Type and press Enter.

Tegelbruksvägen 1

LJUS OCH MYSIG 1920-TALSTVÅ VID LUGN GRÖN GÅRD

FOTO: SPINNELL TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 1
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
58 m²
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 876 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas.

Allmänt om fastigheten

El
2 800 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Övrigt
2 800 kr/år
Total driftskostnad
7 100 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Övrigt avser gas. Driftskostnaderna är beräknade enligt schablon och kan både vara högre och lägre för ny bostadsrättshavare.

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Arthur Clarin 1929

Lejongapet 33 är ett av de äldre bostadshusen i det stora kvarteret Lejongapet. Huset uppfördes under åren 1929–1930 och ritades av arkitekt Arthur Clarin. Det är en vinkelbyggnad belägen i hörnet av Tegelbruksvägen och Svandammsvägen vid den plats som kallas Skvallertorget. Huset har fyra våningar och en fasad putsad i en rödbrun nyans. Byggnaden har inte genomgått några större förändringar utan bevarar i stort sett sitt ursprungliga utseende. Den är ett fint exempel på byggnad från den tid då klassicism och funktionalism möttes. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Brf Lejongapet 33 bildades 1973 och är en trygg och skuldfri förening med alla större renoveringar gjorda. Här finns 39 lägenheter och fyra hyreslokaler. Föreningen har en gemensam innergård med en fin pergola, utemöbler, grill, gräsytor, träd och planteringar. I huset finns hobbyrum, samlingslokal, cykel- och barnvagnsförvaring och en tvättstuga med tre maskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och torkrum.

FÖRENINGEN

Brf Lejongapet 33

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Lejongapet 33 med adress Tegelbruksvägen 1 samt Svandammsvägen 8. Huset uppfördes mellan 1929–1930 och ritades av arkitekten Arthur Clarin. I föreningen finns det 39 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och fyra lokaler upplåtna med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen övertog fastigheten 1987.

Förvaltare

Driftia förvaltning AB har skött den tekniska förvaltningen. Valvet AB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Mark

Marken ägs av föreningen och tomträtt är således inget orosmoment i denna brf.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Urval renoveringar

2015 Underhåll avloppsrör i källaren. 2014 Installation värmekablar på taken samt upprustning innergård. 2013 Montering isolerglas i samtliga fönster samt målning utsida fönster. 2013 Totalrenovering tvättstuga. 2012 Installation sopsuganläggning. 2010 Genomfördes OVK. 2009 Spolning och renskärning av avloppsstammar. Detta är en modern rengöringsmetod som avsevärt förlänger intervallen mellan underhållsåtgärderna. 1998 Installation och anslutning av fjärrvärme. 1990 Installation nya avloppsstammar, nya tät- och ytskikt i badrum, nya el-stigare. 1988 Renovering fasad.

Kommande renoveringar

Taket ska målas våren 2020. Föreningen undersöker möjligheterna att dra in bergvärme i fastigheten. Fiber planeras att dras in i fastigheten under kommande året.

Ekonomi

Föreningen är helt skuldfri. Normalt ligger skulderna på cirka 6 500 kr per kvm boyta i midsommarkransen. Föreningen har dessutom ca 3 000 000 kronor i kassan. Det finns inga planer på avgiftsförändringar och avgifterna har endast höjts en gång sedan 1990 vilket visar på en stark ekonomi under lång tid.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel samt linor för hängtorking i separat rum. Tvättstugan är belägen i källaren på Svandammsvägen 8.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam, lummig och mysig innergård med pergola, utemöbler och grillmöjligheter. Som boende har man också tillgång till cykelförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal, trapphusbalkonger och ett hobbyrum.

Bredband och tv

Föreningen är ansluten till kabel-tv via ComHem, större kanalutbud beställs och debiteras individuellt. Föreningen är ansluten till bredbandsnätet via ComHem.

Städdagar och trappstädning

Under vår och höst anordnas gemensamma arbetsdagar för att städa föreningens utrymmen under trevliga former. Trappstädning sköts av städfirma.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, årsredovisning samt stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Till exempel ligger lampbutiken Svenska armaturer i samma hus som lägenheten. Nära finns också kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du ut och resa har du tunnelbanan bara någon minut hemifrån.