Type and press Enter.

Lidnersplan 8

GRANNE MED HIMLEN – FANTASTISK ETTA MED STOR BALKONG

TEXT:MUREN STYLING:RYDMAN FOTO:SPINNELL

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lidnersplan 8
Område
Kungsholmen - Kristineberg
Våning
6 av 6, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
22 m²
föreningens information
Avgift
1 446 kr/mån Inkl. värme, V/A, basutbud kabel-tv. Obligatorisk tillägg om 99 kronor för bredband.

Allmänt om fastigheten

El
4 400 kr/år
Total driftskostnad
4 400 kr/år
Beräknat antal pers
1

Arkitekturen

Arkitekt: Georg Lindberg 1938

Folkungaträdet 5 med adress Lidnersplan 8 ritades av arkitekt Georg Lindberg och stod färdigt 1938. Georg Lindberg har ritat många flerfamiljshus, men även villor, i Stockholms förorter. Han var också aktiv i media och debatter, bland annat genom medverkande i tidskriften Hem i Sverige. Folkungaträdet 5 är ett sju våningar (entréplanet inkluderat) högt hus i klassiskt funkisutförande, putsat i en vit nyans och med bottenvåning av marmor. Fasaden pryds av ett burspråk och två rader balkonger av modell större. Fönstren är även de vitmålade och ursprungliga med byggåret. Endast smärre förändringar har skett med husets exteriör sedan det stod nytt så det är i ett mycket fint ursprungligt skick. I Brf Folkungaträdet 5 finns 31 bostadsrättslägenheter och en hyresrättslokal. I huset finns en gemensam tvättstuga, cykelförvaring och vindsförråd. På framsidan av huset har man en uteplats, men det bästa är den gemensamma takterrassen som endast ligger en halvtrappa upp från denna lägenhet. Huset ligger med ett högt fritt läge vid Lidnersplan och parken i dess mitt, med Mälaren som fond i sydväst.

FÖRENINGEN

Brf Folkungaträdet 5

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Folkungaträdet 5 äger fastigheten Folkungaträdet 5. Föreningen består av 31 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1938 av arkitekten Georg Lindberg.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2000 och förvärvade då fastigheten.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna service Stockholm AB.

Renovering

Renovering av tvättstuga, 2001 – Relining av stammar i kök och badrum, 2001 – Byte av hissmotor, 2002 – Fönsterrenovering, 2003 – Byte av elstigare, 2003 – Byte av undercentral och trapphusrenovering, 2008 – Fasadrenovering av södra sidan, 2010 – Balkongbygge till vissa lägenheter, 2013 – Stambyte, 2013 – Fasadrenovering norra sidan, 2015 – Ny port och målning av tvättstugan, 2017 - Fönsterrenovering på framsidan av huset, 2019.

Kommande renoveringar

Nästa renovering är takmålning som är planerad våren 2020.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 8,5 Mkr, vilket ger cirka 6 700 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Vardia försäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus och tvättstuga så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen samlas för städdagar någon gång per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga:

Tvättstugan ligger på källarplan och är utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar en takterrass med fin utsikt och en uteplats på framsidan av huset. På källarplan finns en gemensam tvättstuga och på markplan ligger ett gemensamt cykelförråd.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, Kabel-tv basutbud ingår i avgiften. Obligatoriskt tillägg om 99kr/mån för bredbandet som levereras via Ownit. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr). Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-08-07, stadgar samt årsredovisning från 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kristineberg är Kungsholmens västligaste utpost, vackert beläget på klipporna mot Mälaren. Här finns lugnet, parkerna och vattnet med småbåtshamn och badmöjligheter. Härifrån kan du promenera längs vattnet runt holmen och även ta Tranebergbron över till Alvik och Bromma. Den nya stadsdelen Hornsbergs strand norr om Kristineberg har medfört ett ökat utbud av restauranger och barer i området vilket ger härlig stämning, särskilt sommartid. Du har nära till storhandling på Ica Maxi i Lindhagen och ett stort utbud av olika träningsmiljöer och -lokaler i området. Du tar dig snabbt med cykel, buss eller tunnelbana till knutpunkten Fridhemsplan, och sedan vidare mot city.