Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Malmgårdsvägen 12, 3 tr
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 43 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 2 596 kr/mån Inkl värme, vatten och basutbud kabel-tv )

Malmgårdsvägen 12

HÖGT LÄGE OCH FRI VY MOT VITABERGSPARKEN

TEXT: PETTERSSON STYLING: AHLQVIST FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Malmgårdsvägen 12, 3 tr
Område
Södermalm
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
43 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 596 kr/mån Inkl värme, vatten och basutbud kabel-tv

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
4 000 kr/år
Drift räknat på
1 person

Arkitekturen

Arkitekt: Hagstrand, Karth & Stackell 1932

Huset uppfördes 1932 av Max Gumpel och J A Edlund efter ritningar av Hagstrand, Karth & Stackell. Byggherre var byggnadsföreningen Jakten upa. Huset är ett fint exempel på tidig funktionalism med sin strama fasad och 2- och 3-luftsfönster. Det finns fortfarande något klassicistiskt över den enkla fasaden, även om den till stora delar är utpräglat "funkis". Fönstren saknar spröjs, förutom dörrarna ut till vädringsbalkongerna och sitter i liv med fasaden som är slätputsad i ljusgult. Bottenvåningen har istället en grov, grå puts. Den glasade porten har en lätt profilerad omfattning. Föreningen har en mycket trevlig innergård som renoverades så sent som 2014. Här finner vi gräsmatta med grusade gångar, fina planteringar, sittgrupper och grill.

FÖRENINGEN

BRF Vitklippan i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Brf Vitklippan äger fastigheten Vitbetan 30, med 27 bostadsrätter och en hyresrätt samt en lokal som hyrs ut som arkiv/förråd. Byggnaden ritades av arkitekterna Hagstrand Karth & Stackell och uppfördes 1932.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska och administrativa förvaltning sköts av MBF.

Renoveringar

2016 Byte av entréport. 2015 Montering av extra isolerrutor i samtliga fönster samt byte av tätningslister, målning av yttertaket, renovering och relining av avloppsstammar i fastighetens bottenplatta, spolning av fastighets avloppsstammar. 2014 Upprustning av innergården. 2012 Spolning av stammar i kök och badrum. 2009 Renovering av tvättstugan. 2008 Installation av säkerhetsdörrar och renovering av trapphuset. 2003 Rörstambyte vatten, renovering av badrum samt avloppstammar kök + bad. 2002 Fasadrenovering, dragning av nya elstammar, ny huvudcentral, tre-fasel, nya elstigare. För mer information angående gjorda renoveringar, se föreningens hemsida www.vitklippan.se

Kommande renoveringar

En 10-årig underhållsplan är upprättad för föreningens fastighet och kommer löpande att uppdateras och hållas aktuell. Kommande byte av köksstammar kommer preliminärt startas höst/vinter 2020.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på cirka 3,7 mkr, vilket ger cirka 3 269 kr/kvm boyta, en mycket låg belåningsgrad i förhållande till snittet för området som ligger på cirka 6 000 kr/kvm boyta. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Korttidsuthyrning tillåts inte.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

Föreningen brukar ha en höst- och en vårstädning med container.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källarplanet och är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Innergården är upprustad 2014 med nygrusade ytor, stenläggningar, rabatter samt gräsmatta. I anslutning till tvättstugan finns ett separat utrymme för cyklar. Föreningen har inga garage- eller p-platser. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten till Comhem sedan 2003, installation av fibernod skedde 2012.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-07-17 samt årsredovisning 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Under senare år har kvarteren söder om Folkungagatan, SoFo, blivit allt populärare. Omvandlingen började så smått redan 1990 när Hannas Krog slog upp portarna på Skånegatan och blev ett vattenhål för stans popelit. Idag samsas mode, design, inredning, kuriosa, vintage, antikviteter med mera i kvarteren. Flera nya och spännande modemärken har egna butiker i området. Vi finner även en uppsjö av restauranger, barer, caféer och gallerier. Stämningen är tillbakalutad men samtidigt medveten, och under de varmare månaderna är Nytorget en given mötesplats för såväl stora som små. Närservicen är god och i området finns det förutom Hemköp, Coop och Ica även konditorier samt flera ekologiska mat- och speceributiker. Alldeles runt hörnet ligger kulturreservatet Vita bergen, som med sina små böljande gångvägar och natursköna omgivningar är en av Stockholms populäraste parker.

Kommunikationerna är goda. T-banestationen Skanstull når du med bara några minuters promenad och runt knuten finns en rad busslinjer. Sommartid går även färjetrafik från Hammarby sjöstad via Barnängsbryggan till bland annat Djurgården och Nybrokajen.