Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Åsögatan 173, 3tr
  [Område] => Södermalm - Sofia
  [Våning] => 3 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 41 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 470 kr/mån Inkl. värme, vatten, tv och bredband )

Åsögatan 173

SOVA UNDER HALVMÅNEN – CHARMFULL OCH VÄLBEVARAD MINITVÅA

TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Åsögatan 173, 3tr
Område
Södermalm - Sofia
Våning
3 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
41 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 470 kr/mån Inkl. värme, vatten, tv och bredband

Driftskostnader

El
3 200 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Café Nizza

Arkitekturen

Arkitekt: Ture Sellman 1929

Signalen 7 med adress Åsögatan 173 ritades av arkitekt Ture Sellman och stod klart 1929. Ture Sellman har ritat en hel del hus runt om i Stockholm, men även i till exempel Eskilstuna och Katrineholm. 1940 avslutade han dock sin arkitektkarriär för att gå in i filmbranschen med eget företag. Signalen 7 är ett stiligt hus i fem våningar som ritades i slutet av 1920-talet men ser förhållandevis funkis ut. Fasaden är putsad i en ljusgrön nyans och fönstren är målade i vitt. Ovanför entréporten finns ett burspråk som sträcker sig upp till tredje våningen och pryds av halvmåneformade fönster. Huset försågs från början med små lägenheter, ett rum och kök med matrum eller enkelrum med kokvrå/pentry, men på senare år har vissa lägenhetssammanslagningar skett vilket gett större lägenheter. I övrigt är detta en välbevarad och ursprungslik 90-åring. Brf Signalen 7 består av 16 bostadsrätter. De boende har en trivsam och grönskande innergård med sittgrupper, grillmöjlighet och cykelparkering. En renovering av gården planeras till våren. I husets källarplan finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

FÖRENINGEN

Brf Signalen 7

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Signalen 7. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt om totalt 1 128 kvm och är en äkta bostadsrättsförening. Husen ritades av arkitekten Ture Sellman och uppfördes 1929.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2003.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Svensk Bostadsrättscentrum (SBC). Den tekniska förvaltningen sköts av Cemi.

Renovering

Installation av fjärrvärme samt omläggning av tak 1993 – Stambyte samt byte av elstigare 1994 – Renovering av gatufasad samt renovering av fönster 1995 – Ombyggnation av vind till lägenheter 2006 - Ommålning av tak och fönster samt ombyggnation av gårdar 2008 – Nya tvättmaskiner och torktumlare till tvättstugan 2009 – Bredbandsanslutning till Stockholms Stadsnät 2013 - Byte av undercentral för fjärrvärme samt spolning av stammar 2018. Under februari-mars 2019 skedde det dränering på innergården, putsning och målning av fasadsocklarna samt viss förstärkning på vädringsbalkongerna. Innergården uppdaterades med nytt grus.

Kommande renoveringar

Inget stort planerat närmsta tiden.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 5,5 Mkr, vilket ger cirka 4 800 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftshöjningar. Det finns ca 400 Tkr i kassa & bank.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Delat ägande

Minsta ägarandel 10%.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus och tvättstuga så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga:

Tvättstugan ligger på gatuplan och är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar trapphusbalkonger med gårdsutsikt samt en grönskande innergård med sittgrupper och grillmöjligheter. Cykelställ finns på innergården samt på framsidan av huset.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, VA, Kabel-tv basutbud samt bredband ingår i avgiften. För kabel-tv är huset anslutet till ComHem och bredband (Fiber) levereras via Stockholms stadsnät. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) erlägges köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr) erlägges köparen.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar samt årsredovisning från 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med bästa läge i SoFo, mitt i folklivet men ändå med avskildhet, och granne med en mängd restauranger och caféer. Café Nizza blir kanske ditt stamställe då det ligger i grannhuset. Shoppingen i kvarteren är högkvalitativ, unik och personlig, men vill du åt de stora kedjorna finns även Götgatan och Medborgarplatsen inom nära räckhåll. Till Nytorget och Vita Bergen är det endast två kvarter, och du bor också nära de vidunderliga vyerna från Stockholms kanske mest berömda utkikspost Fjällgatan, Mosebacke och Katarinakvarteren.