Type and press Enter.

Array
(
    [Bostadstyp] => Radhus
    [Adress] => Kämpavägen 16
    [Område] => Lidingö - Hersby
    [Våning] => 
    [Rum] => 5 rum
    [Area] => 146 + 14 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 367 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Kämpavägen 16

STILFULLT GAVELRADHUS I LUGNA OCH LUMMIGA HERSBY GÄRDE

TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTO: OZOLLAPA

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Kämpavägen 16
Område
Lidingö - Hersby
Rum
5 rum
Area
146 + 14 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Tomtareal
367 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
Radhus 2-plan med inredd vind
Byggnadsår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 2019-06-05
Energiklass
Ingen angiven
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
2-glas
Bjälklag
Betong
Tak
Tegel
Grundläggning
Krypgrund
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbet.
Ättebacken 2

Allmänt om fastigheten

El
7 000 kr/år
Renhållning
2 400 kr/år
Väg, samf
38 000 kr/år
Sotning
150 kr/år
Försäkring
10 284 kr/år
Total driftskostnad
57 834 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Samfällighetsavgiften inkluderar värme, vatten, avlopp, fiber och gemensam tvättstuga.
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
7 784 000 kr - Småhusbyggnad 2 784 000 kr, Småhusmark 5 000 000 kr
Summa pantbrev
3 400 000 kr
Tomtareal
367 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Lidingö Lidingö GA:31, Gemensamhetsanläggning: Lidingö Lidingö GA:32 Avtalsservitut Tappställe Last: Avtalsservitut: Tappställe, 01-IM4-54/7315.1
Planbestämmelser
Stadsplan (1952-12-01) Tomtindelning (1950-04-13)

Arkitekturen

Arkitekt: ANCKER - GATE - LINDEGREN 1950

Radhusen byggdes under åren 1948–1950 på mark som tidigare hörde till Hersby gård. De ritades av ett av tidens mer framgångsrika arkitektkontor, Ancker-Gate-Lindegren med Stig Ancker i spetsen. Tillsammans med landskapsarkitekt Walter Bauer skapade de ett unikt radhusområde kring den gamla äppelodlingen vid Päronparken på gårdens ägor. Placeringen av radhuslängorna och dess trädgårdar gjordes omsorgsfullt och med stor hänsyn till historien och de befintliga fruktträden. Området planerades för unga barnfamiljer och hade bland annat rum för tre hembiträden och en maskinist som kunde bistå familjerna med olika tjänster. Dessutom uppläts stora lekytor för barnen. Området blev mycket uppmärksammat då det stod färdigt och flera av dåtidens framstående arkitekter valde att bosätta sig här med sina familjer, bland annat trädgårdsarkitekt Bauer och Svenska Slöjdföreningens ordförande Åke Huldt. Radhusområdet tillhör idag Lidingö stads kulturhistoriska miljöer och är av hög kvalitet och utgör en del av Lidingös kulturarv som måste hanteras varsamt. Husen är i stort sett oförändrade sedan byggnadstiden med spritputsade fasader med ädelputs och enkupigt tegel på de asymmetriska sadeltaken. Längorna i området är individuellt olika till både storlek, planer och utförande men här råder ändå en sammanhållen enhetlighet tack vare en konsekvent detaljutformning. Andan från tiden för områdets tillkomst lever kvar än idag och här finns en speciell gemenskap och ett avslappnat umgänge för både små och stora. Den fina Päronparken mitt i området är en stor tillgång där de boende kan plocka frukt, leka, spela fotboll och annat. I området finns en samfällighetsförening som ansvarar för värme, vatten, avlopp, fiber och takskyddsanordningar. En gemensam tvättstuga för föreningens medlemmar finns också.

OMRÅDET

Här bor du på en grön och lummig plats vid en lugn och barnvänlig gata och precis intill skog (naturreservat) och hav med flera båtklubbar i Kyrkviken. I området finns flera bra skolor och förskolor, och det är gångavstånd till Lidingövallen och nära till en mängd olika fritidsaktiviteter; fotboll, tennis, pingis, golf, musikskola, ridhus, skidbacke med mera. Läget mitt på ön är perfekt för att enkelt nå öns alla omgivningar och med bara 7,5 km in till centrala Stockholm. Från Hersby går flera bussar till Ropsten och tunnelbanan som exempelvis tar dig till T-centralen från dörr till dörr på en halvtimme.