Type and press Enter.

Ringvägen 153

Helrenoverad trea med bevarad 20-talscharm

TEXT:BERTHELS STYLING:EVENSTEVEN FOTO:BOUKARI

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 153
Område
Södermalm
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
3 rum
Area
74 m²
Boarea enligt föreningens info
Avgift
3 432 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten

Allmänt om fastigheten

El
2 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
4 000 kr/år
Kommentar
Uppgifterna är en uppskattning av säljaren

Arkitekturen

Arkitekt: 1927 - Albin Stark (Arkitekt)

Här bor du på Ringvägens lugna del, mittemot den nyligen upprustade Lilla Blecktornsparken, med populära restaurangen Bleck, tennisbana, hängmattor, gräsytor och utegym. Du har även nära till Nytorget och SoFo, med gott om soliga uteserveringar och populära butiker, samt Stora Blecktornsparken och Vitabergsparken med härliga grönytor och lekparker. De vattennära stråken längst Hammarby sjö och Årstaviken är som gjorda för en promenad eller löptur och det finns dessutom flera utegym i närområdet. Flera busslinjer passerar strax utanför porten och på bekvämt promenadavstånd ligger Skanstulls tunnelbanestation. Det är även lätt att hitta parkeringsplats i dina nya kvarter.

FÖRENINGEN

Brf Räfsan 153

Föreningen

Brf Räfsan 153 (org. nr 769633-1136) är en nybildad förening som förvärvade fastigheten Räfsan 7 år 2018. Föreningen består av ett gathus med adress Ringvägen 153 och ett gårdshus med adress Ringvägen 153 B, och omfattar totalt 68 lägenheter varav 10 hyreslägenheter samt två hyreslokaler, två garage som är uthyrda till företag, totalt 4 lokaler

Marken

Innehas med äganderätt.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Teknisk förvaltning sköts av Energibevakning.

Bredband och kabel-tv

Både bredband och kabel-tv tecknas separat.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person

Gemensamma utrymmen

Två tvättstugor med digitalt boknings system.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Ekonomi

Inga nya lån är upptagna sedan 2018 årsredovisning. Inga avgiftshöjningar är planerade. Föreningen har en pågående försäljning av en hyresrätt. Efter den försäljningen kvarstår 10 stycken hyresrätter. Föreningen har ca 13 milj kr i kassan och budgeterat för kommande renoveringar. Hyresrätternas värde är ca 35 000 000kr om de upplåtes med bostadsrätt.

Månadsavgiften

I månadsavgiften ingår värme och vatten.

Aktuella renoveringar renoveringar i urval

2019 stambyte, byte av el och radiatorer i samtliga lägenheter och hela fastigheten, renovering av hissar, åtgärder gällande värme och ventilation, tvättstuga, armaturer i trapphuset, rivning av elrum, 2018 vinden har exploateras och sålts som bostadsrätter i samband med det gjordes även taket.

Kommande renoveringar

2020/2021 Renovering av gårdsbjälklag 2 plan samt gård

2023 Fasadrenovering

2023 Renovering av franska balkonger med smide

2023 Renovering av fönster, fönsterdörrar, bleck, beslag och stuprör

2023 Renovering av entréport och balkongdörrar

2022 Ytskiktsrenovering samt byte spis, fläkt mm hyreslägenheter

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Hemsida

https://brfrafsan153.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt information från styrelsen april 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kvarteret Räfsan bebyggdes till större delen under 1920-talet. Räfsan 7 ritades av Albin Stark och de första ritningarna är från 1926. Själva byggnationen tog hela tre år (1927-1930) eftersom ritningarna ändrades under det pågående arbetet. Den välbevarade byggnaden består av ett gathus i sex våningar och en gårdsflygel i fem våningar. Fasaden är stramt klassicistisk, putsad i en rosa nyans med symmetriskt utplacerade fönster som är spröjsade med tre glas i varje båge.