 028 kr/mån Inkl värme & vatten

Driftskostnader

Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
3 600 kr/år
Total driftskostnad
5 600 kr/år
Kommentar
Uppgifterna är enligt schablon

Arkitekturen

Arkitekt: 1903 P. J. Lindblad (Arkitekt)

På fastigheten Bondetorpet 19 uppfördes i början av 1900-talet en byggnad ritad av arkitekt Per Johan Lindblad, ett bostadshus i fem våningar med butiker i suterrängplan som stod färdigt för inflyttning 1905. Till historien hör även en tidigare arkitektritning som i viss mån också fick inflytande på husets slutliga utförande. Huset ståtar i hörnet av Södermannagatan och Skånegatan och har en fin sparsmakad fasad med detaljer som vackra originalfönster och tidstypiska portaler. Brf Skånegård som förvaltar huset bildades redan 1920 och kan alltså nästa år fira sitt 100-årsjubileum. Föreningen har en fin gemensam innergård med grill, utemöbler och väster. I huset finns även en bastu med relaxavdelning.

FÖRENINGEN

Brf Skånegård

Föreningen

Brf Skånegård (org. nr 702001-9969) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Bondetorpet 19 år 1920. Föreningen består av en hörnfastighet med adress Skånegatan 86 och Södermannagatan 34, och omfattar 31 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 920 kr/kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har fiber via IP-Only.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar en tvättstuga belägen i separat hus på gården utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp, vidare bastu, verkstad, cykelförråd och gemensam innergård.

Renoveringar, i urval

2020 renovering av innergård och källarförråd under innergård, rengöring av ventilationskanaler, indragning av fiber, 2019 stamspolning, 2018 ny värmecentral, nytt låssystem, 2017-18 fasad- och fönsterrenovering, 2017 renovering av portar, 2014 renovering av gårdsmur, 2010 el- och rörstambyte, ny värmeundercentral, 2007-08 installation av säkerhetsdörrar, 2004-05 renovering av fönster, 2000 omläggning av tak.

Planerade renoveringar

2022 målning av tvättstuga och källare. Föreningen har inga större underhåll inplanerade.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger/år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juli 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Detta läge är svårslaget, här bor du händelsernas centrum, mitt bland restauranger, caféer och trevliga butiker, nära till allt vad dessa kreativa kvarter har att erbjuda. Du kan äta din frukost på Il Caffe snett mittemot eller på Café Pascal runt hörnet för att bara ta några exempel. Nytorget ligger ett kvarter bort. Samtidigt som området har hög puls med barer och gatufester är det lugnt och mysigt med en fin småstadskänsla där det är lätt att bli stammis i butiker och caféer. Åt andra hållet är citypulsen högre, med Götgatan, Skrapan, Ringen och Medborgarplatsen på kort gångavstånd.