Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Blekingegatan 38, 4 tr
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 61 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 298 kr/mån inkl värme och vatten )

Blekingegatan 38

JUGENDTVÅA MED HÖGT LÄGE OCH BURSPRÅK

TEXT: PETTERSSON FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Blekingegatan 38, 4 tr
Område
Södermalm - SoFo
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
61 kvm
föreningens information
Avgift
2 298 kr/mån inkl värme och vatten

Driftskostnader

El
3 400 kr/år
Försäkring
2 472 kr/år
Övrigt
2 268 kr/år
Total driftskostnad
8 140 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt=gas

Arkitekturen

Arkitekt: Harald Molin 1910

Fastigheten Obelisken 3 ligger i hörnet av Blekingegatan och Götgatan och är ett pampigt jugendhus uppfört under 1910-1911. Enligt stadsmuseets inventering ritades huset av Harald Molin, men signaturen på ritningarna lyder E Mattsson. Obelisken 3 består av ett hörnhus i fem till sex våningar samt en gårdsflygel i fyra våningar. Gatuhuset har en entré mot vardera gata. Fasaden är putsad i en ljusgul nyans med grönmålade höga T-postfönster. Entrén mot Götgatan räknas som huvudentré, men fasaden mot Blekingegatan imponerar mest med en hög prydnadsgavel i sandsten med svulstiga barockformer. På båda sidor finns burspråk, dekorativa ritsningar och putsade hörnkedjor.

Brf Obelisken 3 består av 41 lägenheter och 8 uthyrda kommersiella lokaler. Den klassiska skobutiken Skobell har huserat i fastigheten sedan 1940-talet. Föreningen har en innergård där det under sommarhalvåret genom en engagerad granne finns krukor med växter och flera sittgrupper för den som vill duka till middag utomhus. I föreningen bor människor i olika åldrar och många har bott i föreningen länge.

FÖRENINGEN

Brf Obelisken 3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Obelisken 3. Fastigheten består av ett flerbostadshus i hörnet Götgatan/Blekingegatan. Föreningen består av 35 lägenheter med bostadsrätt och 8 uthyrda lokaler samt 6 lägenheter med hyresrätt. Hyresrättslägenheterna är 45, 54, 60, 60, 70 respektive 172 kvm stora. Det rör sig alltså om en mycket stor dold tillgång.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi med tillgångar i form av flertalet hyresrätter och lokalintäkter. Vinden har sålts och byggs idag om till lägenheter. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Föreningen bildades

Fastigheten förvärvades av tidigare hyresvärd juni 2016. Bostadsrättsföreningen har funnits sedan 1990.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoVera.

Renoveringar

2019 renovering av gårdsbjälklag, besiktning av skorsten, delar av vind byggdes om till bostäder, 2018 ny cirkulationspump installerades i undercentral, nya slottsvred och luftningsventiler monterades på samtliga radiatorer, 2017 byte av köks och avloppsstammar, tvättstugan genomgick renovering, 2015 ommålning av plåttak, 2016 byte av elstigare, 2014 renovering av fasaden samt yttre fönsterbågar.

Kommande renovering

2022 då vindarna är färdiga så ska hissar och trapphus renoveras, säkerhetsdörrar ska installeras till samtliga lägenheter, när detta är klart ska balkonger mot innergården renoveras och innergården ska rustas upp med ny inredning, trapphuset kommer att renoveras i slutet av vindprojektering och hissarna kommer att renoveras och dras ner till källaren och upp till vinden.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad, gemensam städdag förekommer 1 gång / år.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel, i tvättstugan finns även dusch och toalett. Innergård med cykelställ, cykelrum med plats för barnvagnar, grovsoprum.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 4 kvm.

Bredband och kabel-tv:

Föreningen har avtal med Tele2 för bredband och kabel-tv, medlem tecknar eget abonnemang.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte i föreningen, delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10%.

Byggplaner

Stockholm växer och kommunen har planer på att bygga om i Stockholm. För mer information om byggplaner och beslut se på kommunens hemsida alternativt kontakta kommunen eller besök https://vaxer.stockholm/.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och föreningens årsredovisning för 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du verkligen i ett centralt läge på Söder. Blekingegatans östra del är en lugn enkelriktad gata men runt hörnet når du snabbt Götgatans myller och stora utbud av butiker, restauranger och kommunikationer. Bland restaurangerna kan nämnas anrika restaurang Pelikan, ett av Stockholms äldsta restaurangnamn som finns belagt sedan 1600-talet. Dessutom har du gångavstånd åt alla håll - till exempel Medborgarplatsen, Mariatorget, SoFo, Skanstull, Slussen och flera parker i området som Vita Bergen och Skånegläntan. Eriksdalsbadet med utomhusbad om sommaren är särskilt härligt att ha i kvarteren. Närmaste tunnelbana hittar du vid Skanstull, men du kan också gå några steg extra till Medborgarplatsen.