Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bergsgatan 36
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 41 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 1 079 kr/mån inkl. värme, V/A, bredband samt basutbud kabel-tv. )

Bergsgatan 36

VACKERT, LJUST OCH LUFTIGT - TVÅA MED 3,25 M TAKHÖJD

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bergsgatan 36
Område
Kungsholmen
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
41 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
1 079 kr/mån inkl. värme, V/A, bredband samt basutbud kabel-tv.

Driftskostnader

El
2 960 kr/år
Försäkring
3 400 kr/år
Total driftskostnad
6 360 kr/år
Drift räknat på
1 person

Arkitekturen

Arkitekt: Johan Sjöqvist 1875

Äpplet 4 ligger i hörnet av Bergsgatan och Scheelegatan. Här uppfördes i början av 1880-talet ett bostadshus som ritades av Johan Sjöqvist. Sjöqvist var byggmästare och har uppfört många byggnader i Stockholm där några av de mer kända är Konstnärshuset på Smålandsgatan och Hamburgerbryggeriet vid Norrtullsgatan. Ytterligare två hus i kvarteret Äpplet är ritade av Sjöqvist. Äpplet 4 ritades 1880 som ett rikt utsmyckat bostadshus men har genom åren byggs om och fått fasaden förenklad. 1935 fick huset sitt nuvarande utseende i funkisstil då det ritades om av den välkände arkitekten Björn Hedvall. När huset renoverades 1998 upptäcktes de ursprungliga väggmålningarna från 1880-talet i trapphuset och dessa restaurerades och pryder väggarna idag. Brf Äpplet 4 är en trevlig förening med engagerade medlemmar. Föreningens innergård är lugn och mysig med trädäck och en pergola, stenläggning, växtlådor och en stor rhododendron omgiven av pastellfärgade hus. I huset finns en stor tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel.

FÖRENINGEN

Brf Äpplet 4

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Äpplet 4 äger fastigheten Äpplet 4 på Bergsgatan 36 och Scheelegatan 10. Föreningen består av 19 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1984 och föreningen förvärvade fastigheten samma år.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av föreningen själva med extern revisor.

Urval renoveringar

Byte av rörstammar, 1992 – Trapphusrenovering, 1999 – Stamspolning, 2001 – Renovering av fönster och balkongdörrar, 2006 - Renovering av tvättstuga, 2008 – Stamspolning köksstammar, 2013 – Upprustning gård, 2016/2017 – Återbyggt passage från Bergsgatan till gården, 2018.

Kommande renoveringar

Fönsterrenovering planeras ske under våren 2020.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 4,3 Mkr, vilket ger cirka 2 400 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftshöjningar 2019.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Städning av gemensamma utrymmen

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta. Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga:

Tvättstugan i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. På samma våning ligger cykelförrådet.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar en gemensam vacker innergård med belags med kullersten och trädäck med plats för sittgrupper. På vinden finns ett gemensamt mötesrum. Tvättstugan är belägen i källaren och på gården finns ett soprum och cykelrum.

Parkering

Gatuparkering på stadens mark, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt

stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas

hos Stockholms stad.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, VA, bredband (100 Mbit) samt basutbud kabel-tv ingår i avgiften. Bredbandet samt kabel-tv levereras av ComHem.

Förråd:

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca. 11 kvm.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr).

Juridisk person och delat ägande:

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-05-03, föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i ett suveränt läge. Kvarteren är både pampiga och småstadsmysiga och du bor lugnt men oerhört centralt med kort promenadavstånd till citykärnan och centralstationen. Här finns ett stort utbud av trevliga kvartersrestauranger och caféer som till exempel Bergamott, Mäster Anders, Il Caffe och Bulleboden. Dessutom många kreativa småbutiker samt torghandel och stadsloppis på närliggande Kungsholmstorg. Närliggande Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Både blå och grön linje samt flera busslinjer trafikerar nära.