Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svandammsvägen 8, 2 tr
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 51 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 475 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel tv, bredband (fiber Bahnhof 110 kr/mån utöver avgift) )

Svandammsvägen 8

CHARMIG OCH SOCIAL TVÅA MITT I KRANSEN OCH I SKULDFRI FÖRENING

TEXT:MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 8, 2 tr
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
51 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 475 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel tv, bredband (fiber Bahnhof 110 kr/mån utöver avgift)

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Övrigt
2 100 kr/år
Total driftskostnad
4 500 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Summan övrigt avser gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Café och bageri Pomona
Tre vänner
Bar och restaurang
Noli Deli
Italiensk deli
Svandammsparken
Shopping i området
Alla fina butiker och alla övriga restauranger

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: ARTHUR CLARIN 1929

I det stora kvarteret Lejongapet hör Lejongapet 33 till ett av de äldre husen. Det uppfördes under åren 1929–1930 och ritades av arkitekt Arthur Clarin som en vinkelbyggnad belägen i hörnet av Tegelbruksvägen och Svandammsvägen vid den plats som kallas Skvallertorget. Huset har fyra våningar och fasad putsad i en rödbrun nyans. Byggnaden är ett fint exempel på hus från den tid då klassicism och funktionalism möttes och den har inte genomgått några större förändringar under åren, utan bevarar i stort sett sitt ursprungliga utseende. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Lejongapet 33

Föreningen

Brf Lejongapet 33 (org. 702002-9489) är en äkta bostadsrättsförening som innehar fastigheten Lejongapet 33 med äganderätt. Föreningen består av ett gathus beläget på Svandammsvägen 8 samt Tegelbruksvägen 1, och omfattar 38 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri och har ca 3,5 mkr i kassan. De 4 lokalerna ger löpande goda intäkter. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia Förvaltning AB.

Bredband och kabel-tv

Leverantör avseende fiberdraget bredband är Bahnhof med en hastighet om 1000/1000 Mbit/s, kabel-tv bestäms av medlemmarna separat.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på 483 kr per pant.

Gemensamma utrymmen

Gemensam innergård med pergola, utemöbler och grillmöjligheter. Som boende har man också tillgång till cykelförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal, piskbalkonger och ett hobbyrum. Det finns en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel samt linor för att hängtorka i separat rum. Tvättstugan är belägen i källaren på Svandammsvägen 8.

Förråd

Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd om ca 5 kvm.

Renoveringar i urval

2022 stamspolning, 2021 säkrat upp taket och förlängt livslängden, 2020 installation av fiber från Bahnhof i samtliga lägenheter och lokaler, 2019 systematiskt brandskydd genomfördes under hösten och numera finns brandsläckare upphängda i källare och i trapphusen, ny energideklaration har genomförts, underhåll av föreningens gasledningar har genomförts, 2018 byte av tvättmaskin, kontroll av fasad samt reparation av skadade delar, besiktning och kontroll av fjärrvärmeanläggningen, spolning av stammarna, 2017 OVK besiktning, 2015 underhåll avloppsrör i källaren, 2014 installation av värmekablar på taken samt upprustning av innergården, översyn av avloppssystem, 2013 montering isolerglas i samtliga fönster samt målning utsida fönster, totalrenovering av tvättstugan, 2012 installation av sopsugsanläggning, 2010 OVK, 2009 spolning och renskärning av avloppsstammar, 2006 radonmätning, 1998 installation och anslutning av fjärrvärme, 1990 installation av nya avloppsstammar, nya tät- och ytskikt i badrum, nya el-stigare, 1988 renovering av fasad och takbeläggning.

Planerade renoveringar

Föreningen planerar uppfräschning och förbättring av trädgård.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i oktober 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress befinner du dig i hjärtat av gamla Midsommarkransen. Känslan är att bo i en liten stad i staden och man har också nära till allt, som tunnelbana, restauranger, caféer, butiker, bio och naturområden. Utan att lämna de närmaste kvarteren kan man välja på ett stort antal trevliga matställen och nya öppnar ständigt upp. Skvallertorget är en mysig plats med två uteserveringar och nyplanterade träd. Till Coop tar det två minuter och likaså till tunnelbanan. Den bilburne brukar ha lätt att hitta parkering, och det är även möjligt att få plats i något av garagen som ligger nära huset.