Type and press Enter.

Torsvikssvängen 13

LJUS OCH HARMONISK FUNKISFYRA MED BALKONG MOT PARK

TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torsvikssvängen 13
Område
Lidingö - Torsvik
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
84 m²
Avgift
3 677 kr/mån inkl. värme, v/a, bredband och kabel-tv basutbud

Allmänt om fastigheten

El
3 900 kr/år
Försäkring
1 804 kr/år
Total driftskostnad
5 704 kr/år
Beräknat antal pers
3

Arkitekturen

Arkitekt: 1946 Anker-Gate-Lindegren

Långa raden kallas det långa huset på Torsvikssvängen där denna lägenhet ligger. Det består av en lång länga och en tvärställd byggnad i anslutning och det ritades av arkitekttrion Ancker-Gate-Lindegren som även reviderade stadsplanen för området. Långa raden stod klar för inflyttning 1945. Det består av fem sammanfogade smalhus i tre våningar, klassiska för tiden de byggdes i. Fasaderna är spritputsade i gult med slätputsade vita fönsteromfattningar. Här bor du i Brf Torsviggen som har 90 lägenheter. Husen omgärdas av grönska och parkmiljö med bland annat en stor lekpark i anslutning.

FÖRENINGEN

Brf Torsviggen

Föreningen

Brf Torsviggen (org. nr 716419-9809) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Torsviggen 4 år 2000. Föreningen består av ett gathus och omfattar 88 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt, det finns dessutom 19 stycken garageplatser med intern kö. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 3 200 kr / kvm bostadsrättsyta. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Trönnberg & Co Förvaltning AB. Teknisk förvaltning sköts av Bostadsrättsföreningen.

Bredband och kabel-tv

Bredband och kabel-tv levereras av ComHem och ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 164 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga i källarlokal, utrustad med 2 maskiner, 2 torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Cykelrum finns. Vacker natur med en fin lekplats inpå knuten.

Förråd

Lägenheten disponerar 2 källarförråd.

Renoveringar, i urval

2017 spolning av stammar, nya fönster och portar till lokalerna på Torsvikssvängen 11, ny belysning i källaren och fastighetens baksida, 2016 ny belysning i trapphusen, nya fläktar på taket, OVK utförd, förbättringar på fasadens grund, 2015 renovering av tvättstugan med nytt kakel, nya tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare, 2014 dränering och renovering av stödmurar, installation av kodlås till portarna, 2013 nyanskaffning av samtliga portar, 2012 renovering av 2 trappuppgångar, 2011 tilläggsisolering av vind, omputsning av fasad, 2010 renovering av tak, 2003 renovering av trapphus, 1986 byte av elstammar.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Allservice Fönsterputs och Städ

Parkering

Föreningen har ett garage med 19 stycken parkeringsplatser med intern kö, avgift 450 kr per månad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i februari 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med småstadskänsla och gångavstånd till Lidingö centrum samtidigt som du kan åka kollektivt på 15 minuter till centrala Stockholm. Inom tio minuters promenad finns tre bagerier/caféer, flera restauranger och två Coop-butiker. Dessutom finns både förskola och en F9-skola med mycket gott renommé väldigt nära. Trevligt är också att ha en av Stockholms vackraste platser, Millesgården, på promenadavstånd. Att bo på en ö är såklart härligt, och på denna adress bor du mycket vattennära med fina promenadstråk och motionsspår längs vattnet. Cirka 500 meter från lägenheten har man en fin utsikt över inloppet vid Lilla Värtan.