Type and press Enter.

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Övrig bostad
Adress
Gästrikegatan 18A
Område
Vasastan - S:t Eriksplan
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
52 m²
Avgift
2 155 kr

Allmänt om fastigheten

El
1 533 kr/år
Total driftskostnad
1 533 kr/år
Kommentar
Även försäkring bostadsrättstilläg utgår.

Arkitekturen

Arkitekt: Victor Dorph och Anders Höög 1900-1901

Kamelian 11 och Kamelian 12 är två samkomponerade byggnader som tillsammans bildar Bf Idog upa. Husen uppfördes under år 1900-1901 och ritades av arkitektduon Victor Dorph och Anders Höög. Dorph och Höög var en mycket produktiv duo som vid denna tid låg bakom en stor del av det som byggdes i staden vid denna tid, vilket gjorde att de kallades för ”Nordens största byggnadsfirma”. Totalt ritade de runt 230 hus som än idag är viktiga inslag i stadsbilden. Kamelian 11 och 12 består av två gathus i fem våningar och två gårdshus i fyra våningar. Byggnaderna, som bildar en enhet mot gatan, är putsade i en röd kulör med en grå reliefdekorerad bottenvåning. Gårdshuset där denna lägenhet ligger är, som brukligt med gårdshus, enklare i utförandet och är putsat i en vit nyans. Gästrikegatan hette vid tiden för husets uppförande Uppsalagatan, namnbytet skedde 1938 på grund av förväxlingar med Upplandsgatan och Uppsalavägen. I kvarteren låg tidigare den Bergianska trädgården, vilket idag lever kvar i kvartersnamn med inspiration från växtriket. Bf Idog upa bildades 1907 och firar alltså 112 år i år. Föreningen är skuldfri. På de två innergårdarna finns under sommarhalvåret utemöbler för de boende. Interiört finns gemensam tvättstuga och cykelrum.

FÖRENINGEN

Bf Idog UPA

Antal lägenheter och lokaler:

Bf Idog u.p.a. äger fastigheten Kamelian 11 och 12. Föreningen upplåter en lägenhet och en lokal med hyresrätt. Resterande antal lägenheter är 44 st. Huset ritades av arkitekterna Victor Dorph och Anders Höög och uppfördes 1900-1901.

År föreningen övertog fastigheten:

Bf Idog u.p.a. bildades 1907-07-10 .

Tomträtt:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoVera Konsult AB.

Renoveringar

2012 treglasfönster i samtliga lägenheter,

2013 Gårdarna renoverades, Byte av stammar i markplan mellan fastigheter. Ny kulvert.

2014 Samtliga tak målades

2017 Samtliga fönster målades på utsidan, nytt passersystem i entréplan,

2018 ytterdörrar till lägenheter förbättringsmålas.

Kommande renoveringar

Löpande underhåll

Stammar byts efterhand som det görs badrumsrenovering

Ett par kallvattenstammar i gathusen behöver bytas.

Ekonomi:

Föreningens skuldbelopp per 2017-12-31 är 0 kr.

Avgifter:

På Bf IDOG föreningsstämma beslutades om 10%ig avgiftssänkning från 2019-07-01. I avgiften ingår vatten och värme, avfall och bredband. Köparen debiteras 2,5% av basbeloppet i överlåtelseavgift. Säljaren debiteras 1% av basbeloppet för varje pantmeddelande.

Förråd:

Ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen:

Det finns tvättstuga i nr 16 A, cykelkällare i nr 18, möteslokal och bastu i nr 16. På vinden i nr 18 A finns ett större utrymme som kan disponeras för tillfällig förvaring av möbler i samband med renovering eller flytt.

Bredband och tv:

Fiberkabel för bredband, nyttjanderättsavtal finns med Stokab AB.

Bredband/IP-telefoni och TV, avtal finns med Bredbandsbolaget.

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person eller delat boende.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning, stadgar samt information från styrelsen och dess kontaktperson 2019-05-10. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gästrikegatan och dess närliggande gator utgör fina exempel på tidig 1900-talsbebyggelse. Här ligger många praktfulla och välbevarade jugendhus. Läget invid Vasaparken, där alla åldrar kan roa sig under lediga stunder, är mycket trivsamt. Här har du även nära till både Sankt Eriksplan och Odenplan och dess kommunikationer med tunnelbana, bussar, flygbussar samt citybanan. Restaurang- och caféutbudet i området är något av stadens trevligaste med till exempel klassiker som Wasahof, Tennstopet och Musslan. De allra närmaste kvarteren bjuder på pärlor som Erlands och Minh Mat. Gott är det också att ha stora parkområden som Hagaparken och Karlbergs slott på promenadavstånd.