Type and press Enter.

Västerled 33

STOR, SOCIAL OCH MYSIG LÄGENHET MED VILLAKÄNSLA

TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Västerled 33
Område
Bromma - Äppelviken
Våning
0, ej hiss
Rum
5 rum och kök
Area
95 m² + 45 m² biarea
Faktisk uppmätning
Avgift
7 467 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV grundutbud och Bredband (1000/1000)

Arkitekturen

Arkitekt: EDVIN ENGSTRÖM 1928

Under 1920-talet var byggnadsverksamheten livlig i Äppelviken. Ett av de hus som uppfördes var Träffen 3 på Västerled 33. Det byggdes 1928 och ritades av Edvin Engström på Stockholms stads fastighetskontor. Många är de byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den arkitekt som ritat flest hus i Stockholm, såväl flerfamiljshus som villor. Träffen 3 är ett klassiskt 1920-talshus i två våningar samt inredd vindsvåning. Fasaden är putsad i en ljusrosa kulör och fönstren är tidstypiskt spröjsade med tre glas i varje båge. Husets entré är belägen in mot dess gård. Då huset stod nytt fanns butikslokaler i bottenvåningen, dessa är nu ombyggda till bostäder. De boende i Brf Träffen 3 har en lummig inhägnad trädgård med flera uteplatser och gräsmatta. I centrum på gården står ett stort körsbärsträd. I anslutning till ingången på nedre plan har denna lägenhet en egen mysig uteplats med utrymme för växter och lyktor.

FÖRENINGEN

Brf Träffen 3

Föreningen

Brf Träffen 3 (org: 716419-4743) är en äkta bostadsrättsförening som består av 10 bostadsrätter i varierande storlek. Föreningen bildades redan 1985 och förvärvade fastigheten 1986 (upplåten med tomträtt).

Ekonomi

Föreningen har ett bra kassaflöde och låg belåningsgrad, i dagsläget har man ca 2.6 MSEK i lån vilket ger en belåningsgrad om ca 3 560 kr/kvm bostadsyta (räknat på uppmätt bostadsyta 744 kvm, alla lgh har nyligen mäts upp). Man amorterar regelbundet. I avgiften ingår värme, vatten samt bredband 1000/1000 Mbit och grundutbud kabel-TV. Det finns inga beslut om några avgiftsändringar.

Överlåtelseavgift

Köparen debiteras vid varje överlåtelse en expeditionsavgift på 2,5 % av basbeloppet (2019 = 1 163 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av basbeloppet (2019 = 465 kronor) vid varje pantsättning.

Renoveringar och underhåll, i urval

1987 Elstambyte. 2001 Rörstambyte. 2004 Bergvärme. 2011 Utvändig fönsterrenovering kompletterat med energi-och bullerdämpande glas. 2012 Omläggning tak. 2015 Stambyte under sula. 2016/2017 Renovering av trapphus. För mer information om renoveringar se årsredovisningen.

Kommande renoveringar:

Föreningen har just påbörjat en dränering av fastigheten som beräknas bli klar under våren. Kostnaden för detta beräknas till ca 600-650 tkr.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till en mycket trivsam trädgårdstomt i härligt sydvästläge. På tomten finns det utemöbler samt möjlighet att parkera cyklar i ett förråd. Dessutom finns en gemensam tvättstuga.

Städning

Varje medlem har en trappstädning i månaden och två gånger om året har man gemensam gårdsstädning.

Parkering

I området är det fri parkering längs med gatan.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten har bredband via fiber (1000/1000 Mbit, leverantör Sappa) som ingår i avgiften. Kabel TV basutbud ingår också i avgiften.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Informationen ovan är kontrollerad med styrelsen 2019-04-12.

OMRÅDET

Äppelviken, en av Stockholms första trädgårdsstäder, är en mysig idyll med mestadels villabebyggelse men även mindre flerfamiljshus som detta. Hit går 12:ans spårvagn om man inte vill ta en kort promenad från tunnelbanan i Alvik eller Stora Mossen. Snett mittemot lägenheten ligger Fat Franks pizzeria med goda stenugnspizzor, och längre ner på gatan finns både anrika Park konditori samt Café Gateau. Här finns även mysiga Äppelvikens bokhandel. Längs Ålstensgatan finns flera trevliga matställen och butiker, bland annat stans bästa gelato hos Gelato Scarfó. I Äppelviken bor du året om med en känsla av semesterlugn, tack vare det sjönära läget och de vindlande gatorna med uppvuxna och prunkande trädgårdar. Samtidigt befinner du dig inte långt från centrala Stockholm och har goda kommunikationer nära som gör att du snabbt kan ta dig dit du vill. I området finns många bra skolor, förskolor och idrotts- och fritidsanläggningar.